reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietnióweczki 2008

Gryzelda - trzymam za was kciuki, na pewno będzie wszystko ok. :tak:

Silka
skowronku - mojej koleżance lekarka pozwoliła spać na brzuchu, ale tak połowicznie - np z podkuloną nogą, żeby nie spać na płasko. ;-)

A my wczoraj wieczorem byliśmy u lekarza. karta założona, dzidzia ma ponad 4 cm, tętno 140 i straszny wiercipięta, nie chciał dać się ani zmierzyć ani podsłuchać tętna. Machał wszystkim czym się dało, przekręcał się do nas przodem, to bokiem, aż w końcu się chyba przestraszył pana doktora i się uspokoił :laugh2: Misiek szczęśliwy jak dziecko na święta jak go zobaczył :cool2: No i mam zaproszenie do szpitala, a na bank zwolnienie.

Idę się położyć, ostatnio mam za dużo na głowie :sorry2:

Miłego dnia wszystkim ;-)

reklama
czesć dziewczyny:-)
gryzelda - nie martw sie z maluszkiem musi byc wszystko w porządku!!! bardzo mocno trzymy kciuki:-)

dziewczyny jakie badania juz robiłyście? bo moj gin narazie kazał mi zrobic grupe krwii, mocz, morfologia, odczyn wassermana (wr, vdrl), i hbs, a wy miałyście juz jakies inne badania?
miłego dnia i buziaczki:-)

GRYZELDO kochana nie martw sie wszystko bedzie dobrze!!

Silka ja tez mam brac jakies czopki no ale chyba sie wstrzymam, chociaz lekarka nawet mi pokazywala dokument na to ze Nystatyna nie jest szkodliwa dla kobiet w ciazy, ale poczekam co Gryzelda powie jakie to czopki.

No ja bylam w sobote u lekarza widzialam malenstwo:-), a najwazniejsze ze starsze rodzenstwo tez tam bylo:tak: tylko bylo lekko "zawiedzione" bo spodziewali sie dzidzi a zobaczyli "taka mala kropelke":-D:-D:-D, ale teraz juz wiedza i nawet potrafia sie przytulic o brzucholka i poglaskac:-):-), a corcia cala sobote chodzila ze zdjeciem siostrzyczki:-D, chociaz jeszcze nikt nie wie co to bedzie:-).
A tak poza tym to ja nadal przyjaznie sie z kibelkiem:-(i calymi dniami mam karuzele:wściekła/y:. ale jeszcze pre tygodni

Pozdrawiam wszystkie kwietnioweczki a zdjecie postaram sie wkleic:-)

Gryzelda, wiem, ze latwo mowic, ale naprawde nie powinnas sie denerwowac.
Jestem 100% ze wszystko z malenstwem bedzie OK.
Wiem co przezywsz bo jeszcze pare tygodni temu, okazalo sie ze serduszko mojej Kruszynki nie bilo i musialam czekac DWA tygodnie w przekonaniu, ze ja stracilam.
I u Ciebie wszystko skonczy sie tylko na nerwach.

Witam dziewczyny,

Nadrabiam zaległości, nadal chodzę do pracy chociaż tak naprawdę mam już jej serdecznie dość !!!!!!
Nie chcę teraz brać zwolnienia bo obawiam się, że do końca mojej ciąży nie wyrobię się w dniach jakie przysługują w ciągu roku na zasiłek chrobowy (182 dni) + 33 dni jakie płaci pracodawca. Czyli mamy 215 dni spokojnych, płaconych. Po tych dniach jakbyśmy były jeszcze przed rozwiązaniem, musiałybyśmy pisać wniosek do ZUS-u o przyznanie zasiłku rehabilitacyjnego. Niby go przyznają ale jaka jest pewność, że nie wezwą na jakieś kontrolne badania do Zusu?.

Gryzelda, trzymam mocno za Ciebie i za maluszka kciuki. WIERZĘ, że wszystko się wyklaruje i będzie dobrze. Przeżywamy z Tobą wszystkie..........

Ladylaila, miałaś rację czytając wszystkie komentarze przyszłych mam, wczuwamy się całym serdecem w ich zaniepokojenia, radości i słabości. Mamy wrażenie jakbyśmy się znały 100 lat. Podtrzymujemy się na duchu, czasami nawet płaczemy czytając.....

Ja na usg dopiero idę 9 października (czyli w moim 13 tygodniu ciąży). Moja doktor, powiedziała, że nie ma sensu iść wcześniej, więc niecierpliwie czekam. Ale Wam dziewczyny zazdroszę że byłyście już na USG.....

Pozdrawiam

Dziewczyny, udaje Wam sie kontrolowac emocje?
Ja juz nie daje rady. Rycze z byle powodu.
Hormony szaleja, a moj kochany niedlogo straci cierpliwosc...

SAMINA to normalne w koncu jestes w ciazy:-D i nie martw sie nie straci cierpliwosci, no bo skoro tego by nie wytrzymal to co on zrobi jak sie malenstwo urodzi:-D:-D wtedy to on bedzie jej potrzebowal:-), a teraz sobie placz i na zdrowie Ci:tak:;-):-)

Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny, serdecznie Wam wszystkim dziękuję za wsparcie.Przepraszam,że wczoraj nie odpisałam, ale miałam sporo zaległości w pracy i musiałam je nadrobić.Natomiast później poszłam na załatwioną przez moją teściową wizytę u innego podobno jednego z lepszych patologów ciąży.
Potwierdził większość z informacji jakie uzyskałam u poprzedniego lekarza. Obejrzał mojego Maluszka i ocenił,że żadnych widocznych wad nie ma. Uparciuch nie chciał si ę obrócić i patolog nie mógł dobrze ocenić fałdu. Patrząc na wydruk z poprzedniego usg stwierdził że faktycznie jest za duży norma max do 3mm, a na "zdjęciu" oznaczone jest 5,6mm.Z drugiej jednak strony jest trochę za wcześnie na jego ocenę. Powinno się ją przeprowadzić za niecały tydzień. Jednak stwierdził,że badanie genetyczne jest wskazane w tym przypadku. Pozostało mi jedynie czekać tydzień. Aha okazało się,że mam podwyższony poziom glukozy i czeka mnie w poniedziałek badanie na krzywą-tak żebym nie odwykła od lekarzy.
A i jeszcze jedno-bądźcie spokojne globulki,które przepisała mi ta...to Gynalgin.
Jeszcze raz Wam dziękuję.
Pozdrawiam

Do góry