• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita29 dziękuje za odpowiedź. Niestety brak wody to nie powód moich bóli głowy. Na pewno nie. Bo ja z tych co piją tylko wodę :-) Potrafię i dwie butelki 1,5l wypić w ciągu dnia. A do herbaty to się zmuszam raz za ileś, jak w gościach jestem :-D

reklama
Sorry Dziewczyny ale dla mnie jazda bez pasow w ciazy to skrajna nieodpowiedzialnosc. Wystarczy tak zapiac pas aby ten gorny byl nad brzuchem a dolny koniecznie pod brzuchem i na pewno nie bedzie niewygodnie. Zapinajac w ten sposob pasy bedziecie miec pewnosc, ze w razie wypadku nie bedzie ucisku na brzuch. Nie chce sobie wyobrazac co staloby sie z dzieckiem przy uderzeniu bez zapietych pasow lub jezeli pasy sa zle zapiete.

I jeszcze mam takie pytanie do Was. Czy w samochodzie jezdzicie w pasach czy juz nie? Bo w zaawansowanej ciąży to już bez pasów, żeby nic nie uszkodzić. A teraz? Bo nie wiem czy musi być jakieś zaświadczenie od gina w razie kontroli czy coś :)?

Ja nie rozumiem Polskich przepisów, w wielu krajach jest obowiązek zapinania pasów. Trzeba pas dolny trzymać nisko, co z tego, że jedzie sie bez pasów skoro podczas wypadku można wylecieć przez szybę, albo jako kierwowca walnąć brzuchem w kierownicę? https://www.facebook.com/CiazaiPasy/?fref=ts polecam poczytać i właściwie zapinać pasy zamiast ich wcale nie używać...

Barbablue tak mi sie przypomnialo, ze moja babcia jak ja glowa bolala to zawsze przykladala do niej roztluczona kapuste, ktora wczesniej trzymala w lodowce. To tez dobry sposob na zapalenie piersi po porodzie, ktory zreszta sama stosowalam :-)

Martita - witaj w klubie nie mogacych spac :rolleyes: ja ciagle zle sypiam. Budze sie jak z zegarkiem w reku o 2 i sie przewalam po lozku czasem zasne o 3-4 a czasem o 6 a przed 7 i tak budzik dzwoni i musze wstawac wyprawic rodzinke.
A jak nie spie w nocy to mi myslenie sie wlacza i wszystkie czarne scenariusze :(

Ja nie rozumiem Polskich przepisów, w wielu krajach jest obowiązek zapinania pasów. Trzeba pas dolny trzymać nisko, co z tego, że jedzie sie bez pasów skoro podczas wypadku można wylecieć przez szybę, albo jako kierwowca walnąć brzuchem w kierownicę? https://www.facebook.com/CiazaiPasy/?fref=ts polecam poczytać i właściwie zapinać pasy zamiast ich wcale nie używać...

Dobra przekonałaś mnie tą stroną. Zwłaszcza filmikiem tam umieszczonym. Trzeba się nauczyć dobrze zapinać pasy i będzie okey. Poprostu już zgłupiałam, bo wszyscy mi mówią: " A to Ty jeszcze pasy zapinasz?". Widocznie u mnie wśród znajomych taki zabobon powstał, że sie nie zapina i koniec więc wolałam się poradzić :) Dzięki za szybką reakcję.

Wiecie dziewczyny mam od rana taką zgagę, ze umieram, poleciało już rennie, litr mleka i dalej nic, pali mnie jakbym chili zjadła...
Moja wizyta w poniedziałek, połówkowa, doczekać sie nie mogę.

Widzę, że wiele z was sie pochorowało, trzymam kciuki nie dajcie się :)

Nise - u nas pokoj rodzinny 200zl za noc. Przynajmniej do niedawna tak bylo

Ja tez uwazam ze trzeba pasy zapinac. Tez jezdze jako kierowca i nie wyobrazam sobie bez pasow.
Moj lekarz mowi ze powinnam kupic takie specjalne ochraniacze dla ciezarnych albo mini poduszke pod dolny pas wkladac i pas koniecznie pod brzuszkiem. Ta poduszka to dlatego ze lozysko mam nisko z przodu centralnie przyklejone do blizny po cc wiec jak pas ucisnie to akurat lozysko.

Martita29 dzięki, przetestuje! Oby sposób babci pomógł :-)

Co do pasów to również jestem zdania, że należy zapinać. Co z tego, że nie zapnę i ochronię brzuszek przed uciskiem pasów, skoro sama wylecę przez przednią szybę i zginę na miejscu? Maleństwo w połowie ciąży też raczej marne szanse na odratowanie w przypadku śmierci matki. Tak więc warto zabezpieczyć się ta jak pisze Kitki, lub kupić specjalną nakładę na pas dla ciężarnych.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry