reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

ja też raczej kupuję ciuszki dla Mlodego na styk, ale teraz taki dziwny rozmiar ma bo w 104 rękawy krótkie a 110 troszkę za duże..no i chodzi w tych troszkę za dużych ;-)
an zime jeszcze nic nie mamy.
Jesienną kurtke udało mi się kupić w c&a online , z 99 była przeceniona na 34zł, a naprawdę jest bardzo fajna.
Dzisiaj odebrałam z poczty czapkę wiec na jesień jesteśmy przygotowani

oj ja to uwielbiam ciepłą i kolorową jesień. Mam nadzieję ze w tym roku taka będzie :-D

muszę coś na obiad wykombinować...a na razie mnie sie nie chce ruszyć z łożka ;-)

reklama
dziewczyny, ale ja nie piszę o ubraniach "jak ze starszej siostry", nieeee, kupuję Jej rozmiar większe zazwyczaj, ale nie wygląda śmiesznie, Ona jest szczuplutka i ewentualnie tylko podwijam rękawki, ale tak, że ich nie widać, też drażni mnie jak ktoś ma na sobie ubrania za duże i wygląda jak "sierota" :tak:;-)

no własnie o to mi chodzi, moja tez jest szczupła i w większych wygląda jak zza krzaka haha :p zdarza sie ze podwijam rękawy, bo mniejszy rozmiar jest za krótki a większy ma własnie za długie rękawy, ale zdarza mi sie to tylko w swetrami i bluzkami, spodni nie kupuje za duzych i innych rzeczy tez raczej nie

a najgorzej to nie lubie własnie takich małych dzieci które ma ją na sobie za wielkie ubrania, wygląda to okoprnie, mała osóbka a na niej tyle pozwijanych ubran :p
jak Maja była młodsza to kupowałam jej w dziecięcym komisie ubrania uzywane za 2/3 zł a były przepiękne i wcale nie zniszczone i wtedy to miałam gdzies czy załozy to raz czy wiecej :p
a teraz niestety musze już nówki kupowac ;p

Witam Kochaniutkie :-)
Dotkass gratuluję awansu :tak:zasłuzony...
Pscółka ja robię genetyczne na NFZ ze względu na wiek :-D i jestem juz zarejestrowana do poradni genetycznej na 21.09 a na USG genetyczne 04.10 :-D

Hej Dziewczyny:)

Nie daje rady was sledzic wieczorami bo po 9 usypiam....Zawsze kladalam sie ok 1 w nocy a teraz, masakra jakas....Pytanie dla doswiadczonych: tak bedzie przez cala ciaze czy tylko I trymestr?

W ogole przedziwnie sie czuje wsrod was...mam 31 lat i to moje pierwsze dziecko...chyba kazda z was juz w tym wieku ma drugie, no a na pewno nie pierwsze....

Marze byc juz w 14 tygodniu...By miec pewnosc, chociazby mala, ze nic juz zlego raczej sie nie stanie...Mysle, ze jak zaczne czuc dziecko, znacznie bardziej sie uspokoje...Tez tak macie?

Caluje dzisiaj i zycze wam udanego dnia:)

Hej Dziewczyny:)

Nie daje rady was sledzic wieczorami bo po 9 usypiam....Zawsze kladalam sie ok 1 w nocy a teraz, masakra jakas....Pytanie dla doswiadczonych: tak bedzie przez cala ciaze czy tylko I trymestr?

W ogole przedziwnie sie czuje wsrod was...mam 31 lat i to moje pierwsze dziecko...chyba kazda z was juz w tym wieku ma drugie, no a na pewno nie pierwsze....

Marze byc juz w 14 tygodniu...By miec pewnosc, chociazby mala, ze nic juz zlego raczej sie nie stanie...Mysle, ze jak zaczne czuc dziecko, znacznie bardziej sie uspokoje...Tez tak macie?

Caluje dzisiaj i zycze wam udanego dnia:)

oj tam oj tam :p nie wszycy mogą albo chca miec wczesniej dziecko ;) wiek nie jest przeciez wazny :)
ale powiem ci ze jak bede miała tyle tat co ty to moja córka będzie miała juz 10 :D

rety jak sobie pomysle ze mam tego torta piec to mi sie słabo robi :p dobrze ze mam jeszcze duzo czasu, ale tak mnie nie ciągnie wcale do słodkiego ze mi sie robic nie chce :p

Pchla nie przesadzaj:-) Jestem tylko 5 lat młodsza. W naszym wieku to już żadna różnica. Też to moja pierwsza ciąża. Dobrze, że mamy doświadczone dziewczyny na forum. Łatwiej się będzie odnaleźć i wiadomo kogo pytać:-)

A propos badan genetycznych...mieszkam w Irlandii i tutaj w ogole nie robia genetycznych...do szpitala wzywaja ok 14-16 tygodnia na badanie krwi, w calej ciazy robia ok 2-3 USG...Uwazaja, ze ciaza ktora dala sobie rade do 3 miesiaca sama jest silna na tyle by przetrwac...Moja kolezanka gdy w 2 miesiacu miala krwawienia zostala odeslana ze szpitala do domu, ze ma lezec i czekac co stanie sie dalej-jesli ciaza jest silna to sobie poradzi a jak nie...to trudno...
Niesamowite, prawda?
Wszystkie dodatkowe badania robie wiec prywatnie u polskiego ginekologa...

Pchla-Szachrajka - Kazda z nas sama decyduje jaki wiek jest najlepszy. Jedna spelni sie jako matka w wieku 20 lat a inna dopiero 35.
A jeszcze kiedy indziej to los sam decyduje :)

POza tym zgadzam sie z tobá - poczatki sa najgorsze, bo dopiero jak zaczynamy czuc dziecko to wiadomo, ze ono tam faktycznie jest i ze zyje.
Ja zaczynam 13 TC i juz jakis czas czuje ruchy, sa one poki co tylko po jednej stronie brzucha, malo wyrazne i slabo wyczuwale reka ale sa i ciesze sie, bo wiem, ze wszystko musi byc ok :)

reklama
Pchla-Szachrajka - Kazda z nas sama decyduje jaki wiek jest najlepszy. Jedna spelni sie jako matka w wieku 20 lat a inna dopiero 35.
A jeszcze kiedy indziej to los sam decyduje :)

POza tym zgadzam sie z tobá - poczatki sa najgorsze, bo dopiero jak zaczynamy czuc dziecko to wiadomo, ze ono tam faktycznie jest i ze zyje.
Ja zaczynam 13 TC i juz jakis czas czuje ruchy, sa one poki co tylko po jednej stronie brzucha, malo wyrazne i slabo wyczuwale reka ale sa i ciesze sie, bo wiem, ze wszystko musi byc ok :)

:sorry2:

Ewa...to w 13TC juz czuc male ruchy??? Niesmaowite:)

Do góry