reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2013

witajcie noworocznie
powoli wkraczamy w 3 trymestr, będzie Nam ciężko :-):tak:

mam nadzieję, że przejdziemy go w miarę bezboleśnie, nie licząc obolałych żeber, spuchniętych nóg, zgagi, cieknących (.)(.), bolącego kręgosłupa itd, itd :tak:
co tam....będzie fajnie:happy:

reklama
Hej Noworoczne Brzuchatki:)

U nas spokojnie, cieplutko-14 stopni, zaliczylismy piekny spacer a zaraz do kina:)

madan i jak sie sprawy maja? Jak sie czujesz? Udalo sie cos wyjasnic? Sciskam cieplo i mam nadzieje, ze wszystko jest na dobrej drodze.

majra jak tam u ciebie? Dajesz rade? Odpoczywasz?

mamakruszynki oby teraz wszytsko bylo dobrze...trzymam kciuki

Mamakruszynki zdrówka dla córeczki, oby już było tylko lepiej

dobrze że już koniec tych świąt , nie wiem jak jutro wyciągne chłopców z łóżka do przedszkola. Teraz byle do wiosny, bęę czekać na ciuszki z allegro i fotelik, używane, a zobaczę na zywo jak wyglądają to się będę chwalić.

Mam pytanko, w jakiej ilości wody rozpuszczacie glukozę ( 75gr ), i czy wysiłek po wypiciu jest wskazany?

lenka- dopiero zobaczylam na twoim suwaczku ze jestes rodzynkowa mamusia:-Djakie masz przeczucia nad 3 malenstwem?:)

Jesli chodzi o glukoze to ja mialam wody cały duzy plastikowy kubek crerx.jpga jesli chodzi o wysilek niestety musisz siedziec na dupce...:nerd:zero wysilku mi to nawet pigułą nie pozwolila zjechac winda do męża jak czekał na mnie w aucie:-D

MAMOKRUSZYNKI a kto powiedział, że smecta nie wskazana ??? jako jeden z niewielu leków wskazana jest przy jelitówkach wywołanych adeno- lub rotawirusami. ten specifik nie hamuje biegunki, on wiąże toksyny i pozwala szybciej sie ich pozbyc z organizmu. Jedyne co, to ten smak lub jego brak mnie osobiście o wymioty przyprawiał...a jak z małym leżałam w szpitalu własnie przez takie perypetie to dostawal smecte i probiotyki i nic więcej. Przy tych wirusowych sensacjach nie zaleca sie powstrzymywania wymiotów i biegunek, dlatego kładą na oddział bo podaja kroplówki co zapobiega odwodnieniu. Spadek poziomu potasu w organizmie przy jednoczesnych wymiotach i biegunkach nakręca problem i koło sie zamyka. ZDRÓWKA
porady bys stawila sie w szpitalu dyktowane raczej byly troska o drugiego maluszka, bo zmalutka mąż mógł zostac na oddziale...a skoro nie godziłas sie na pozostawienei w szpotalu to mogli chyba podac kroplowke na IP...

Ostatnia edycja:
Lenka, ja miałam wodę w takim kubku jak Phelania, ale, że woda była zimna, to musiałam mieszać łyżeczką i popijać. Co do wysiłku, to mi pielęgniarka powiedziała, że nie chodzić, bo zwrócę i od nowa trzeba będzie pić :eek: więc wolałam posiedzieć, zresztą i tak nie miałam ochoty na chodzenie, bo naciągało mnie na pawia :-)

Phelania trzeci chłopiec ma być:rofl2:, żadnego pomysłu na imię nie ma

tak myślałam z tą glukozą, bo mam wypić w domu i po 2 h jechać na badanie a jak chłopców wyprawię do przedszkola to idę pomóc trochę M , to najwyżej będę siedzieć i się nudzić, nie wiem jakim cudem ale w poprzednich ciążach nie miałam robionej glikozy pod obciążeniem

Witajcie kochane w Nowym Roku... my mieliśmy spędzić w domu sylwester ale szwagierka nas zaprosiła bo też siedzieli w domu ....Maja wytrzymała do 1 i tak wróciliśmy do domku,zresztą ja też byłam padnieta ;/
No a dzisiejszy dzień rozpoczęliśmy od wizyty w szpitalu Mai tak napuchł węzeł po lewej stronie że nawet nie dała się dotknąć, okazało się że to przeziębienie rozwinęło jej się w zapalenie gardła i dostała antybiotyk... nie wzięłabym go ale od wigili jej nie przechodzi a jest coraz gorzej.
A ja jutro na 7 muszę iść na krew mocz i glukozę bleee
Mam nadzieję kochane że ten nowy rok bedzie obfitował w dobre wiadomości ;)

reklama
Do góry