reklama

Kwietniowe mamy 2016

Przepraszam ze nic nie napisze dzis ,mam tylko pytanie czy was tez tak bardzo boli glowa ? Bol jest nie do wytrzymania i nie wiem co ja na to w obecnym stanie moge poradzic, bo mnie normalnie z zycia wyjmuje bol glowy .

reklama
bluelovi czasem mnie boli nie jakoś bardzo ale jednak to uciążliwe.. Jak bardzo cie boli to mozesz wziac paracetamol, podobno moze pomoc tez rumianek i ciepla kapiel na odprezenie- ale mi to nie pomaga :sorry:

Bluelovi, na ból głowy brałam apap ale tylko wtedy kiedy już naprawdę nie mogłam, a musiałam funkcjonować. Wiem, że apap to raczej słaby lek, nigdy na mnie nie działał jak nie byłam w ciąży i brałam np. pyralgine ale o dziwo w ciąży mi pomagał. Masaż skroni u mnie też potrafi zdziałać cuda.

Beata długą drogę przeszłaś, ale zakończenie napawa bardzo optymistycznie :) Cieszę się, że w końcu Wam się udało :)

Beata ale historia, tym bardziej gratulacje. Ja chyba co miesiąc bym wyla w poduchę. Ciekawe ze to takie niesprawiedliwe ze czesc kobiet ma takie problemy jak Ty z zajściem w ciążę a część zachodzi w pierwszym miesiącu starań...

kozakowa pięknie :-)

Alex zasada jest taka ze im kobieta szczuplejsza tym więcej powinna przytyć, w 1 trymestrze do 2 kg. Jak kobieta ma nadwagę to nie powinna przytyć nic. Ale jak wiadomo są różne sytuacje wymioty itd wiec to indywidualna sprawa.

Bluelovi pewnie jakies naturalne metody, w ostateczności apap.

Co do pracy to myślę, że przyjmą mnie mimo długiej przerwy chociaż to nigdy nic nie wiadomo. Jednak jak tam pracuje kilka lat to jeszcze się nie zdarzyło, żeby po macierzyńskim któraś z mam nie została ponownie przyjęta. Nawet babka która wróciła po 5 latach (ciąża/macierzyński.wychowawczy/druga ciąża/macierzyński) wróciła na swoje stanowisko. Mam nadzieję, że ze mną też tak będzie, ale nie mam zamiaru sobie tym głowy zawracać, wracam dopiero za 2 lata więc może wydarzyć się wszystko przez ten czas.

Tak mam na czas nieokreślony. Niby muszą przyjąć, ale wystarczy że stwierdzą, że likwidują moje stanowisko to nie muszą mnie przyjmować, mimo, że stworzą nowe podobne, ale z trochę innym zakresem obowiązków. Przepis przepisem, a wszystko jest do obejścia.

Martita, rzeczywiście masz rację w kwestii likwidacji stanowiska. Ale przecież może mnie przywrócić po czym po kilku dniach zwolnić, bo żadna ochrona mi już nie przysługuje jeśli pracuję w pełnym wymiarze godzin.

reklama
Infini ja ci nie odpowiem bo jestem na L4 przez krwawienia i to, że ciąża była zagrożona,nakaz leżenia itd od 5 tc, chciałam pracować, ale najważniejsze było i jest dla mnie dobro bąbelka, nie udało mi się pracować tyle ile chciałam, ale są rzeczy ważne i ważniejsze :-) no i też ja mam dość ciężką fizyczną pracę, dużo dźwigania, stania 10h, rozpakowywanie palet itd
też myślę, że jak się męczysz mocno i stresujesz to lepiej idź na L4 odpocznij i zwolnij :-)
Kozakowa witaj :-) ja w poniedziałek mam wizytę ale zwykłą ;-) mój brzuszek też widoczny mocno już, no i przytyłam więcej :-P
Renia wiem chociaż troszkę co czujesz u mnie też nic nie mija dalej mam mdłości, czasami wymiotuję, słabo mi i niedobrze
Fasolka ja kupiłam teraz Syoss bez amoniaku
Alex ja ostatnio miałam po wizycie 2kg na plusie teraz pewnie już z 5kg
Schauma super masz kierowniczkę, fajnie, że wie co czujesz :-) u mnie w sumie podobnie, ale ja wróciłam na miesiąc do pracy i zaszłam w ciążę dziewczyna co była za mnie, zwolniła się dużo wcześniej i jakoś dawali radę i podobno czekali na mnie, teraz jak nie ma mnie a na L4 jestem od 5 tc to myślę, że już kogoś poszukali na moje miejsce albo szukają i nie ma rękę im by było żebym teraz wróciła na około 4 msc czego jak wiemy się nie przewidzi jak się będzie czuło itd i lepiej im jak jestem na L4 bo nie namieszam w grafikach itd, z córcią w ciąży zadzwonili do mnie i zapytali się czy wrócę czy nie bo chcą zatrudnić kogoś na moje miejsce a ja wtedy muszę być na L4, twoja ostatnia odpowedz trafia w sedno :-D mamy dużo czasu na powrót do pracy, teraz czas dla dzieciaczków i cieszmy się z tego, że mamy możliwość być z nimi w domku tak długo :-)
no i masz rację tylko jak zmniejszysz etat to masz roczną ochronę
ja niedługo idę się położyć bo zmęczona jestem, byłam dzisiaj cały dzień u siostry, a córeczka dzisiaj humorku nie miała, wychodzą jej ząbki więc ciężkie dni mamy ostatnio i noce...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry