Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
:-)
;-)a co do rodzinnego i tego drugiego1000zl becikowego to zarobki nie moga przekroczyc jakiejs kwoty prawda? możesz o tym tez coswiecej napisać, sprzydadza sie info od kogos kto w tym siedzi i myśle ze wszystkie laski sie ucieszą z takich ciekawostek
Witam, nie ma co Nas pocichu podczytywacWitam,
Czytam Was od początku ale nigdy się nie udzielałam w dyskusjach.
Jestem w 35 tc, termin na 12 kwietnia.
Odzywam się ponieważ poruszyłyście temat becikowego a ja jestem samodzielnym pracownikiem świadczeń rodzinnych od początku ich istnienia w tej formie (obecnie na zwolnieniu). Maja podała link do strony - ale info tam zawarte nie jest zgodne z prawem. Becikowe otrzymuje się w miejscu obecnego zamieszkania i nie trzeba miec nawet czasowego meldunku, niektóre urzędy (również bezprawnie) wymagają zaświadczeń z miejsc zameldowania rodziców zaświadczeń, że nie został tam zlożony wniosek o becikowe. Ja u siebie wymagam obu dowodów osobistych i sama sprawdzam czy rodzice nie pobrali becikowego w miejscu meldunku - bo to jest mój za...rany obowiązek wynikający z ustawy. Absolutnie nie trzeba mieć peselu dziecka. A wyplata zależy od urzędnika ja wypłacam 2 razy w miesiącu jak mi zlożą wniosek do 15 to maja 15 jak po to ostatniego dnia miesiąca. Na złożenie wniosku jest 12 m-cy (3 miesiące to bardzo stare dane).
Inną sprawą jest zasiłek rodzinny i drugie 1000 przy zasiłku - jak chcecie to mogę coś o tym popisać.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że się włączam do waszego forum.
tylko trzeba sie udzielac ...... 

Witam,
Czytam Was od początku ale nigdy się nie udzielałam w dyskusjach.
Jestem w 35 tc, termin na 12 kwietnia.
Odzywam się ponieważ poruszyłyście temat becikowego a ja jestem samodzielnym pracownikiem świadczeń rodzinnych od początku ich istnienia w tej formie (obecnie na zwolnieniu). Maja podała link do strony - ale info tam zawarte nie jest zgodne z prawem. Becikowe otrzymuje się w miejscu obecnego zamieszkania i nie trzeba miec nawet czasowego meldunku, niektóre urzędy (również bezprawnie) wymagają zaświadczeń z miejsc zameldowania rodziców zaświadczeń, że nie został tam zlożony wniosek o becikowe. Ja u siebie wymagam obu dowodów osobistych i sama sprawdzam czy rodzice nie pobrali becikowego w miejscu meldunku - bo to jest mój za...rany obowiązek wynikający z ustawy. Absolutnie nie trzeba mieć peselu dziecka. A wyplata zależy od urzędnika ja wypłacam 2 razy w miesiącu jak mi zlożą wniosek do 15 to maja 15 jak po to ostatniego dnia miesiąca. Na złożenie wniosku jest 12 m-cy (3 miesiące to bardzo stare dane).
Inną sprawą jest zasiłek rodzinny i drugie 1000 przy zasiłku - jak chcecie to mogę coś o tym popisać.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, że się włączam do waszego forum.

zrobie szybki dobry obiad to może zasłuże na jakiś masażyk
Wszystkie pudła z ubrankami zdążyłam tylko rozpakować, tyle tego jest że cały pokój zawaliłam a już nie dam rady dziś nic więcej zrobić
mam mnóstwo ubranek od narodzin do 2 lat i nie mam pojęcia czy ta moja niunia to wszystko założy, no i gdzie ja to pomieszcze
zrobiłam może 2-3 zdjęcia i z tym robieniem fotek to by mi wogóle zajęło całą wieczność et rozpakowywanie, więc wybaczcie ale wstawie jakieś fotki ubranek jak to ogarne