reklama

Kwietniowe mamy 2016

aniabuu dziękuję Ci baaardzo, link doszedł :* :* :D

Fenika wspolczuje nocki :( woesz moze co powoduje u Ciebie tw kolki?

klaudyna ojj, nieciekawie, zdrówka Ci życzę :*
co do tego bólu jak na okres to ja tak mialam przez 3 dni 2 tygodnie temu. do tego bol plecow i nerki i masakra była. teraz, odpukac, nic mnie nie boli.

Kitki dziękuję za slowa otuchy :D :* i za rady :) i powodzenia u dentysty!

Miladyy wspolczuje zgagi.. próbowałas migdalow?
u mnie te sporo kobietek ma termin na marzec/kwiecień/maj. produktywne lato bylo :D

Karola o rany, i jak tam cycuch? dalej boli?

kwestia szczepień spędza mi sen z powiek. ostatnio czytalam wiele artykułów w internecie i sama nie wiem co mam robić :( rodzina oczywiscie nie wyobraza sobie zebysmy nie szczepili, ale ja nie jestem az taka pewna...

reklama
Książke poczytam na pewno:tak: Nie wiem jeszcze czy nie będę szczepić, ale jeśli się zdecyduje to na pewno będę odwlekała w czasie i na pewno nie tymi skojarzonymi, nie dam dziecku wbić tyle świństwa jednocześnie.
Kazda mama chce najlepiej dla swojego dziecka i zrobi jak uważa, ja nie popieram ani nie potępiam nikogo:-)

Wybacz ale czuję się urażona Twoją wypowiedzią. Nie uważam, że podałam moim dzieciom jak Ty to nazywasz " tyle świństwa".

Kurcze naprawde temat szczepień to temat rzeka.... Ja się mogę tylko opierać na doświadczeniach mojej siostry, która ma dwoje dzieci i każde szczepiła. Na szczęście nic się złego nie działo i miejmy nadzieje, nie będzie działo. Sama nie mam jeszcze dzieci więc nie testowałam, ale trochę bym się bała nie szczepić w dzisiejszym świecie. Tyle różnych chorób.... Ale jak to już pisałyście to temat indywidualny dla każdego osobno i na pewno każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka :)

Rsz ja na basen nie chodzę. Za dużo bakterii w tej wodzie jak dla mnie :) Niby chlorowana, ale o jakieś zapalenia w okolicach intymnych nie trudno zwłaszcza w naszym stanie :)

Martita współczuję tego co przeszłas z córcia i szczepieniami :( bardzo poważnie zastanawiam się co zrobić i probuje znaleźć rzetelnerzetelne źródła. Chętnie sięgnę po książkę która polecasz.

Amko ja też nie wiedziałam że dorośli mogą mieć kolki :) nawet się trochę wystraszyłam za pierwszym razem. Ale doczytalam ze w ciąży jelita są scisniete i nie funkcjonują tak jak trzeba więc to się zdarza...

Milka nie wiem z czego taki mocny atak :( staram się uważać na to co jem. Ale u mnie to wystarczy odrobinę zbyt obfita porcja i juz zaczyna mnie męczyć... Juz się boje świat i tego jak się opre pierożkom z kapustą :((((

Dziewczyny ja bóli nie mam ale mam takie ciągnięcia nisko w pachwinach i tak jak w przypadku twardnień tylko wtedy gdy stoję lub chodzę, nie wiem czy ma mnie to martwić... Czy któraś z was tak ma? Chociaż ja po porodzie przy miesiączce nie miałam już takich bóli skurczowych tylko to właśnie ciągnięcie...

Chodzę na basen w ciąży. Oprócz tego ze jestem w ciąży to mam jeszcze starszego syna który od 4 miesiąca zycia chodzi regularnie na basen i jakos nie mogłabym mu tego odebrac i przez prawie rok nie chodzić z nim na basen. Bo teraz ciąża a potem gojenie po porodzie i wtedy to juz rzeczywiście nie można. W pierwszej ciazy nie chodziłam na basen, w ogóle wielu rzeczy nie robiłam. Teraz juz po prostu nie mogę sobie na pewne rzeczy pozwolić, bo starszak tez ma swoje potrzeby. Dźwigać niby nie wolno a jednak co najmniej kilka razy dziennie muszę go podnieść choć wazy 15 kg. Na szczęście mam zdrowa silna ciąże bez komplikacji, gdybym miała jakieś problemy to nie wiem jak byśmy sobie poradzili. Wlasnie, chyba w środę zrobię mu wolne od przedszkola i pójdziemy na basen. Bo juz 3 tygodnie nie byliśmy, jakiś weny brak. A z reguły chodzimy co tydzień, max co dwa.

Wybacz ale czuję się urażona Twoją wypowiedzią. Nie uważam, że podałam moim dzieciom jak Ty to nazywasz " tyle świństwa".

Annika - nie chciałam Ciebie ani nikogo innego urazić, wiec nie bierz tego do siebie. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie a temat szczepień to temat rzeka. Dlatego nie będę tutaj więcej poruszać tego tematu bo po co scysje i nieporozumienia. Każdy zrobi jak uważa na podstawie swojej wiedzy i doświadczenia.
Tak jak napisałam każda mama chce najlepiej dla swojego dziecka i na tym temat zakończę:-)

Annika, chyba niepotrzebnie czujesz się urażona, ostatnie zdanie wypowiedzi Kitki najlepiej obrazuje jej ocenę, a raczej brak oceny decyzji rodziców co do szczepienia ich dzieci:
"Kazda mama chce najlepiej dla swojego dziecka i zrobi jak uważa, ja nie popieram ani nie potępiam nikogo
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
"

Temat budzi wiele wątpliwości i nie jest łatwy do przedyskutowania, zwłaszcza na odległość więc mamusie, nie denerwujcie się niepotrzebnie, przecież nikt nikogo nie obraża. A obawy co do tego, co znajduje się w szczepionkach podawanych w Polsce nie są do końca nieuzasadnione.

Rsz, ja wciąż się wybieram na basen, ale jeszcze nie dotarłam;-) Mój lekarz pozwala, ale doradza pływać z tamponem.
Ja ostatnio nie mam żadnych dolegliwości bólowych. Jedyne co,to bardzo szybko i bardzo nagle się męczę. Podczas spaceru czuję się dobrze, aż raptem łapie mnie straszne osłabienie i od razu muszę usiąść, rozpiąć kurtkę i odpoczywać parę dobrych minut, a potem koniecznie coś zjeść. Najlepiej snickersa;-) a przed ciążą ich nie lubiłam!

reklama
aniu daj znać co ci powie, bo już sama się zastanawiałam czy się wybierać wcześniej do swojego czy dzwonić.. mam dopiero na 7.01 wizytę...
i trzymam kciuki za dobre wieści :) na którą masz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry