reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczyny a jak jest u Was z zębami i dziąsłami? Byłam u stomatologa na kontroli w sierpniu i było ok a dziś od rana czuję że bolą mnie dwa zęby :/ oprócz tego mam wrażenie że obok jednego coś mi się zrobiło :-(
Myślicie, że te dolegliwości też są związane z ciążą?

reklama
Lunka zeby w ciazy lub po ciazy sie psuja dzidzia wybiera wapn z zebow jesli u cb w organzmie go brak. Mowia ze i wzrok lubi sie psuc ja juz to odczuwam .
piwiem wam co do tych poduch to ja mialam motherrhood dla siebie jak rodzilam lucje cos wspanialego do spana do karmienia mi nie pasowalo :eek:

Aga to zaden wstyd ze cie swedzi i wcale nie jest to od tego ze sie nie myjesz po drugie sadze ze chyba kazda ciezarna doswiadcza tych dolegliwosci choc raz bo ciaza to okres kiedy szybciej lapiemy takie infekcje lub grzybice po trzecie nie wiem czy wiesz ze nie powinno sie za duzo razy w ciagu dnia podmywac bo nie szczysz sobie flore wlasnie w ten sposob .

Co do spania na brzuchu to wedlug mnie max do konca 1 trymestru . ja sobie nie wyobrazam bo nawet jak mam spodnie za ciasne to maly wariuje i mnie brzuszek boli a spac na brzuchu odpada mialabym wrazenie ze go zgniote nie zasnelabym tak . ale jeslu spicie z noga podgieta i nie ma ucisku na brzuch to okey. :)

Ostatnia edycja:
renia, martita moj glos tez macie :)

co do infekcji dróg rodnych, moczowych to ja profilaktycznie piję herbate zurawinowa, polecam, jak narazie nic mnoe nie dopadło :) mozna tez jesc suszona zurawine, pic z niej sok.

ja dzis powiedziałam w pracy o ciąży :) ludzie zareagowali mega pozytywnie, az sie wzruszylam :) moja supervisor mówiła, ze zastanawiala sie kiedy w koncu jej o tym powiem bo sie juz domyslala!! szok bo nawet kumpele najblizsze sie nie domyslaly :) mowi, ze buzia mi sie zaokrąglila no i moja efektywnosc spadla, dodatkowo bylam kilka dni na chorym wiec dodala dwa do dwoch ;) ma intuicję kobieta :)

Ja śpię tak samo jak wy - na boku i jedna noga zgięta, trochę opieram się na brzuszka. Myśle, że ta poduszka przydaje się jak brzuszek jest trochę większy - część rogala pod noge, część pod brzuch i on się wtedy opiera na tej poduszce. Myślę, że zakupu nie pożałujecie.
Mój głos też dziewczyny macie. Tylko ta segregacja mi się nie podoba - nie wysztkie dziewczyny czują się na tyle dobrze, aby częściej pisać. Szczególnie w pierwszym trymestrze. Ja czytam regularnie, ale nie zasze mam co napisać. Czuję się do doooopy i nie chcę pisać tylko o tym. Wizyty mam rzadziej niż wy, dlatego też nie ma co opisywać.

klaczek zgadzam się z Twoja opinią co do segregacji ;) ja po prostu nie mam tyle czasu ile inne dziewczyny na pisanie bo chodzę do pracy i będę chodzic do 8 miesiąca, ponadto kupujemy dom i zaraz czeka nas remont więc juz chyba wogóle nie znajdę czasu, ale dziewczyny zrobią jak zechcą ;)

Watek możemy zrobić zamknięty ale niech będą tam wszystkie dziewczyny które chca. Ja na pewno jestem za wątkiem ze zdjęciami.

Gotuje zupę fasolowa, ciekawe czy cos mi z niej wyjdzie :-D

Milady pytalas o usg, ja na każde zabieram męża.

Ja mam poduchę z motherhood i do spania i do karmienia, polecam bardzo.

ja tez męża zabieram na każde usg :) kolejne mamy za 3 tygodnie i tak ustalilam termin zeby mojemu z praca nie kolidowalo choc na ostatnie usg przyjechał po mnie z pracy, a po usg wrócił do pracy.

reklama
Mysle ze jednak sevregacja jakas napewno jest potrzebna bo zamkniety watek jest po to zebysmy mogly troche prywatniej porozmawiac chyba nie chcecie zeby cale forum mialo dostep do zamknietego. Ja nie wyobrazam sobie zeby dziewczyna ktora napisala z 5 postow nawet nie wiadomo czy jest ta ktora sie podaje miala dostep do zamknietego to po co ten zamkniety ? Klaczek .i milka przecierz my juz sie znamy wy piszecie i nie wiem skad te zdenerwowanie . przepraszam ze tak to zabrzmialo ale u mnie na styczniowkach na zamkniety zostala wpuszczona dziewczyna ktora omazala sie trollem internetowym i nasze prywatne zdjecia i osobiste informacje byly w jej rekach czy nadal bedziecie sie tak upierac ??:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry