reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ania to leż! Ja też miałam takie uczucia dopiero wczoraj się uspokoiłam po wizycie. A takie napierania to też kiedyś czułam, pisałam tu nawet ale potem wrócił Bąbel na górę... Ty masz 2 więc bardziej ci napierają, myślę że w pozycji leżącej tak nie będą naciskać....

reklama
Juz tez czułam takie napierania i było ok. Ale teraz o wiele mocniej. Renia ja leżę ale zreszta masz w tym wieku syna wiec wiesz jak to lezec przy takim dziecku. Jest chora i zamiast w przedszkolu jest ze mną w domu. Ale i tak mi dużo pomaga jest kochana [emoji172]

Renia, Majka, Ania ja też mam napady płaczu i takiego beznadziejnego nastroju/ paniki. I mimo że jestem pewna że to hormony i mówię sobie ze wszystko jest w porządku to i tak musze sobie poplakać czasem

Hej brzuchatki ☺ jak wyszlam o 8 tak o 12 wrocilismy z corka do domu. Sniadanie dopiero co znadlam. Boze ale lazega ze mnie mialam tylko przychodnie zaliczyc. U nas -13 ale bez sniegu:( corka jest orzeziebiona i do konca tyg ma byc w domu. Takze pocieszylam sie nuda i spokojem caly wczorajszy dzien i tyle mojego;)
Zaliczylam dzis zus bo mi w przych glupot nagadali...ech niepotrzebnie szlam i tylko czas marnowalam. Za to w przych polozna znow mnie dorwala. Powiedziala ze po porodzie jest 6 wizyt patronazowych ale ze jesli bedzie potrzeba i np. malego szybciej wypisza a ja musialabym lezec po ewentualnej operacji guza to ona moze przychozic codziennie i pomagac mojemu mezowi przy malym z pepkiem itd. Takze mnie uspokoila. Do tego zaproponowala ze ma detektor i ze jak chce to mozemy synka posluchac. Takze Nadia pierwszy raz slyszala braciszka. Tak jej sie podobalo ze nie chciala stamtad isc. Wxzoraj mialam u gina wizyte tylo na fotelu wiec dzis sie ucieszylam slyszac serduszko. Polozna powiedziala ze w razie obaw zawsze moge przyjsc do przych to posluchamy :)
Kolo przychodni jest pepco...no i same wiecie...wyprzedaze:D tylko pare kupilam heh ale sie zastanawiam bo byly takie cieple polarowe kombinezony szare dosc grube. I wieksze rozm tylko. Przecenione na 20zl wiec za grosze. Jak myslicie na przyszla zime to na 80 czy wiekszy?
Pozniej apteke zaliczylysmy i 200 nie moje:( kurde juz tych lekow bym sie pozbyla bo na same leki dla mnie to miesiecznie ok 300 niestety wydaje. A i tak mam czesc na R tak to chyba jeszcze raz tyle bym placila.

Ja tez czasami mam takie jakby trzepotanie w srodku ale bylo to rytmiczne wiec myslalam ze to czkawka a teraz to juz nie wiem

Ja od trzech dni odczuwam jak mi maluchy napierają główkami na dół na tyle ze mam wrażenie ze zaraz mi sie wszystko rozejdzie i do tego kłucie. Mam nadzieje ze nic sie ni dzieje i do wizyty wytrzymam. Ach jak ja juz bym chciała marzec, ostatnio mam jakiś kryzys zaczynam sie bać wszystkiego ... porodu... ze w razie co tak daleko do szpitala i nie zdążę, często płacze i sobie cos wciskam.

Aniu leżenie swoja droga ale leżenie tak żeby pupa była wyżej. W szpitalu jak leżałam to wszystkie szyjkowe kobiety tak leżały. Miały pod nogi łóżka( z jednej str tj od str nóg) klocki drewniane podłożone, ja w domu mam stare encyklopedie popodkładane;)

co do tego trzepotania - miałam raz i tez sie wystraszyłam ze moja maleńka sie zaplątała w pępowinę, na szczęście tylko raz tak poczuła. Tylko raz też maluśka miała czkawkę. I tez sie zastanawiam czy to dobrze, bo czkawka dziecko coś tam trenuje....

mam pytanie - będziecie kupować( albo kupiłyście przy pierwszym dziecku) elektryczną nianie i monitor oddechu??

Sweetka jeśli o mnie chodzi ja odpuszczam zakup i niani i monitorya.mieszkamy w blokach i mamy dwa pokoje wiec niania średnio się przyda.a i tak idę o zakład ze młoda będzie czesciej obok mnie niż sama w pokoju :-)

Kitki coraz lepiej trafiasz jezeli chodzi o służbę zdrowia :)

sweetka ja dostałam nianie na gwiazdkę, monitora nie kupuje. Mamy Male mieszkanie ale przy starszej córce niani używaliśmy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry