reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
aniabuu a który jesteś tydzien??

ja od 3 dni czuje codzinnie własnie wieczorem jak leże. Dzis nawet dość intensywnie - 2 razy. ale mnie jest małoooo, ja bym chciała zeby moja piękna dawałą znać o sobie więcejjjj :zawstydzona/y::-D

Anika79.. Z moim synkiem miałam przodujące łożysko ..starałam sie funkcjonować normalnie tyle ze nie dźwigalam ciężkich rzeczy a tak poza tym wszystko bez zmian...moj synek urodził sie 2tyg przed terminem ale to z mojej winy raczej niz z winy łożyska ...efekt robienia porządków w całym domu :)łożysko moze jeszcze sie obrócić dzidzia zmieni pozycje i łożysko zapewne tez...trzymam kciuki zeby wszystko obyło sie bez komplikacji i maluśki urodzi sie w terminie..będzie dobrze..moze niech maż wyręcza cię w cięższych pracach a dla bezpieczeństwa postaraj sie wiecej odpoczywać i nienadwyrezac

sweetka ja ruchów w ogóle nie czuje...

Dzisiaj super dzien sie zapowiada... jadę do kosmetyczki , potem zakupy a potem na chwilę na uczelnie na zajęcia.... najbardziej nie ukrywam cieszę się na tą kosmetyczkę i zakupy:D

Dzień dobry :-)

ja zaraz śmigam na pobranie krwi i na wizytę do dermatologa. Potem zakupy i po drodze zrobię przegląd samochodu.

U mnie ruchy odczuwalne codziennie, powiem szczerze ze nawet nie wiem kiedy to moje dziecko śpi...

Ania uważam ze spokojnie możesz teraz zrobić 4d, niby moja gin mówi ze najlepiej okolo 24 Tc ale ja bym potem nie miała okazji. W pierwszej ciąży robiliśmy jeszcze w 30tc ale to zdecydowanie za późno. Zobacz sobie moje zdjęcie z połówkowego, to tez chyba od sprzętu zalezy bo u nas bardzo wyraźnie wszystko widac.

dziewczyny powracam do tematu: ile jesteście na plusie z kg?

i ponawiam pytanie jakj z ruchami dzieciątka - tzn jak często czujecie? i w którym tc jesteście?

rsz91 - ja w 18 tc tez nic nie czułam jeszcze, albo jeśli to miałam ogromne wątpliwości czy to ruchy dziecka

Gratki dziewczyny :)
sweetka aż się zważyłam na świeżo :-D miałam +4,5 teraz mam +5kg ale jestem cieplej ubrana bo byłam syna zaprowadzić do przedszkola :D
Mój Mały to jest piłkarz on mnie już kopie konkretnie a powiem wam że nawet po 1 ciąży nie wiedziałam co to znaczy, Damian się ruszał dużo ale tak spokojnie czułam jak on sobie pływa wypina tu pupkę, tam rączkę czy nóżkę nie kopał mnie tak mocno a teraz już dostaję mocno wczoraj tak mnie kopnął w pęcherz że myślałam że się od razu zesikam :D I regularnie go czuję więcej jak siedzę czy leżę a jak się więcej ruszam to wtedy on śpi :) U mnie 22tydz

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki dziewczyny za mile powitanie :*
Ja ruchy czuje od dwoch dni ale bardzo malo, ze dalej tak do konca nie wiem czy to to.

Mamy starszakow tez nie macie ani chwili na odpoczynek? ja normalnie ciagle jestem w ruchu- jak mlody w przedszkolu to sprzatam i gotuje- zaraz ide prasowac- a jak wroci to nie ma szans zebym polezala bo ciagle cos jest;-) a to jesc a to pic a to kupe a to pobaw sie ze mna a to ide z nim na spacer bo dostaje w domu swira;-)
Mam nadzieje ze ta aktywnosc moja zle na maluszka nie wplynie!

moze mi ktos podpowiedziec jak sie wstawialo suwaczek? bo zapomnialam juz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry