reklama

Kwietniowe mamy 2016

Hehe Kasiu ja myślę, żeby na zimę przesiąść się na spacerówkę ;) akurat będzie 7-8 miesięczniak, i zleży mi na porzadnej spacerówce :-D
A na poczatek marzy mi się kołyska Milly Mally, mamy bardzo mały pokoik i łóżeczko cieżko będzie wstawić :-( chyba, że już coś swojego kupimy :-)...

Kasiu jesteś z Wrocławia do kogo chodzisz?

Dorota jesteś posiadaczką maszyny? Ja szyję i też już mam w główie kolory minky i co jeszcze uszyję ;) a pewnie jak przyjdzie co do czego to kupię na szybciocha :D

Na zimę będziemy musiały już się przerzucić na spacerówki. W gondoli dziecko ma zawsze cieplej, ale nie będziemy przecież jeździły z prawie rocznym dzieckiem w głębokim wózku czekając na wiosnę:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Tusia G czerwony wózek wydaję mi się być uniwersalnym kolorem dla chłopca i dla dziewczynki, gorzej jakbyś miała różowy:-D
dorota1225 maszynę mam i ja, gorzej z moim szyciem;-)
Martita29 współczuję stłuczki, ja chyba bym pojechała od razu na szpital, albo zadzwoniłabym do mojego gin. żeby się skonsultować...
Oda1 ja również korzystam jeszcze z roweru, ale tylko żeby pojeździć z córcią
Annika79 trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty:tak:

A co do badani 4d to chciałabym zabrać na nie córcie i męża, także poczekam aż dzidzia troszkę podrośnie i jak już będzie USG przez brzuszek;-)
Do dziewczyn, które mają starsze dzieci... co odpowiadałyście swoim skarbom jak pytali skąd się biorą dzieci??
Ja powiedziałam, że idzie się do lekarze i pan doktor daję tabletkę, którą trzeba połknąć i wtedy w brzusiu pojawia się fasolka:-p
Na szczęście mam bliznę po cc, więc pokazałam skąd wyszła dzidzia podczas porodu. Roksana ma dopiero 6 lat i myślę, ze na tym etapie to dobra historyjka, ale w jakim wieku powinnam powiedzieć jak jest naprawdę???

Annika trzymam kciuki! Ja jestem po becie,czekam na wyniki... mam dzwonic za godzine... Na tym etapie powinna byc wysoooooka!
Dantek ja robiilam prenatalne w 12 tyg 5 dniu I widac bylo wtedy tez juz plec !

Mój Damian był leniuch i w okresie niemowlęcym no to był taki klocuszek a gondolę mieliśmy wielką i z opcją podnoszenia materaca także i na jesień było mu wygodnie- ale on był bardzo spokojnym dzieckiem! Żywsze dziecko pewnie rzeczywiście wierciło by się w gondoli :) Teraz przeglądałam zdjęcia i widzę że wrzesień/październik to jeździł pół na pół raz w spacerówce raz w gondoli :D chyba nie mogliśmy się zdecydować :) 2012-09-02 16.34.23.jpg2012-09-30 13.56.05.jpgale zgadzam się że już raczej spacerówka na tą porę bo też można rozłożyć na płasko i jest ok :happy:
Zachcianek ja nigdy nie miałam aż takich dziwnych :) przy Damianie w 1 trym po prostu miałam ochotę na jabłka, pomidory i biały ser a pod koniec ciąży zajadałam czekoladę popijając kakaem :) A teraz nie mam na nic ochoty, wymyślam codziennie co by zjeść żeby w miarę przeszło chociaż wczoraj mąż zabrał mnie na chińskie jedzenie- że płacisz raz i dokładasz ile chcesz to jak już byłam to nawet pojadłam- najwięcej deserów, mama mówi że chyba dziewczynka będzie :laugh2:

Załączniki

• 2012-09-02 16.34.23.jpg
    2012-09-02 16.34.23.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 59
  • 2012-09-30 13.56.05.jpg
    2012-09-30 13.56.05.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 62
Tusia G właśnie dlatego pytam czy robicie, bo ja w pierwszej ciąży też właśnie robiłam w 12 tyg 5 dniu i od wtedy znałam już płeć.Potem w 20 tyg tylko się potwierdziło. Tylko robił to usg dopochwowo, ale miałam na płytce nagrane to badanie i mam fajną pamiątkę.

A ja mam dylemat z lekarzem. Poszło tym razem do bardzo miłej i kompetentnej lekarki ale okazalo się, że prenatalne musze zrobić u innej (200zl) + wizyta u niej 150zl..., brak kto, sprzęt ma taki sobie a przyzwyczaił mnie mój ginekolog , który prowadzil mi w ciąże, że mam wszystko na miejscu- dobre usg, prenatalne,ktg, polożną... tyle, ze ten lekarz juz pod 70tke ( ten lekarz oglądał mnie na pierwszych wtedy usg) podchodzi, pacjentek ma tyle, że idąc na wizytę o 18 można równie dobrze wejść o 21. Brakuje mi go mimo wszystko i chyba wrócę do niego pomimo wszelkich niedogodności. A jak Wasi lekarze?

Martita kurczę współczuję przeżyć i nerwów ale mam nadzieję że z dzidzią wszystko dobrze- na pewno tak jest!
Oda ja też myślami cię przywołałam bo nieraz myślałam sobie gdzie to się podziała nasza założycielka tematu :happy:
Nam też lekarz już określił w 12 tyg płeć i potem się potwierdzało, ale zobaczymy jak to teraz będzie, czasem się dziecko nie chce pokazać korzystnie by można było coś zobaczyć i można długo czekać to nie napalam się choć mam nadzieję że uda nam się coś wcześniej dowiedzieć ;-)

reklama
Ja z zakupami póki co się wstrzymuję, ale wczoraj moja siostra przywiozła mi paczki po swoim synku. Tak mi się ciepło zrobiło na serduszku. Mała kołderka i reklamówka ciuszków (co prawda na roz. 80 - ale i tak miło było popatrzeć). Mam też po chrześniaku kołyskę, on w niej spał do 6 mc, bo był duży i leniwy, nie chciał się przekręcać ;-):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry