reklama

Kwietniowe mamy 2016

Widzę, że remonty się szykują... mnie też to czeka :-p

Co do wyglądu w ciąży to w pierwszej nie miałam żadnych problemów z cerą a urodziła się dziewczynka. A teraz dla odmiany ciągle nowa krosta mi wyskakuje, ciekawe co to znaczy...??

Kasiu też miałam tak jak ty - córcią piękna cera, lśniace włosy no i niezłe samopoczucie. A teraz normalnie straszę, o bólu głowy i gigantycznym zmęczeniu to nie wspomnę.

reklama
Mam nadzieję, że mi te witaminy pomogą, ale co będzie..
Lunka29 mi też mówili, że będzie się pięknieć w ciąży, ale raczej nie u mnie.
Martita29 ja już mam rozstępy w sumie na całym ciele.:-(
Schudłam 24 kg i trochę za szybko mi szło, ale widziałam rezultaty, to strasznie mnie cieszyło..
Myślisz, że na miejscu zagojonych rozstepów mogą mi pojawić się nowe?

Cześć mamuśki :-)

Byłam dzisiaj na wizycie ginekologicznej u lekarza. Lekarz sprawdził wyniki moich badań i zbadał mnie ginekologicznie na fotelu.
Wiem że ten lekarz ma bardzo dobry sprzęt i dobrze robi USG. Niestety, nie udało mi się zapisać do niego na USG genetyczne (które miałam robione 2 dni temu). Udało mi się jedynie zapisać do niego na zwykłą wizytę ginekologiczną.
Lekarz jest bardzo sympatyczny i wykorzystałam sytuację… ;-) Powiedziałam mu że na USG które miałam robione 2 dni temu przez innego lekarza (bo do niego nie udało mi się zapisać) lekarzowi nie udało się wstępnie stwierdzić płci dziecka. Powiedziałam że to prawdopodobnie przez zły sprzęt albo przez to, że dziecko cały czas się ruszało.
Lekarz powiedział że w takim razie spróbuje sprawdzić co tam u mnie rośnie. Mieliśmy szczęście, bo akurat dzidziuś spał. No i wstępnie lekarz stwierdził CHŁOPCZYKA :-)
Pokazał że jest coś między nóżkami. Powiedziałam że podobno często jest to mylone z pępowiną, na tak wczesnym etapie, co lekarz potwierdził. Powiedział że dlatego sprawdza czy się nie świeci ten element (bo w pępowinie jest krew, w krew na USG się świeci). Sprawdził kilka razy i powiedział że się nie świeci, także prawdopodobnie jest to chłopczyk :-)

Mój mąż jest przeszczęśliwy. Uprawia kolarstwo i powiedział, że będzie miał z kim na zawody jeździć, że zrobi z niego kolarza, tak jak tatuś :-)

Ostatnia edycja:
Beata1808 strasznie gratuluję Ci chłopczyka! Niech Ci zdrowo się rozwija ;-)
Widzę że jesteś w tym samym tygodniu ciąży co ja więc masz termin pewnie na 12 :)
Ja mam taką cichą nadzieję, że będę miała chłopczyka :) ale dowiem się dopiero za dwa tygodnie :) bardzoooo długie dwa tygodnie :)

SzczesliwaAga 24 kg WOW niezle :szok: pewnie wszystko zależy od tego ile przytyjesz i jak Twoja skora znosi rozciąganie ale może po ciąży warto pomyslec o czyms co troche rozjasni rozstępy.

Beata ale sprytnie to zalatwilas :-) gratulacje chłopczyka, chyba u mnie dla równowagi musi być dziewczynka bo tak to prawie sami chłopcy na forum.

No nie mogłam schudnąć.. Ginekolog zapisał mi metformax 850 brałam 3 tabletki dziennie. Gdyby nie one to raczej bym nie schudła :) a jak zaczęła mi waga spadać , zaczęłam jeździć do pracy 15 km dziennie rowerem i ćwiczyłam :) Noo i jakoś mi uszło, chociaż zostały mi rozstępy i trochę skóry na brzuchu .. Niczego nie używałam na rozstępy i są takie blade.. z daleka ich nie widać dopiero jak się przyjże. ale boję się ze mogę je mieć w miejscach, których ich nie mam na brzuchu, a wtedy dla mnie to będzie tragedia.. Ale nie będę żałować. Bo rośnie we mnie najukochańszy skarb na świecie ;-)

Aga nie mogą nowe na zagojonych wyrosnąć bo rozstępy nie znikają ;) Rozstępy to upośledzone włókna kolagenowe (odpowiedzialne za rozciąganie i elastyczność) a one się tak nie zregenerują już nigdy, znajdują się w głębszych warstwach skóry, a regeneruje się z wierzchu tylko naskórek na którym ten rozstęp widać i przez to że naskórek się odnawia można je co prawda czasem rozjaśnić bardzo ładnie głównie przez mocne peelingi tak że niemal ich nie widać- zwłaszcza jak się weźmie od razu za pierwsze czerwone no ale to zależy też od czynników hormonalnych, genetycznych, kondycji skóry itp

renia1321 no własnie wydawało mi sie że nie mogą się pojawić tam gdzie już je mam. Trochę to dla mnie uciążliwe , bo mam 22 lata, ale cieszę się że udało mi się trochę schudnąć, czuje się o wiele lepiej. Ale mój narzeczony akceptuje mnie taką jaką jestem i jak byłam grubsza i taka jaka jestem teraz. no a teraz kocha mnie podwójnie :-D

reklama
Beata1808 no to gratuluję Ci chłopczyka:-) cwanie to rozegrałaś [emoji57]

Mój gin od usg sprzęt ma chyba raczej kiepski więc powiedział, że za wczesnie.

Co do rozstępów to nie mam żadnych ale liczę się z tym, że niedługo się to zmieni...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry