reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

wawka - ja miałam prikaz siedzieć w domu 3 tygodnie jakmiałam półpasiec, bo on przeciągów nie lubi.
zozzolka - przetrzymaj ja bez drzemki popołudniu, zmęczzabawami , kąpiel i lulu - może podziała;-)
pola - książkowo powinno nie być okresu, ale niestety mniezaszczyt kopnął i skubaniec wrócił w sierpniu:baffled:
Zibka - Ty szczęściaro:tak:
lenka- stosuję to samo co Ty, czyli emolium. Soji nie jem.Obstawiam, że to coś z diety małego, bo się ostatnio nasiliło, a ja w swojejnic nie zmieniałam. Dzisiaj zapytałam doktor, czy to może być od słoiczkowegomięsa (czasowo by mi się zgadzało) i powiedziała, że jak najbardziej, ale mam niewycofywać... i bądź tu mądry. Słoiczkowe daję codziennie. Tylko chyba mięsobędę dawała rzadziej.

reklama
idzie nam dolna, lewa jedynka :) dziaslo pekniete, lyzeczka dzwoni i palcem wyczuwam juz jak mi rysuje opuszek ;) wie ktos kiedy sie moze przebic?

ja dostalam zeba 5 mcy i 25 dni. Cora chyba chce mnie przegonic ;)

my po spacerku pospała ale wałsnie tak zrobie przetrzymam chyba ze usnie na podłodze apropo polezy chwile i nie chce lezec na macie jak sie obruci na brzuszek to zachwile się złosci i płacz zwija mate i do buzi i jak ma się nauczyc raczowac jak nie che lezec

co u was jest z zabawą teraz na topie chodzi mi o coś co pozwoli napić się kawy hehehe:-)
wsadziłąm do wózka załozyłam pałąk i minuta i krzyk bo paląk nie da sie do buzi wsadzić w całosci :baffled: oj kiepsko bedziez z przetrwaniem chociaz do 20 konczy mi sie repertuar zabaw :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
OOO dobrze że temat @ na tapecie bo własnie miałam zapytać..przepraszam, ale muszę dokładnie opisać ;-) we czwartek pojawiły się u mnie pasemka krwi wiec byłam pewna ze pierwsza @ po porodzie się zaczyna, w piątek nic tylko leciał śluz, w sobotę tak jakby małe plamienie, a w niedziele cisza i do tej pory tylko śluz (biało-żółty) leci, ale w mega wielkich ilościach, że podpaski muszę używać i nie wiem czy to jednak @ się zbliża czy jechać do gina bo to jakieś upławy czy co czy jak, już głupieje normalnie...

Co do wagi maluchów to mój na bank ma przedział 9,5-10kg bo miesiąc temu ważył 9 kg. Ale teraz ma gluta wiec szczepienie sobie darowaliśmy ;-)

Pscółka jak na razie to można jeszcze nie podawać owoców. A co do alergii waszej to może odstaw mięsko w ogóle na pare dni, jak skóra zacznie się poprawiać to wtedy po woli, po kolei wprowadzaj każdy rodzaj mięsa,tzn. np. przez 3-4 dni indyk, później królik, wieprzowina, cielęcina i wołowina. Chyba, ze macie alergię na mleko to odstaw cielecine i wołowinę bo to ta sama grupa. Kurczaka nie wymieniam bo moja pediatra ze szpitala mnie na początku opierdzieliła, że jem kurczaka (czyt. czym ja karmię dziecko) i powiedziała, żeby nie dawać kurczaka bo one są nafaszerowane antybiotykami i sterydami i okresowo trafiają im się dzieci z powiekszonym biustem:szok: (ale ile w tym prawdy to nie wiem). Ale przznaje, ze czasem zdarza mi się kupić słoiczek z kurczakiem, aczkolwiek Franek i tak woli indyka i królika wiec mam problem z głowy ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry