reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita - moze cos w tym jest bo moj gin kaze na wszystkie dolegliwosci duzo wody pic. A ja tak nie lubie wody ale troche sie zmuszam ale wiecej niz 0.5l dziennie nie wypije. Do tego z 5 herbat i szklanka soku ale nie wiem czy to sie liczy bo mowia ze najlepsza woda

reklama
I ja dołączam się do chorujących. Wczoraj mnie coś zaczęło a dziś katar już mega i kaszel mokry. Mam nadzieję nie zarazić mojej córci bo dzielenie się trzyma w przedszkolu.
Kitki też uważam że powinnaś wspomnieć lekarzowi ze udało Ci się umówić na NFZ. Jeśli jesteś jego stałą pacjentka to nie sądzę żeby chciał na tobie zarobić.
Dziewczyny z zabkujacymi maluszkami bardzo wam współczuję bo wiem co to znaczy przechodzić ciężkie ząbkowanie. Moja córcia strasznie przeszła wychodzące trójki i czwórki. Tak więc wspolczuje.
Ja mam wizytę dopiero 31.12. Ale jakoś wytrzymam.
Jestem już od tygodnia na zwolnieniu i dwa razy byłam już na ćwiczeniach dla kobiet w ciąży i w zasadzie odszedł mi ból pleców. Tak więc polecam wszystkim które odczuwają dolegliwości.

0,5 l to za mało. Herbata to zły pomysł bo odwadnia. Jeśli sie zmusisz do wody ( moze kup sobie jakiś syrop naturalny do wody) i zaczniesz poć te 1,5 czy 2 l to po 2,3 tygodniach sie przyzwyczaisz i po prostu będziesz potrzebowała tego do funkcjonowania. Ja mam to samo, za mało wody to i problemy z głowa i natury gastrologicznej :P

Dziewczyny ja też piję mało wody, za to dużo herbaty, szczególnie teraz, bo dodaję o niej miód lipowy ze względu na chorobę. Ale jak się wykuruję, to będę musiała tak jak Wy, zacząć pić więcej wody.

rsz91 wytrzymasz do jutra, został już tylko jeden dzień :-)

schauma też bym nie chciała sprawdzać, czy 5 kg dziecko przeze mnie przejdzie. Tak więc niech rośnie zdrowo, ale nie za dużo :):):) I jak będziesz w Rumi odwiedzać rodzinke to daj znać :)

rsz z tego co mi koleżanka mówiła to u mnie w Szpitalu to koszt pokoju dla matki dziecka i ojca po porodzie ( taki pokój rodzinny) to koszt ok 300 zł za cały pobyt. Ale chyba trzeba szybciej rezerwować, bo nie są zawsze dostępne.

Barbablue w naszym stanie ból głowy to chyba norma :) Ja mam tak, że jak już po przebudzeniu czuje lekkie bóle głowy to już wiem, że cały dzień taki będzie. Nie wiem od czego to zależy bo w sumie z rana wyspana to powinno być super. Tabletek nie biorę, bo mi i tak nie pomagają ;/ Więc co jakiś czas mam dzień męki, ale wtedy świeże powietrze często pomaga no i na szczęście nie ma tych dni zbyt często.

Ja też jeśli chodzi o wodę to z 1,5 litra dziennie też wypijam. Praktycznie co rano wyciągam nową butelkę z szafy i do wieczora jej nie ma.

I ja dzisiaj też poranna pobudka, bo w wolnym czasie udzielam korki z matmy i dzisiaj jedna dziewczyna się zestresowała dzisiejszym sprawdzianem i przyszła na 8.00. Podziwiam takich ludzi, że im się chce ;)

I jeszcze mam takie pytanie do Was. Czy w samochodzie jezdzicie w pasach czy juz nie? Bo w zaawansowanej ciąży to już bez pasów, żeby nic nie uszkodzić. A teraz? Bo nie wiem czy musi być jakieś zaświadczenie od gina w razie kontroli czy coś :)?

reklama
Ja mam czeste bole brzucha i w pasach masakra... a czesto jezdze autem... podkradłam pomysł od siostry jak byla w ciazy to sie sprytnie zapinała... i robie tak samo.... zapinam normalnie pas... zanim usiądę... a potem zakładam tylko tą górną część... tylnią mam pod plecami...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry