reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Witam kolejną nową kwietnióweczkę :-)

dziewczyny ja nie mam pojęcia kiedy dokładnie miałam owu, tzn podejrzewam, że 12 lipca (nie robiłam testów owu), ale co do zagnieżdżenia mam pewność, że 16-17 lipca :tak: (mój wykresik Obserwacja cyklu - enpr.pl, nie da rady pomylić ;-))

miałam Wam wkleić moje teściki, więc:
1. robiony rano 17 dfl ( 27.07) 2012-07-27 06.04.13-1.jpg
2. robiony rano, ale nie upłynęło 48 h od poprzedniego 19 dfl (29.07) 2012-07-29 05.47.22-1.jpg

3. i ostatni, robiony już po południu, po wypiciu hektolitrów wody :-) 22 dfl (1.08) 2012-08-01 14.23.00-1.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Dotkass widać po testach jak pięknie betka rośnie:))) super porównanie jaką róznicę robi tu kwestia kilku dni:)

Ella avatarek jest stary:)) ale tez bardzo go lubie:D

Natalia a Ty ilu dniowe masz cykle? bo według owu to mozemy miec taki sam wiek ciąży ale według OM cykle masz dłuższe niż 29 dni:))

Dziewczyny ja Wam wklejam stronkę gdzie widać mniej wiecej jak i gdzie jest umiejscowiony nasz dzidzius tydzień po tygodniu:) ja z synkiem w ciąży uwielbiałam wchodzić na tą stronę i patrzeć jak mały - pi razy drzwi - wygląda oraz jak jest ułożony w brzuchu:))

Wklejam od piątego tygodnia:)
What your baby looks like -- 5 weeks | BabyCenter

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie mam wyniku bety bo mi zamknęli przychodnie..:wściekła/y: jak ja wytrzymam do poniedziłku :-(

no ale zrobiłam przed chwilą test 25mlu i jest ciemniejsza kreska niż w środę tym 10 mlu, więc musi byc ok :-D

witam Was dziewczyny!
jestem tu zupełnie nowa i od jakiegoś czasu podczytuję.
Mimo, że przeszłam daleką i kosztowną drogę żeby być w ciąży, stresa mam jak cholera :)
w każdym razie mam nadzieję że zostanę tu z Wami na kolejne 8 m-cy :) i ciesze się że będą to Kwietnióweczki :D
pozdrawiam serdecznie!

ewwe, ja cykle wcześniejsze miałam 24-25dni i coś nie udało nam się zajść. Ostatni miałam 28dni, no w tym co zaszłam owu miałam prawdopodobne w 20dc. Tak więc prawdopodobnie moja ciąża jest zaniżona o tydzień albo półtora.

witaj alfreda, gratuluję i zapraszamy do pisania z nami :-)

natalia, w cyklu 28 dniowym, owu 20 dc??? coś Ty to nie możliwe, jeżeli masz prawidłowy poziom progesteronu to masz prawidłową fl, w innym przypadku nie zaszłabyś w ciążę, więc owu musiałaś mieć na 12-16 dni przed terminem @ :tak:, jeżeli miałabyś 8 dniową fazę luteralną musiałabyś mieć prawdopodobnie podwyższoną prolaktynę, co wyklucza zajście w ciążę :sorry2: ...mogłaś mieć implantację w 20 dc :tak:

mnie strasznie boli macica na wysokości tej blizny po CC, ale masakrycznie, R mi uświadomił, że w pierwszej ciąży też narzekałam, że boli dół brzucha (ja nie pamiętam :zawstydzona/y:),ale napewno nie tak jak teraz, w sumie to zozumiałe...blizna...ech :dry:

reklama
witaj

natalia, w cyklu 28 dniowym, owu 20 dc??? coś Ty to nie możliwe, jeżeli masz prawidłowy poziom progesteronu to masz prawidłową fl, w innym przypadku nie zaszłabyś w ciążę, więc owu musiałaś mieć na 12-16 dni przed terminem @ :tak:, jeżeli miałabyś 8 dniową fazę luteralną musiałabyś mieć prawdopodobnie podwyższoną prolaktynę, co wyklucza zajście w ciążę :sorry2: ...mogłaś mieć implantację w 20 dc :tak:

Chodzi chodzi o to, że to był mój pierwszy cykl od roku, który trwał dłużej niż 25dni. Nie wiem ile dni trwał by ten lipcowy jeżeli bym w ciąże nie zaszła :no: I dlatego tak przypuszczam że musiało nam wyjść w 20dc. Bo 25dc robiłam test i wyszedł negatywny, 28dc test tez negatywny, 28 lub 29dc miałam plamienie, a test pozytywny wyszedł w 34dc. Ktoś coś z tego rozumie? :baffled:

Do góry