reklama

Kwietniowe mamy 2018

Taka jest prawda... Nasza starsza córcia ma zespół Aspergera.... Ach jacy wszyscy byli mądrzy,ile dobrych rad mieli... teraz inaczej na to patrze ale kiedys moja bezsilność I ludzka bezczelność nerwów napsuły....

reklama
Wiem dokładnie o czym mówicie. Moja Gabi bardzo lubi śpiewać, słucha w kółko piosenek zagranicznych, a później słuchając samego podkładu śpiewa słowo w słowo, uwielbia opowiadać, raz przeczytaną jej książkę potrafi opowiedzieć bez zastanowienia, zaczęła chodzić jak miała 11 miesięcy, jak miała 1,5 roku potrafiła łączyć słowa. Młodsza zaczęła chodzić w wieku 12 miesięcy, mówić pojedyncze słowa dopiero w wieku 2 lat, zanim zaczęła mówić umiała ułożyć puzzle 60 elementowe bez niczyjej pomocy. Uwielbia kolorowac, gdy tylko wyjedzie za linie każe drukować nowy rysunek. Dwie dziewczynki wychowywane tak samo, a tak bardzo się różnią. Kocham całym sercem, pomimo tego co potrafią a czego nie. Najbardziej boli jak ktoś mnie krytykuje że one czegoś nie potrafia, gdy one siedzą obok. Wiecie ja dodatkowo jestem dyskryminowana za to że jestem tak młoda mama. W końcu jutro skoncze 23 lata a tu 3 dziecko w drodze.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Ja mam będę miała 4, a jakaś mega stara też nie jestem. Ludzie zawsze znajdą sobie coś żeby się przypier@@@. Jakby nie to, że jesteś młoda, powiedzieli by ze masz krzywe nogi albo oko ucieka.
I super że jesteś młoda. Jak rówieśnice będą miały bobasy, Ty będziesz miała "odchowane" panny (lub Panny i panicza) i będziesz panią życia :)
Z tego co piszesz masz fajnego faceta, mądre pannice i bobaska in side więc głowa do góry, olej głupie gadanie i ciesz się rodzina :)

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Taka jest prawda... Nasza starsza córcia ma zespół Aspergera.... Ach jacy wszyscy byli mądrzy,ile dobrych rad mieli... teraz inaczej na to patrze ale kiedys moja bezsilność I ludzka bezczelność nerwów napsuły....
Mój syn starszy od zawsze był "inny". Zawsze miał podejrzenie aspargera, które upadało w badaniach. Co nie zmienia faktu że jest mega specyficzny, nie zachowuje się jak dzieci w jego wieku i też się nasłuchałam. Teraz już jadę z ludźmi tak jak oni ze mną. To zadziwiające jak szybko potrafią się odwalić :)

Roni21 jestem spełniona i to chyba jest najważniejsze, kocham czas spędzony z dziećmi, na prowadzeniu domu. Czasem ponarzekam, ale to chyba normalne. Odchowam dzieci będę mogła skupić się znów na sobie, całe życie przede mną, a już tyle mam szczescia [emoji7]

p19ucsqvyg9mlpha.png

Roni21 jestem spełniona i to chyba jest najważniejsze, kocham czas spędzony z dziećmi, na prowadzeniu domu. Czasem ponarzekam, ale to chyba normalne. Odchowam dzieci będę mogła skupić się znów na sobie, całe życie przede mną, a już tyle mam szczescia [emoji7]

p19ucsqvyg9mlpha.png
Właśnie o to chodzi :) i zawsze wracaj myślami do tego co tu napisałaś jak Cię jakaś mądra głowa wkurzy :)

Obecna partnerka mojego brata ma syna 19-sto letniego z autyzmem. I szczerze wydaje mi się ze to z nią mam najlepszy kontakt, jest w niej taka prawdziwa wrażliwość jaką powinna mieć matka, nie wiem jak to wyjaśnić. Nie narzuca swojej opini, jak poproszę doradzi.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Dla mnie zawsze ważne było żeby nie oceniać a starać się zrozumieć....A takie wyjątkowe dzieci uczą wiele...

Hej :) przepraszam ze jestem mało aktywna ale jeszcze pracuje na drugiej zmianie i wtedy jesteście najbardziej aktywne wiec jak Was nadrobie (czasami 10 stron) to zapominam co której odpisać :D ale cieszę się z Waszych wizyt, gratuluję pięknych serc i przesyłam Wam mnóstwo energii bo czasami sama się czuje jak bym przeorala pole rękoma :D a tak naprawdę siedzę w pracy i odliczam godziny do wyjścia hehehe

Dzisiaj czułam się już lepiej, jedynie małe zmęczenie jutro wizyta i zaczynam się stresować [emoji32][emoji32][emoji32]

Brazowooka pamiętaj ze to Twoje życie, nikt za Ciebie go nie przeżyje wiec niech te swoje słodkie rady schowa sobie sobie dupsko. Ty sama wiesz na ile Twoje dziecko stać i jaki robią progress :) a ktoś kto interesuje się czyimś życie niech nie zapomni o swoim bo mu ucieknie i nawet nie będzie wiedział kiedy....

reklama
Hej
Ja dziś dostałam tel od gin że mam jechać na IP bo beta jest zła i jest ryzyko ciazy pozamacicznej... ehhh

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Oby to bylo tylko podejrzenie. Daj znac jak bedziesz wiedziala cos wiecej. Trzymam kciuki za Was [emoji110][emoji110][emoji110] bedzie wszystko ok [emoji11]

Dziewczyny ja wczoraj caly dzien mialam zawroty glowy i nudnosci, a dzis bolala mnie glowa tak , ze 3 paracetamole nie pomogly [emoji52][emoji54][emoji31]

Mycie okien zakonczylo sie na planach [emoji14]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry