reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja po pierwszym porodzie musialam swiecic pupa na badaniach a po drugim nikt nas nie sprawdzal nie chodzic nie kazali majtek sciagac ani nie patrzyli czy macica sie obkurcza teraz planuje rodzic w innym szpitalu wiec zobaczymy ;)

Ciagle mam usg w glowie dzisiejsze jaki slodki byl ten moj synek grzeczny dal sie ladnie pomierzyc cudo :)) a lekarka dala nadzieje na jeszcze jedno usg w lutym to az serce rosnie :))

Cora zostala u tesciow a ja sama z wojtusiem on zaraz idzie spac juz sobie umyci lezymy :) maz w pracy do pozna . a ja wlacze jakis film sobie o ile cos leci w tv wgl dzis :)

Schauma dziekujemy ;))
Super nie dlugo i na nas przyjdzie kolej ciekawa jestem ktora pierwsza rozsypie worek :) no moze oprocz ani bo oni pierwsi chyba beda :D

reklama
No właśnie, my czekamy na każde badanie niecierpliwie a dla lekarzy to rutyna. To moja pierwsza ciąża i w gabinecie nie zawsze wiem o co zapytać, dopiero w domu przychodzi refleksja i pytania;)
Ja tez myślę o pracy na pol etatu po wychowawczym, tylko czy znajdę cos takiego? Czas pokaże:)
Ostatnio w kadrach poprosiłam o wnioski urlopowe a babka do mnie, że moze następnym razem, bo koleżanka, która się tym(podawaniem druków, kurna?)zajmuje juz wyszła a dla reszty moja prośba jest problemem. Dla tych pan w kadrach i płacach wszystko jest problemem, a gdy nie odpuszczasz i próbujesz mimo ich niechęci załatwić sprawę do końca, to dzwonią do kierowników i skarżą się, że pracownik jest bezczelny. Dodam, że obsługa pracownika odbywa się tylko przez dwie godziny dziennie, ale nawet w wyznaczonym do tego czasie starają się Cię spławić, ugh.
A na wyprawce cos nie mogę się skupić ostatnio, nie wiem, kiedy ją skompletuję;)

dziewczyny jakie dokumenty trzeba dostarczyć do pracodawcy i w jakim czasie po porodzie??

ostatnie kilka dni mam mniej czasu na forum i musze przyznac ze nadrobic jest problem:errr:

Sweetka, ja ostatnio próbowałam się dowiedzieć, ale mnie kadrówki olały, może dziewczyny cos podpowiedzą :)
Co do majtek, to mnie jeden lekarz po operacji zjechał za noszenie, mimo że miałam laparoskopię i bliznę powyżej linii majtek; zdawał się byc szczerze oburzony i stwierdził, że nie wie skąd u mnie tak dziwne przyzwyczajenia, by chodzić w majtkach he he Ale on jako jedyny na oddziale miał z tym problem. No i jednak gdzie laparoskopia a gdzie pn i to z nacięciem krocza. Ja zamierzam kupic i chodzić w bawełnianych majtkach, jednak nie wyobrażam sobie leżeć i chodzić i czuć jak cos ze mnie wycieka;)

Jakie plany na dzis?
My zaraz jedziemy do babci na obiadek, tzn ja i corka bo maz w pracy od rana. W ogóle to dzis świętujemy z mężem kolejna rocznice bycia razem, ale niestety oddzielnie, moze w przyszłym tygodniu uda nam się wybrac do kina i na kolacje z tej okazji...

Witam się z rana, właśnie robię kolejny raz rafaello z kaszy jaglanej :) Martita dzięki za przepis :)
Oprócz tego sprzątanie i potem obiad u teściów. Wczoraj wieczorem wysiadł mi kręgosłup tak że ciężko było mi się ruszać. Całe szczęście po nocy odpoczynku wydaje się być ok i już nie boli.

Martita wszystkiego dobrego dla was :))

Kurde tez musze wkoncu zrobic te rafaello tylko musze meza na zakupy wykopac bo jak na razie to na ryby pojechal ,mala sprzeczka a o co o to ze go prosze zeby mi wane raz na tydzien umyl bo z brzuchem mi ciezko a ja reszte lazienki boze czy wszyscy faceci to takie lenie :(? On wyszedl a ja sie wyryczalam za wszystkie czasy :( dawno mnie tak nie wkurw....il juz chcem urodzic bo nie lubie sie jurde prosic wole wsztstko robic sama i nie wysluchiwac .

reklama
U nas kolejny dzien w domu. Swira dostane. Maz jedzie dzis do dziadkow, mielismy wszyscy jechac ale z corka dalej srednio wiec my musimy zostac w domu. Dla corki mam jeszcze rosolek. Zreszta ona i tak praktycznie nic nie chce jesc. Zaczyna mnie to juz martwic. Ja mam te nieszczesne kotlety mielone z wczoraj wiec dzis nie gotuje obiadu bo mez i tak bedzie dopiero pod wieczor.
Wiecie co chyba nie moge sie chwalic ze mi nic nie dolega bo zaraz cos nie tak:( ostatnio sie Wam chwalilam ze u mnie luz i dzis od rana mnie plecy bola ale to od kregoslupa bo dobrze znam ten ostry nagly klujacy bol. A najlepsze jest to ze ani nie dzwogalam ani nic poprostu jak sie obudzilam to zaczelo kluc.
Dziewczyny ktore macie problemy z kregoslupem jakie leki w ciazy mozna? Bo apapu to nawet nie biore bo nic nie daje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry