reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Aniabuu - udanej podróży :)

A co do staników to jeszcze o tym nie myślałam. U mnie problem jest taki, że ogólnie mam duże piersi a w ciąży są jeszcze bardziej nabrzmiałe :p Trudno mi dopasować stanik normalnie a teraz nie wiem co będzie :p Już chyba przed samym porodem będę szukać :)

Naprawdę dużo z nas ma problemy z tarczycą. Trochę mnie to uspokoiło, że nie tylko ja :):):) :-p hihi. U mnie w sumie wyniki TSH i Ft4 był okey od początku, ale z Prolaktyną były problemy i dlatego nie mogłam zajść w ciążę. Jak się prolaktyna wyrównała to od razu poszło :) A tarczyce kazali mi kontrolować, bo na USG sie okazało, że mam ją bardzo małą i że może już nie starczyć produkcji dla dwoje :):):)

Przed chwilą wróciłam z fitnessu dla ciężarnych. Polecam wszystkim. Pisałyście, że macie problemy z plecami. Mi po ćwiczeniach narazie nie doskwierają. Trochę wygibasów z piłka i od razu samopoczucie lepsze :):):)

nise my tu ćwiczymy :-Ddużo dziewczyn może nie na fitness ale ćwiczymy sobie w domu, czasem sobie tu piszemy o tym i polecamy ćwiczenia, ja właśnie sama też skończyłam się gimnastykować :happy:

reklama
Drobi - a mozesz cwiczyc przy takim lozysku? Bo moj gin zabrania. Ech wszystkiego mi ostatnio zabrania. Mowi 'pani D. lezymy i pachniemy'

Kitki, mój dokładnie te same słowa mówi na do widzenia, uważa, że teraz to mój jedyny obowiązek - leżeć i pachnieć:-) nie pozwala mi ćwiczyć, ale ostatnio, gdy spytałam o basen, powiedział, że mogę trochę popływać. Ponieważ jednak bakterie w moczu wyszły na razie trzymam się od basenu z daleka.

Witam wieczorkiem,
oj dziewczyny współczuj[FONT=&quot]ę Wam, że nie wolno Wam ćwiczyć. Może chociaż ten basenik i spacerki. Jednak co ruch to ruch. Ja po kilku dniach przerwy, ze względu na wyjazd, dzisiaj wróciłam do Angeliki Pióro - i od razu lepiej.
Ostatnio trochę za dużo słodkości wcinam, muszę zacząć się więcej ruszać, żeby kondycję zachować.
Ja w H&M ie chciałam sobie kupić stanik i od razu wzięłam taki do karmienia, bawełniany, lekko sztywny, ale bez fiszbinów, teraz takie najlepiej mi się nosi.
W poprzedniej ciąży też sobie chwaliłam te staniki z alles.
Jutro z dzieciakami zamierzamy porobić trochę ozdób świątecznych, trochę na kiermasz świąteczny, trochę do domku. Wszędzie już tak świątecznie, nastrojowo, trzeba też się wziąć za ozdabianie domku :-)

KITKI - trzymaj się, będzie dobrze, masz teraz dobrą opiekę, naprawdę dobry lekarz Ci się trafił, w przeciwieństwie do tych z ip.
ANIABUU - spokojnej podróży i udanej wizyty.
NICE - fajnie, że znalazłaś fitness dla ciężarnych, ja też ostatnio wypatrzyłam u siebie w mieście,ale już się przyzwyczaiłam do ćwiczeń w domu i chyba przy tym zostanę, to trochę wygodniejsze.
[/FONT]

Szanowna Pani,
należy pamiętać, że o podaniu No-Spy w okresie ciąży i laktacji decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, produkt No-Spa można zastosować u pacjentek w okresie ciąży i laktacji jedynie w przypadkach, gdy korzyść jego zastosowania przewyższa czynniki ryzyka. Ważne jest obserowanie swego organizmu i kontakt z lekarzem przy najmniejszych wątpliwościach.

moja lekarka-ginka powiedziała, że sa badania potwierdzające, że jeśli no-spa była w ciazy długo i stale przyjmowana( nie doraznie) to może ona wpływac na osłabienie odruchu ssania u noworodka. Wiec doraznie tak, na dłużse i czestsze stosowanie podobno sa lepsze leki

Marciosz...nie martw sie o zdrowie maluszka..moja koleżanka jest fryzjerka ..urodziła 2zdrowych dzieci i cała ciąże miała do czynienia z rozjasniaczami i acetonem...nie da sie uniknąć zagrożeń...zanieczyszczone środowisko, sztuczności w jedzeniu, barwniki, gmo....nie ma co popadać w obawy...moja pierwsze dziecko było bardzo chore...dbałam o siebie , zdrowo sie odżywiałam a lekarz mnie powalił z nóg mówiąc ze to wina złej diety,...szok...moja znajoma popijala wino , a druga palila papierosy w ciąży! A jeszcze inna brała tabletki psychotropowe w początkach ciąży...wszystkie maja zdrowe dzieci..:)

tak, tak. Mój dziadek palił 60 papierosów dziennie i umarł wieku 80 lat nie na płuca a na nerki, a wujek który nie palił umarł na raka płuc. Co nie zmienia faktu, ze palenie jest szkodliwe. i nie ma sie co pocieszać ze srodowisko, jedzenie itp. Chemikalia i prominiowanie w ciazy jest baaaardzo niebezpieczne duzo bardziej niz dym papierosowy, chemia w jedzeniu itp.

nie ma co panikować ze jak sie pomalowało troche to juz na pewno cos jest nie tak. spokojnie.Ale moja kolezanka do dzis pluje sobie w brode ze omalowała całe miszkanie sama, to jest wiele godzin przebywania w tych oparach. I zarówno w klinikach lekarze pediatrzy jak i genetycy pytali w pierwszej kolejnosci o pormieniowanie i chemie - typu kleje na gorąco, farby, rozpuszczalniki itp. czasami kobiety pracyuhe przy probukcji mebli czy butów.... tez przebywaja wtedy po 8 godz. w chemii, a niestety nie powinny

Ja noge potwierdzic z nospa. Bralam z nadia duze ilosci bo gin kazal i mala miala problem z napieciem miesniowym. Odroczone szczepienia badania rehabilitacji troszke i po pol roku bylo ok. Nikt mnie nie uprzedzil ze to slutek uboczny leku. Gin zapytany wprost stwierdzil " a co mialem zrobic chyba lepsze to niz wczesniak" u mnie rzeczywiscie nie bylo wyjscia mialam skurcze od 23tyg kroplowki i kilka pobytow w szpitalu. Mala ur 3 dni przed terminem. Takze jak ktos musi brac bezwzglednie to trudno. Wybiera sie mniejsze zlo ale jak nie trzeba to bym uwazala.

Wiadomo 1-2 tabl co jakis czas nic nie zrobia. Ja bralam 3x2 tabl praktycznie polowe ciazy z mniejszymi przerwami czy zmniejszeniami dawek. Ale bralam codziennie

reklama
Trzymajcie za nas kciuki, po poludniu mamy echo serca, a ja juz od rana w nerwach.

Co do nospy to dla mnie jak kazdy lek, tylko po konsultacji z lekarzem, nigdy na wlasna reke. To samo z paracetamolem. Tez czytalam o tych badaniach, chociaz nie sprawdzalam ich wiarygodnosci bo sama nie mialam jeszcze potrzeby brania nospy w tej ciazy.

Do góry