reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
przyszła paczka z allego z rzeczami, które zamówiłam (pierodłki do szpitala) musze kupic jeszcze tylko płyn do higieny intymnej i nie wiem czy z korą debu szukać , czy kupić ten środek tantum rosa Tantum Rosa

Po pierwszej ciązy strasznie popękałam i długo sie goiła rana nie wiem co lepsze czy i jedno i drugi i na zmiane?

a tu znalazłam ciekawą stronę z info
Co możesz robić, aby uniknąć nacięcia lub pęknięcia krocza?

Fundacja Rodzi

Położna ze szkoły rodzenia radzi kupić i jedno i drugie. Komuś pomogą nasiadówki z kory a komuś innemu TR.

A tak wracając jeszcze do poprzedniego tematu - naszych panów - to przypomniało mi sie ciekawe wydarzenie z wczoraj.
Siedziałam na łóżku pijąc tymbarka pomarańczowego i patrząc co mężuś majstruje na kompie. Potem spojrzałam na nakrętkę tego tymbarka a tam stoi jak byk: PATRZYSZ NA IDEAŁ :))) No i byłabym ostatnią kłamczuchą gdybym powiedziała, że mam ideał, ale też tak samo bym skłamała twierdząc, że nim nie jest. Są chwile, kiedy patrzę na niego z czułością, kiedy robi pyszny obiadek, sprząta mieszkanko, zmywa gary czego ja nienawidzę robić, lub bawi się z synem.... Żałuję jednak, że tak rzadko praca mu na to pozwala (pracuje w 4 szkołach 7 dni w tygodniu nieraz po kilkanaście godzin na dobę). A teraz w dodatku czuję się taka bezradna, bo nie wiem jak mu pomóc nie przemęczając siebie.

Iza ja ci poradze hehe... zanim sie nad nim rozczulisz i zaczniesz zalowac ze taki biedny itp.... to pomysl jakie uczucia toba targaja jak ci wkurzy.. ja zawsze tak robie jak mi mojego szkoda..:-D:-D:-D:-D i zaraz mi przechodzi...:-):-p:-):-p

... ja bardzo chce go właczyć w opieke nad dzickiem od początku, z synekm nie miał takiej możliwości (studiowaliśmy w innych miastach i mały był ze mną - on był sobotnio niedzielnym ojcem :( ale teraz nie odpuszcze, nie chce pomocy teśiowej, mamy czy siostry tylko żeby on był ze mną i mi pomagał
O POPIERAM:tak:i ja chce wlasnie dokladnie tak samo zrobić, niechce zeby mi tesciowa pomagala, bo ostatnio pytali czy ma se wtedy wziasc urlop zeby mi pomoc,a ja stanowczo ,ze nie:tak: bo my z pawlem damy sobie rade i ze on mi bedzie pomagał:-p:-p:-p

kupmela ma inny problem jej facet nie chce zaciążyć, bo mówi że nie ma czasu, więc sobie wyobraź laska jest wściekła że jej maz tak sie zachowuje a sa już oboje po 30 tce obrączki na palcu a na dziecki nie wiem kiedy jej mąż sie zdecyduje - na emeryturze chyba (wczoraj marudziła ze odwleka i odwleka a latka lecą)
to najlepszy sposob, gdyby kolezanka brala tabletki i je przestala brac nie mowiac nic mezusiowi i postawic go przed faktem dokonanym;-):tak::-D moja kolezanka tak zrobila a teraz tatus sie cieszy i czeka na malenstwo a tez sie nie mogl zdecydowac.....:-p

Iza ja ci poradze hehe... zanim sie nad nim rozczulisz i zaczniesz zalowac ze taki biedny itp.... to pomysl jakie uczucia toba targaja jak ci wkurzy.. ja zawsze tak robie jak mi mojego szkoda..:-D:-D:-D:-D i zaraz mi przechodzi...:-):-p:-):-p
Kasia ty to normalnie straszna zołza jestes dla tego swojego małża:tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no a ja wlasnie robie porzadki w domciu, a małż skladał łóżeczko, ale niestety nie dokonczyl bo musial swojego ojca gdzies tam zawieść:baffled: no ale jak wróci to dokończy:tak::tak::tak: no i chyba psia z tego jest najbardziej zadowolona bo lubi dzwięk wkrętarki:-D:-D:-D dobra widze ze nikogo nie ma:-( to ide robić kotleciki schabowe:-p i frytki mniam mniam:tak::-D:-D

O POPIERAM:tak:i ja chce wlasnie dokladnie tak samo zrobić, niechce zeby mi tesciowa pomagala, bo ostatnio pytali czy ma se wtedy wziasc urlop zeby mi pomoc,a ja stanowczo ,ze nie:tak: bo my z pawlem damy sobie rade i ze on mi bedzie pomagał:-p:-p:-p

to najlepszy sposob, gdyby kolezanka brala tabletki i je przestala brac nie mowiac nic mezusiowi i postawic go przed faktem dokonanym;-):tak::-D moja kolezanka tak zrobila a teraz tatus sie cieszy i czeka na malenstwo a tez sie nie mogl zdecydowac.....:-p

Kasia ty to normalnie straszna zołza jestes dla tego swojego małża:tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
]
zobaczymy jak bedziesz myslec po 17 latach zycia ze swoim malzem;0)

Witam sie wieczorkiem ja dzis mialam totalne urwanie glowy az mi mozg paruje od myslenia mam dosc ale juz mi sie nie chce o tym myslec nawet...

kiedys narzekalysmy ze malo piszemy teraz ze za duzo....:-):-):-):-)

MASIU tylko 4 tygodnie to nie dlugo :-) ale leci ten czas i wysypiaj sie ile mozesz mi trudno jak cholera ciezko ociezale sapie dycham jak krowa:-):-):-)

KASIU wlasnie jak czasami tak zaluje to se tak mysle ale moj to mi ciagle powtarza jaki on dobry i cierpliwy az mi uszy wiedna....a ja to znecam sie nad bidulkiem ojojojoj az mi zal:-D:-D:-D:-D:-D

MAJU moi rodzice nagle mili i stwierdzili to mi przyjedziemy pomoc :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: o nie to ja nie powiem im ze rodze urodzilam i w ogole i tez mam plan mego uczyc....i ma mi pomoc i tyle....

IZA 4 pietro:szok::szok::szok: ja na 3 nie moge dojsc sapie charcze dycham boziu nim dojde do siebie to juz jest jutro i znowu musze schodzic i wchodzic:-):-):-)

IWONKO gratuluje gniazdka swego:-)

KACHURKU ja podobnie jak ty i MAJA zachaczam brzuszkiem i tez ostatnio sie uparzylam w boczek o garnek....:-(:-(:-(

LADY wrazliwy ten twoj maz ja ostatnio jak mnie brzusio bolal to mi kazal siedziec i sie nie ruszac....

ASIU widzisz jak to jest ja uwazam ze kobiety powinne byc bardziej promowane niz mezczyzni bo my wychowujemy prowwadzimy dom do tego jeszcze praca i dajemy rade a facet tylko praca i wielki pan buuuuu.....nie wiem czemu

Witam wieczorowa pora
Ja dzisaij ogólenie jestem wypompowana , musiałam ugotowac obiadek bo mamy murarzy a teściowej zabrakło dziś , potem poszłam na spacer z pieskami i jak wróciłam to nogi myślałam ze mi do tyłka wrosną a kręgosłup już sięnie mówi więc położyłam się na chwilke i niewiem kiedy zasnęłam zastanawiam się co bede robić w nocy :baffled:

Któraś z was kupowała takie gumowane prześcieradełko jak ono ma być używane podściela się je pod normalne prześcieradło z gumką bo ono jest tylko takie jak materacyk nawet krótrze no ale pod główką nie musi być przecież wymiary ma 60x90

reklama
INGRID witaj to teraz pozostaje odpoczynek juz tylko mnie tez pachwiny nie raz ciagna to rozciaganie i przygotowywanie do porodu tylko

Anrusek ja tez wypompowana dzis wyjatkowo jeszcze sie najdalam i mi nie dobrze bleeeee.....a ja kupilam podklad pod przescieradlo ale wydaje mi sie ze on nie gumowy i ma rozmiar 1oo/60 ale nie jestem pewna

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry