reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja jestem walnięta, nie mogę uwierzyć w to, że jestem w ciąży i że być może wszystko skończy się dobrze. Pojechałam po test, bo miałam schizę, że już beta spada ale są piękne grube kreski. Odłożyłam test, zaczęłam jeść kolację i nagle jak na potwierdzenie ciąży zaczęło mnie tak masakrycznie cofać 🤢😅
I tak w poniedziałek idę jeszcze raz na betę i na czwartek/piątek umawiam się na wizytę, bo muszę zobaczyć, czy jest pęcherzyk w macicy i dostanę na pewno heparynę
Też nie wierzę! Ale tak czasami pozytywnie nie wierzę 😆 niby piersi bolą, niby się cofa, ale to narazie taka abstrakcja że właśnie w mojej macicy powstaje życie

reklama
Ja sobie też dzisiaj siknęłam na test 🤣 ale to już ostatni. I tak do mnie jeszcze wszystko nie dociera…

Cześć dziewczyny, podczytałam Was trochę i chciałabym się przywitać. Wracam na to forum po 11 latach. Ciąża z młodym była inna, wystarana po stracie bliźniąt, pełna przygotowań... obecnie, to taka niespodzianka od życia, dlatego też jestem pełna obaw, po drodze były spotkania z przyjaciółmi, alko, do tego brałam tabletki na ciśnienie których nie mozna brać przy planowaniu ciazy (tolura) jakby tego było mało to jeszcze zaliczyłam RTG i chirurgiczne usuwanie zęba 2 tyg temu, no i do młodych nie należę, 37 lat. Obecnie 6w1d. Tydzień temu zrobiłam test i zobaczyłam II, oczywiscie poszlam na bete 5w3d 7022, 5w5d 12110, wizyta 25.08. Dalej w to nie do końca wierzę, oswajam sie z nową sytuacją.

Cześć dziewczyny, podczytałam Was trochę i chciałabym się przywitać. Wracam na to forum po 11 latach. Ciąża z młodym była inna, wystarana po stracie bliźniąt, pełna przygotowań... obecnie, to taka niespodzianka od życia, dlatego też jestem pełna obaw, po drodze były spotkania z przyjaciółmi, alko, do tego brałam tabletki na ciśnienie których nie mozna brać przy planowaniu ciazy (tolura) jakby tego było mało to jeszcze zaliczyłam RTG i chirurgiczne usuwanie zęba 2 tyg temu, no i do młodych nie należę, 37 lat. Obecnie 6w1d. Tydzień temu zrobiłam test i zobaczyłam II, oczywiscie poszlam na bete 5w3d 7022, 5w5d 12110, wizyta 25.08. Dalej w to nie do końca wierzę, oswajam sie z nową sytuacją.
Hah, ja też powrót po 11, nawet swojego nicka nie pamiętałam wiec nowe konto haha. I też trochę niespodzianka i mam mieszane uczucia ;)

Hah, ja też powrót po 11, nawet swojego nicka nie pamiętałam wiec nowe konto haha. I też trochę niespodzianka i mam mieszane uczucia ;)
Dacie radę dziewczyny! 😌

Zaczęłam czuć nową bólową rzecz, takie pieczenie po środku podbrzusza, raz na jakiś czas coś mnie tam zapiecze, takie jakby rozwieranie? Jakby od środka coś tam rosło i rozpychało to wszystko 😅 magiczny magnez na to nie działa 😆

Cześć! Czy na wizyty "serduszkowe", tzn. USG przed 10 tyg, lekarze pozwalają zazwyczaj wejść też tacie, z Waszego doświadczenia ☺️? Mam ją w poniedziałek i nie wiem czy jest sens iść we dwójkę.

reklama
Mnie od wczoraj męczy biegunka 😬 Boję się zjeść śniadanie bo właśnie najgorzej jest po jedzeniu. Chociaż piłam też mnóstwo wody z cytryną i teraz tak sobie uświadomiłam, że ta cytryna pewnie też nie pomogła 😅
Wiadomo, że jest to męczące, ale trzymam się myśli, że to znak, że ciąża się rozwija - przynajmniej mam taką nadzieję.

Mam tak samo i też piłam mnóstwo wody z cytryną bo tylko na nią mam ochotę 🫣 Też miałam wrażenie że cytryna nie pomaga i może nawet pogarsza, ale kurcze tylko to mam ochotę pić... Coś innego do picia u Was fajnie działa? ☺️

Do góry