reklama

Kwietnióweczki 2008

Lene wiem co to za ból jak sie zastój robi :baffled: mi mała też płytko chwytała na początku, a w sumie to nawet nic nie chwytała :dry: ale teraz już jest ok, w dzienpraktycznie brzydko mówiąc wisi na cycku a w nocy jak tak rzadko sie budzi to tak w piersiach sie nazbiera że żeby nie ociąganie to zastoje znów by wróciły. Ale u mnei laktatory ***** działają, ja ściągam ręcznie i łądnie tryska hahaha aż cały pokój plamach :-D:rofl2: jak Natalka zje z jednej i je z drugiej to ja tą pierwszą jeszcze opróżniam a później jak już puści drugą to ja ją trzymam do odbicia i opróżniam drugą :tak: sprawnie idzie i cichutko :-) i dokładnie bo rączką to ja czyje gdzie nacisnąć żeby ładnie mleczko leciało :tak:
z jaką prędkością leci to mleko, jak mi na 2 metry wycieka ? :-D:-D hihi

reklama
IWONKA może nie długo ci się wszytsko unormuje i nie bedziesz mieć nawałów...ja miałam raz i też właśnie ręcznienie poszło a laktator nie pomógł a mam ręczny i elektryczny.....

Mój zjadł sobie pół godzinki temu na razie leży może nawet uśnie przy dobrych wiatrach:dry: a jutro przyjeżdża mój tato:nerd::confused2: nie wiem czy sie cieszę:baffled: bo nam to różniesłyszałam,że pogoda się ma zrobić w końcu....:tak: a sama już bym wylazła z tej groty a nie non stop deszcz....okropne te dni są....:no: i ta pogoda taka dołująca....:-( ale już nie długo latooooooooo.....i będzie słonko w końcu bo ja bez słońca umieram....ide popatrzę na szkrabka mego co tam robi....:happy::wink:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Coś te nasze dzieci ostatnio rozrabiają :-) Albo budzą się na dobre do życia:tak: albo ta pogoda taka dziwna:tak: Mój Marcelek tez spi niespokojnie, wybudzają go bączki, które puszcza, albo stekanie na kupę :baffled: Najpierw nie śpi, potem przesypia karmienie:blink: juz sama trace orientację co i jak :sorry2:Mam nadzieje, ze to przejsciowe i zaraz bedzie jak zawsze:-)
U nas ostatnio ciagle pojawia się sprawa przesikiwania pampersa. Pamietam, ze które z nich albo pampers 2 albo 3 przecieka. moze własnie dwójka bo u nas coraz czesciej :blink:

i nie wiem czemu czasem mi tak strasznie sie wierci przy ssanie i szarpie sutka :dry:
Iwonko to pewnie ruchy jelitek:tak:

Załączniki

• DSC00065.jpg
    DSC00065.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 46
NiaNiu Marcelek sliczny chłopak:-)

mój też rozrabia coś od wczoraj może ta pogoda taka:dry: mam nadzieję:-) i że to przejściowe....my mamy stałe godziny karmienia ale cos ostatnio mi rozrabia i przesuwa....

NiaNiu Marcelek sliczny chłopak:-)

mój też rozrabia coś od wczoraj może ta pogoda taka:dry: mam nadzieję:-) i że to przejściowe....my mamy stałe godziny karmienia ale cos ostatnio mi rozrabia i przesuwa....

Ada a jak to u Was wyglada? Jakie pory karmienia i po ile zjada?

U nas to mniej wiecej tak ( z małymi wyjatkami). Staram sie, zeby jadł po 120 za dnia bo wiem , ze wtedy ma zapas na noc:tak:

6.30 - 120/90 ml (śpimy do 9)
9.30- 120/90 ml ( drzemka 11-12.30)
12.30 - 120 /90ml (drzemka 14.00-15.30 choć dziś zaspał i go obudziłam)
15.30-120/90 ml i idzie dalej spać, tu bywa róznie

17.30 - 120/90 staram się, zeby tu juz nie spał do 19.30
19.30 - 120 /90

daje dwie sesje wieczorne co dwie godziny,zeby mieć zapas na noc

potem budzi się ok 1 w nocy - tu daje mu jesc i potem juz nie jemy do rana.
Dziś była pierwsza taka noc, daję wodę albo smoka. Zeby brzuszek odpoczął:tak:
To jedzenie z 1 w nocy przełoze z czasem na 23 i bede dawac przez sen. Mam nadzieje, ze go przechytrze:-p;-)

NiaNia no to pięknie i tak z zegarkiem w ręku :tak: ehhh żeby to tak i u mnie fajnie było, ale ja piersią więc nie mogę nigdy skumać co i jak bo w dzień to strasznie różnie, w nocy już jakoś normują sie te godziny, ale też różnie bywa ;-)

To u mnie tak je co 3.5-4 godziny

-8.30 110ml i drzemka ale dopiero około11.00 i to na pół godziny nie chce w tedy spać.....
-12.00 110 ml spanie 13.00 d0 15.00 (choć bywa różnie zazwyczaj tak albo wstanie o 14.00)
-15.30 110ml i śpi od 16.00 do 18.00(choć bywa różnie) i potem już też staram sie żeby nie spał jak wstanie o 18.00
-19.30 110ml kapiel i do łóżeczka....
i w nocy mamy dwa karmienia:
- 12.00-1.00 w nocy 110 ml
-4.00-5.00 rano...110ml
czasami obudzi się o 3.00 i zażąda papu potem znowu o 6.00 ale wypija mniej po 80 ml jeżeli je o 3 i o 6 ale to rzadko się zdarza zazwyczaj pierwszy wariant.....

reklama
NiaNiu widzę,że schemat mamy podobny z tym,że ja nie dopajam na noc ale może spróbuje dam mu mniej około 18.00 i potem o 19.30 bo nie raz obudzi się około 12.00 może ma za mało więc postaram się dopajac jak ty....około18.00 i mój je zazwyczaj 4.00-5.00 rano a twój 6.30

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry