reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Drobi masz rację energii wraca ale zależy od nocy ;-)
Zdrówka :-*
Kitki moja śpi w rozku owinieta falanelka i przykryta kocykiem. Moja córcia w rozku codziennie leży i przykryta kocykiem ale nie jest ciasno owinieta tylko tak że może ruszać się jak ma ochotę ;-)
Antus super ze spacerek zaliczony moja starsza musiała pchać wózek i koniec ;-)
My używamy 1 pampers i nic nie przelatuje
Co do ciuszków dużo idzie w dzień i czasami w nocy bo albo przy przewijaniu się osika albo uleje jej się i trzeba przebrać więc ciągle ciuszki do prania się zbierają :-D
Bluelovi super ze przybiera ma wadze :-)
My dziś super dzień spędziliśmy do tego tak cieplutko i słonecznie. M pojechał do kolegi na urodziny a ja zaraz się kładę bo z nocami różnie a mała się kręci ;-) co do wagi to Helenka ma już 3290g wczoraj ja ważylismy :-)

Ale Wasze okruszki jeszcze malutkie sa. Moja cora urodzila sie 3600 i od razu pampersy 2 kupowalismy. Wtwdy wydawala mi sie taka malenka a co dopiero jakbym miala taka kruszyne jak Wy. Moj przed swietami wazyl niby 2800 jak dotrwam do 20 to mysle ze spokojnie 3500 bedzie mial. Chyba zrezygnuje w takim razie z tego minky grubego na korzysc kocyka i jakiegos otulaczka. Dzieki za rady

O 18 pojechalismy jeszcze do parku kasprowicza na spacer i na lody. Zjedlismy po 1galce tylko corka dodatkowo z polewa i jakimis pierdolami slodkimi. I teraz maz i corka mowia ze im niedobrze. Lody wszyscy jedlismy tylko oni wybieraja zawsze smaki na smietanie a ja sorbety i teraz nie wiem czy im niedobrze od tych lidow czy nie bo mi nic nie jest. Mam nadzieje ze im nic sie nie wykluje

niby jest tych body i śpiochów ale cały czas mam wrażenie z3 za mało
Klaczek mam takie samo wrażenie... niby tyle kupilam a jak przyszlo co do czego i spakowalam komplety do szpitala to niewiele w szafce zostało :/

Kitki ja Ci powiem ze od kiedy skonczyl mi sie nakaz lezenia i zaczelam sie wiecej ruszac to nagle mam sily na wszytko. Wczesniej wyprawa do wc konczyla sie zadyszka a teraz moge sprzatac, pojsc na zakupy i z każdym dniem jest lepiej ;) wiadomo, biodra bola i jak za duzo pochodze to brzuch sie buntuje ale jest o wiele lepiej niz wczesniej, przestalam sie czuc jak staruszka ;)

Za 1,5 godz się przeterminuje :P heh nie ze się spinam ale bardzo mi z tym dziwnie po pierwszym tak wczesnym porodzie :) Teściowa jutro leci ale ja już nawet jestem nastawiona ze sama pojade byle mąż był w domu z Damianem no teraz to już musi. Urlop bierze od poniedziałku.
Z siusiakami to tez uważajcie jak zakładanie pieluszke żeby był na dole to może nie będą przeczekać :) Nam te "gorsze" przeciekaly na początku używaliśmy pampersow.
Ania ja masażu nie stosowalam przed pierwszym porodem tylko mięśnie kegla ćwiczyłam.

Przebieranie to u nas kilka razy dziennie przez ulewanie, w szpitalu tez ja często przebieralam wiec sporo ubranek mi maz dowiózł.
Ja urodziła się 52 cm ale ubranka na 50,do tej pory sa na nią za duże.

Na jutro zaplanowałam zakupy ze starsza corka, chce pojechać pooglądać rower dla niej bo planujemy kupic i skorzystać ze zniżki 20% w sklepach stacjonarnych h&m. Musze się wyrobić jak mlodsza bedzie spala ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry