reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
kasiagaw ja moją córeczkę "przekupywałam" do chodzenia do przedszkola. Obiecałam, że jak zostanie w przedszkolu bez płaczu to kupię jej coś fajnego. I jak wracaliśmy to zajerzdzalismy do sklepu i coś tam sobie wybierała. Najczęściej był to słodycz bo jest ogromnym lasuchem. Z czasem te nagrody pojawiały się rzadziej aż w końcu nie były potrzebne. Wiem, że ta metoda nie jest zbyt wychowawcza, ale u nas działała, a ja ją musiałam zostawić w przedszkolu bo jechałam do pracy. Oczywiście dużo jej tłumaczyliśmy i rozmawialiśmy z nią. A poza ty potrzeba duuuuzo wytrwałości.

Hej mamuski.
U mnie masakra, nie mam sily na nic i jeszcze te mdlosci:eek: Myslalam, ze kolejna ciaza bedzie latwiejsza bo jestem juz doswiadczona a tu guzik i jeszcze trzeba sie opiekowac 1,5rocznym energicznym bąblem. To dopiero poczatek a ja juz wymiekam, boje sie co bedzie pozniej. Mam nadzieje, ze to tylko hormony.

Milka dziękuję :-*
Kasiu na pewno będzie dobrze :-*
Karolina dokładnie cię rozumiem u mnie to samo mdłości brak sił i żywiołowa córeczka, też się boję co będzie dalej...

mała wstała przed 6 ja ledwo się podniosłam, zjadłam ale teraz mi niedobrze, jestem zmęczona i słaba coś strasznego...

kasiagaw dasz radę! weź małą sposobem, może obiecaj ze jak wróci to pojdziecie na lody. zobaczysz, minie tydzien i się przyzwyczai :)

Tusia a no tak, Grecja! zapomnialam.aj, to szkoda strasznie, ze nie masz dostępu do naszej żywności :( kurcze, ja bym nie dala rady, szczegolnie teraz gdy jednego dnia chce zabic za ogora kiszonego, a drugiego zajadam polską szynkę jak zagryzke.
raaaany, Korfu :) ale Ci będzie pięknie :) ja wczoraj oglądałam oferty wakacji bo mozliwe, ze gdzies polecimy pod koniec miesiąca i właśnie Korfu mnie urzeklo :)
a byla żona to dalej mieszka na Korfu?

Witam się i ja, rozmawiałyście o farbowaniu włosów... ja 2 dni temu farbowałam ale farbą bez amoniaku, zmywają się szybciej ale są bezpieczniejsze. Wspominała któraś o zapuszczaniu włosów, ja też zamierzam zapuścić do pasa:-) a co do paznokci to tylko maluję sobie sama...
Właśnie moja mama przyszła, uciekam na pogaduchy;-)

Kasiagw u nas poczatki w.przedszkolu byly tez nie latwe, a moj jeszcze poszedl do niemieckiego bez znajomosci jezyka tylko 2 opiekunki tam mowia po pl i byly sceny rano ale szybko zauwazylismy ze te sceny koncza sie jak tylko my znikamy i zaczyna zabawa :) Poczatki ciezkie ale corcia sie przyzwyczai i lepiej dla niej by spedzala czas z dziecmi, zaraz zobaczysz jak szybko zacznie sie przy nich rozwijac i bedzie leciec z,radoscia :)

mój synek też wczoraj pierwszy raz był w przedszkolu ogólnie bardzo się cieszył że już jest taki duży że może iść i być tam bez mamy:) ide po niego po 12 a tam pani mówi ze kopnął chłopca w twarz!!!!! bo pani kazała sprzątać klocki a ten dzieciak nie chciał!!!! moja ciapka, mój słodki maluszek skąd mu się to wzięło!!! jestem w szoku.. już mu wytłumaczyłam że nie można bić, popychać nawet nie sądziłam że ma takie skłonności.. aż boję się po niego dziś iść...

co do zachcianek to ja zrobiłam leczo i ciągle odjadam.. i chipsy bym ciągle jadła.. ogółnie mam smak na pikantno i kwaśno.. a mąż mówi że ma przeczucie że będzie dziewczynka albo bliźniaki!!!( mamy duże prawdopodobieństwo u mnie są co pokolenie a i Ł ma siostry bliźniaczki..)

kochane współczuję wam tych mdłości.. ale i trochę zazdroszczę.. ja nie mam objawów i ąż się martwię... chciałabym wyluzować ale nie potrafię...

Bafinka ja myśle ze pani w przedszkolu zle oceniła sytuacje napewno mały z premedytacja nie kopnął tego chłopca...dzieci w tym wieku nie maja kontroli i nie potrafią ocenić zagrożenia ...może machał nożkami i wycelował niechcący w tego chłopca..moj Patryk tego lata wygłupiał sie z kolega na jego urodzinach i tamten dostał pięścią w twarz od mojego syna..mama paniki narobiła..dzieci ze sobą odrazu rozmawiały jak wcześniej a siniak zszedł i śladu nie ma...tez machał rękoma na trampolinie i nie przewidział ze może dojść do tej sytuacji...dzieci..tez byłam w szoku bo moj syn jest z tych wrażliwszych nie stosujących nigdy przemocy...taki bardzo przepisowy wszystko zgodnie z regulaminem :)a tutaj proszę ...dzieci...

reklama
Ja właśnie moje obudzilam do szkoły...sa podekscytowani wizja nowych dzieci w klasach i nauczycieli...maja każdego roku inna panią i inne dzieci w klasie i tak prez cała podstawówkę ,...5lat:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry