reklama

Kwietniowki 2015

Natasza mój endokrynolog mówi że przy niedoczynności trudno zajść w ciążę a przy nadczynności w ciążę zajść można ale wtedy jest to niebezpieczne dla dziecka tak więc najlepiej jak koleżanka unormuje hormony zanim zdecyduje się na maluszka. Co do leczenia to wszystko zależy od organizmu. Czasami wystarczy kilka tygodni i wyniki są w normie. Więc dziwię się trochę że lekarz powiedział "minimum pół roku". Ja na jej miejscu zaczęłabym leczenie. Po miesiącu zbadała hormony ponownie i zobaczyła czy i jak szybko organizm reaguje na leki i wtedy będzie wiadomo jak to wszystko długo potrwa.

reklama
Margomari a mozesz mi cos wiecej napisac o tych sterydach :tak:

natasza ja mam niedoczynnosc :tak:jak myslisz dobre mam wyniki: robilam badania pod koniec grudnia

THS - 1,072 mU/L norma do 5
FT3 - 2,44 pg/ ml norma 4,2
FT4 - 1,49 ng/ dl norma 1,76
Anty TG - 19,5 U/ml norma 40,0
Anty TPO - 16,9 U/ml norma do 35

Widzę, że nie tylko mi psychika w tej ciąży siada... też się co chwilę zaczynam stresować czy z szyjką ok czy się nie skraca (od początku mam bardzo krótką) z nerwów mi zaczyna ciśnienie podskakiwać i zaczynam się wtedy o to ciśnienie martwić i tak w kółko... zwariować można. Myślalam, że w trakcie 2 ciąży bedzie łatwiej...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry