reklama

Kwietniowki 2015

Myla uważaj na siebie. Z szyjką nie na żartów. Jak najwięcej lez i odpoczywaj. Ja wiem ze to łatwo powiedzieć, bo robota w domu zawsze się znajdzie... wiem to sama po sobie :D najważniejsze, żeby ciążę donosić do 32 tygodnia. Wtedy już jest tak dobrze rozwinięte i waży tyle, że bez problemu przeżyje i nie będzie problemu.
Mi brzuch stawia się czasem kilka razy w ciągu godziny, ale widocznie juz taki mój urok. W pierwszej ciąży miałam bardzo podobnie.
Nie wiem czy tak częste stawianie się brzucha jest jakoś szczególnie niebezpieczne. Czy wy wiecie coś na ten temat? Czy to szkodzi dzidziusiowi? :confused:

reklama
Magdalena ja na to stawianie dostałam Duphaston a w szpitalu luteine bo za dużo tego było + 4x magnez forte ( stawianie co godzinę średnio) i mialam twardy też prócz stawiania, teraz mam ok 3-4 na dzień albo mniej. Jak więcej chodze to częściej ale już nie są tak bolesne i długie...

Zdecydowalam, że wezmę furagine do końca i tyle, bo nowy Gin nie widział wyników badań, więc może trzeba to wyleczyć porządnie, dzięki za odpowiedź!

Dziewczyny ale przecież ja leże. A od zeszłego czwartku to wstaje tylko do kibelka i ewentualnie podsmarzyc kotlety byłam 2 razy. Resztę to robiły dzieci albo robilam w łóżku (ojieranie ziemniaków,krojenie itd) mam dola strasznego. Leże i rycze :(

Dziewczyny miała ktoraj robiona w 28 tyg USG? Ile ważył dzieciaczek? Pytam z ciekawości zęby porownac

Myla mój mały w równo skończonym 29 tygodniu ważył 1238g.;) Ale moja pani doktor powiedziała, że jest nawet większy niż powinien... :D
Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Szyjka mogła się skrócić i możesz mieć lekkie rozdarcie do samego porodu. Moja sąsiadka tak miała... spokojnie donosiła ciążę i urodziła zdrowa Julke ;)

reklama
Natasza mówił ale chce zobaczyć jak sytuacja się zmieni przez tydzień. Mówi ze pomiar mógł być tez pomylony trochę ale ze napewno nie więcej niż 28mm z tym błędem juz.

Doli mieszkanie to w marcu dopiero. A co na mieście??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry