dzień dobry
zaczne tematu na TOPIE wprowadzanie jedzonka, my karmimy tylko cycem a myśle ze za 2 tygodnie zacznę wprowadzać inne papu, Aga i Lene - wiem ze mowy schemat żywieniowy ogranicza wprowadzanie innego papu na cycu do 6 m-ca, wg znajomego lekarza który twierdzi ze mleko mamy the best jest to zwiazne z ogólna polityką propagowania karmieniem cycem, mam synka starszego (9,5 roku) jak był mamy jego lekata kazała wprowadzac papu jak skończył 3 miechy no i tak robiłyśmy, teraz poczekam do 4 miesiaca i tez zapodam, we wrzesniu wracam do pracy 29,09 i musze nauczyć moja niunie korzystać z innego jedzona, chce karmić cycem do roku i ograniczyć butle z sztucznym mlekiem (najwyzej jedna dziennie). Babcia bedzie zupke podawac deserek i ewntualnie kaszke na milm mleku/ mleczko w butli.
Organizm ludzki jest sprytny, cyce sie dostosują i będą produkować dosć mleczka dla Helenki.
Każdy robi jak uważa a kazda chce najlepiej dla swojego dziecka, za długie odczekiwanie z wprowadzeniem innego pozywienia u kuzynki spowodowało ze ma strasznego niejadka (moze to tez inne względy ale ona bardzo późno zaczeła podawać jedzenie inne ok 6 m-c i wszystko mikswałą strasznie - no i kucharka z niej kiepska

moze to najbardziej

Kazda swoje dzicko wyczai, ja widze ze moja na jedzenie sie oglada jak widzi ze ktoś je i buziaka otwiera jak by ... wiedziałao co kami:-)