reklama

Kwietniowe mamy 2016

ja nic w tym roku nie robię, leże plackiem - nie chce ryzykować. Wszystko robi mój maż i moja mama.

niestety suwaczek ciągle mi się zacina, dziś znowu musiałam go aktualizować:/

reklama
sweetka ja też dzisiaj zaktualizowałam suwaczek.

Martita ja również przeżyłam dzisiaj szok w centrum handlowym. Przecież dzisiaj jest poniedziałek, byłam na zakupach w samo południe, a tam takie tłumy, normalnie jak w weekend! Nie wiem czy Ci ludzie nie pracują? Chyba naprawdę pobrali już wolne na święta.

Nie straszcie ze takie dzikie tlumy w marketach ja sie wybieram jutro o ile dzis mi auto naprawione oddadza.
A i mam zamiar stanac do kasy dla kobiet w ciazy...czuje ze bedzie afera bo juz widze jak mnie chetnie przepuszcza z pewlym koszem

Marzenko pytałaś ostatnio o sałatki to moje 3 ulubione oprócz tradycyjnej jarzynowej :)
1.
ryż 1 woreczek, puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju, ugotowane jajka 3-4, cebulka mała lub1/2, puszka kukurydzy, curry, sól, pieprz, majonez z jogurtem+ czosnek, ser żółty starty
2.
ryż, por, szynka, ser żółty, papryka świeża, kukurydza, ananas + majonez lub majonez z jogurtem
3. Tą robię na święta ale dopiero w 2 dzień na przyjazd gości :)
Warstwami układamy: sałata pekińska, trochę startego żółtego sera, pomidor, czerwona cebulka.
Na patelni na chrupko podsmażamy cienki i chudy boczek pokrojony w kostkę, potem na tą samą patelnię wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę w przyprawach sól, pieprz i ew. curry dolewamy trochę soku z ananasa z puszki i dusimy póki nie odparuje.
I dalej układamy na cebulkę kurczak, na kurczaka ananasa (2-3 plastry pokrojone w kostkę), jeszcze trochę startego żółtego sera i polewamy sosem majonez z ketchupem w równych proporcjach a z wierzchu posypujemy naszym chrupkim boczkiem :)- ta sałatka to hit smakuje wszystkim :D

marzenka jejj, usg w Wigilię masz? :) ale fajnie :)

Beatka i bardzo dobrze, ze sobie pracę rozkładasz na dłużej, nie ma co się męczyć :)

aniabuu farciaro, super cena za wozeczek :) jejku, ja nie mam pojęcia jaki wybrać :szok: mówisz, ze ten quinny to w porządku jest? on jest 3in1?
powodzenia z choinką!

kitki pewnie, rozumiemy, poczekamy na zdjęcia :) nawet nie wiedziałam, ze taki burdel tu mają teraz.
hehe, dobre z tym obiadem :D i nie przejmuj się, mi tez nowości zdarza się spartolic, dobrze zrobić umiem tylko te kilkanaście dań którymi non stop operuję ;)

Renia jak super !dziekuje za przepisy ..napewno zrobię któraś i zamieszczę zdjęcie;)a jak robisz uszka?...ja chce zrobić sama w tym roku ...nigdy nie robiłam i chętnie przyjmę jakaś radę zeby moja praca sprawnie poszła :)u nas paczka domowych uszek 12szt $10 dlatego tez sama chce zrobić ;)potrzebuje 5-6paczek ...kurde 60 dolarów za same uszka w życiu nie dam !;)

reklama
Ania u mnie był schabowy ziemniaczki i surówka :-)
Klaczek mnie plecy bolą mocno szczególnie jak pochodzę trochę
Martita, Milka odkładam i rozglądam na raty na prawdę, muszę cały czas się oszczędzać
Schauma że sprzątaniem zabawek mam tak samo ciężko mi...
Mój mąż też nie sprząta tylko ja ale dziś zakończyłem świąteczne porządki i mam z głowy :-) jutro choinkę ozdobimy bo mąż na 13 do pracy i później ma 5 dni wolnych :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry