• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Drobi tymi roznicami tez bym się jakos nie przejmowala. Pomiary nigdy nie wyjda równo, bo sa obliczane na podstawie jakiejś sredniej a wiadomo, ze dziecko może się urodzić z rozna dlugoscia, wielkoscia glowy, dlugoscia nog itd.

reklama
U mnie dla odmiany jak mnie przyjmowali na porodówkę i zrobili poglądowe USG to wyszło, że mała ma 3430g a urodziła się 3440 g więc praktycznie w ogóle się nie pomylili. Ale mojej koleżance w innym szpitalu przed porodem wskazało 3600 a urodziła 4200.
Laura też miała brzuszek 1,5 tyg mniejszy na swój wiek a wszystko ok, moja lekarka śmiała się że talię osy będzie miała :) i kość udowa też była dłuższa od reszty i mała jest raczej wysoka - ostatnio ją mierzyłam i miała 85 cm wydaje mi się to sporo na 16mcy.

Co na to Twój lekarz?

Dopóki ciśnienie mam w miarę ok. (W domu 127/70; przed wizytą 137/80) to wg lekarza jest ok. Tylko mam się oszczędzać. Mierze ciśnienie 3 razy dziennie w domu a jak mi pulsuje to odpoczywam. W pierwszej ciąży w 3 trym było gorzej i chodziłam do kardiologa. Miałam bardzo wysoki poziom dedimerow we krwi. Już mnie chcieli do szpitala kłaść ale jakoś się udało i nawet bez leków. Ale ostatecznie lekarz zdecydował o cc. Podczas samej cc miałam problem z ciśnieniem. Teraz bardziej się oszczędzam.

ja tez mam wodniste upławy. w szpitalu powiedzieli ze to normalne..

a dzis czuje ruchy ale duzo słabiej niz zwykle... tez tak macie?? martwie sie

Ja wczoraj czułam duzo słabiej. I chyba wynikało to z tego że się dzidziuś obkrecil i był pleckami obrocony. Myślę ze nie ma się co martwić. Jeśli czujesz jakikolwiek ruch, nawet delikatny rano i wieczorem to jest ok.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ufff... czyli nie tylko moja małpka jeszcze "na dole".

Bluelovi - uważaj z tymi paskami. One kolorują się też od moczu a był okres już po 34tc gdy zwyczajnie nie wiedziałam co wycieka. No i na pasku niebiesko - a to może świadczyć zarówno o wodach płodowych jak i o siuśkach ;) poleciałam na IP zupełnie niepotrzebnie. Młoda uciskała na pęcherz.

Godz temu obudzil mnie mega glod i tak leze i czekam do przyzwoitej pory zeby moc rzucic sie na lodowke bez wiekszych wyrzutow sumienia:D
Przed 9 ide do urzedu...podejscie nr 3 w koncu do 3 razy sztuka wiec jak dzis nie zalatwie to palne sobie w leb;) sprawdzilam wszystko dokladnie. Niby wszystko mam w torebce...obym tylko torebki nie zapomniala :D
Milego poranka brzuchatki

Hej dziewczyny, bardzo długo mnie nie było, mialam do nadrobienia ponad 100 stron, ale przekopalam się. Spóźniona, ale życzę wszystkim spelnienia marzeń w 2016r i zdrowych maluszków. Ja aktualnie kestem w szpitalu, mam zamiar dziś wyjść, jk mnie nie puszcza to sama sie wypisze. Przyjechalam zeby sprawdzic czy wszystko ok bo czulam twardnienia bez specjalnwgo bolu i nie wiedzialam czy to normalne czy maly sie wypycha, a oni mnie jeszcze przed badani zdecydowali zostawic ze względu na wcesniejsze poronienia chyba i tak leze od wtorku, dali mi sterydy na plucka, a teraz tylko magnez i antybiotyk na kaszel. Dlatego twierdze, ze tak lezakowac to ja moge w domu, a meza mam tylko jeszcze przez dwa dni wiec pasuje mi z nim posiedziec. Poza tym maly fika po calym brzuchu, ma prawie kilogram, w czwartek mam wizyte u mojego gina wiec cos wiecej sie dowiem i zobacze wiecej. Pozdrawiam Was serdecznie.

reklama
Cześć dziewczyny :) Miłego dnia życze dzisiaj wszystkim. Dzisiaj bardzo intensywnie będzie przebiegać mój dzień. Generalnie mam dzisiaj 25-te urodziny :) stara dupa już jestem ..... a tak na poważnie dzisiaj uświadomiłam sobie fakt, że kiedyś zaplanowałam , że przed 30-stką urodzę już wszystkie dzieci i jak na razie jedno jeszcze trochę i wyjdzie z mojego brzusia a potem czas na kolejne... Chciałabym mieć 3 :) całkiem możliwe , że uda mi się urodzić wszystkie do 30-tki . Zaraz muszę ogarnąć pokój, potem siebie... I około 11 mam zamiar jechać na zakupy. Zajęcia mam na uczelni od 16:00 więc chcę wykorzystać to, że jadę do większego miasta i polatać po sklepach. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry