reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Witam dziewczynki:-):-):-):-):-):-)
troszkę mnie nie było.....bo wykorzystywałam to że się świetnie czuję i nadrabiałam zaległości porządkowe, naukowe i towarzyskie:-):-):-):-):-):-)
teraz znów mammdłości i ogromne burczenie w brzuchu chyba ze 20 godzin na dobę:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
zupełnie nie wiem skąd to burczenie.....nigdzie nie znalazłam nic o burczeniu jako objawie towarzyszącym ciąży:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:więc nie wiem czy to jest z ciążą związane czy z czymś innym.....
koniec mojego zupełnego leniuchowania....już się należałam...wyspałam na zapas chyba na najbliższe kilka miesięcy:-D:-D:-D:-Dteraz koniec laby:-:)-:)-:)-(
bo codziennie jeżdżę z moim synkiem na rehabilitację....i już z tęsknotą oczekuję na sobotę:-):-):-):-):-):-):-)
a tak wogule to chętnie bym popędziła czas, bo już nie mogę się doczekać kolejnego usg....które mam dopiero za tydzięń:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
już bym chciała wiedzieć że wszystko jest dobrze:-):-):-):-)

silka - ja też mam zimno lub zajady choć wcale nie jestem chora....chyba nasze dzidzie są już bardziej pazerne na witaminy i podbieraja je z naszych zapasów...
jedz trochę więcej produktów z witaminami z grupy B- to powinno pomóc
możesz zobaczyć też w aptece na jakieś preparaty w stylu "antyvir" (to taka maść do smarowania) ale nie wiem jak się ma do ciężarnych
moja babcia to smarowała sobie zimno pastą miętową (jak jeszcze nie było żadnych preparatów leczniczych a nawet jak już teraz są, to i tak woli pastę do zębów:-):-):-):-):-):-))
a zagmatwanie z tymi tygodniami pierwszego trymestru bierze się pewnie stąd, że niektóre kalendarze liczą ciążę od poczęcia a inne od ostatniej miesiączki.... 1trymestr kończy się z końcem 12 tygodnia od poczęcia

Witam wszystkie dziewczyny!!Długo tu nie zaglądałam teraz nadrabiam i czytam ale zaczęłam się zastanawiać nad tym kwasem foliowym bo ja mam 10 tydz. i lekarz kazał mi już nie brać sama nie wiem co z tym zrobić może pobrać chociaż do końca 12tyg. nie wiem.Biedne widzę że pochorowałyście się życzę wam udanego powrotu do zdrowia.Mnie prócz tych mdłości i wymiotów porannych na razie nic nie dolega puk puk odpukać w niemalowane.:-) Próbowałam tyle razy wstawić suwaczek ale niestety jestem za tępa:zawstydzona/y: aż mi wstyd. Pozdrawiam fajnie że jesteście bo miło sobie czasami poczytać.

Witajcie Dziewczynki,
Nie pisałam,bo... u mnie wcale nie jest tak dobrze jakbym chciała. Może nie powinnam Wam o tym pisać,ale z drugiej strony Wy mnie najlepiej zrozumiecie.
Jak wiecie w poniedziałek miałam moje pierwsze usg. Czekałam an nie 2 godziny, bo zdecydowałam się na wizytę u lekarza, ktory jest podobno najlepszy w moim mieście.
Zobaczyłam moje Maleństwo:malutkie rączki,nóżki-33 mm wzrostu.CUDO!
Ale okazało się, że mój Skarb ma fałdę karkową.Mimo,że może się ona pojawić na tym etapie rozwoju lekarza ona zaniepokoiła.Poradził mi żebym poprosiła lekarza prowadzącego o skierowanie do kliniki patologii ciąży.Udało mi się wczoraj tam dostać.Przyjęła mnie pani doktor-która potraktowała mnie jak pacjentkę, a nie petentkę. I zaczęła rozmawiać. Okazało się,że -po pierwsze zagrożenie stanowi infekcja,którą przechodziłam na początku ciąży-po drugie Gripex który wzięłam nie wiedząc jeszcze,że jestem w ciąży-i po trzecie najważniejsze globulki, które przepisała mi inna gin w trakcie infekcji gin-która wiedziała że jestem w ciąży. Leki te należą do grupy leków mogących powodować obumarcie płodu, upośledzenie układu nerwowego itd.
Ze względu na te wszystkie czynniki dostałam skierowanie na badania w poradni genetycznej. Badania będę miała w przyszły czwartek-cudem tak szybko.
Jestem przerażona. Nigdy wcześniej się tak nie bałam. Przestałam już prawie płakać,bo staram się tłumaczyć sobie,że to zaszkodzi Maleństwu.Tak bardzo Je kocham.To jest miłość o9d pierwszego wejrzenia.
Przepraszam nie chciałam nikogo z Was straszyć

reklama
Gryzelda mam nadzieję że będzie wszystko w porządku trzymam za was kciuki bardzo mocno nie martw się.Z drugiej strony jak ta lekarka mogła ci przepisać te globulki skoro wiedziała już o twej ciąży czyżby nie wiedziała że szkodzą????????????:wściekła/y: Będę trzymała za was kciuki i koniecznie daj znać w czwartek.Podrawiam

Do góry