Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Kuklaki duża?? Widzę tak każdy ponad kilo ma.

Ja bym do wagi dzidzi zbytnio nie przywiązywała uwagi, same wiecie, że nie raz na koniec wielgachne dzieci mają być, a potem wychodzi o kilo, pół mniej. Myślę, że ważniejsze są wymiary czy dzidzia rośnie zgodnie z normą, bo wagę to chyba ten program wylicza na podstawie wymiarów, uwzględnia długości kończyn itp, a nie np. Dzidziusiowe fałdki. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ja pierwszą ciążę wogóle nie znałam wagi dziecka i w sumie może lepiej, choć córka nie była jakaś wielka mimo moich kg. Miała 2700, 52cm.

A ja po wizycie dotarłam w końcu.
powiem Wam że nie ma to jak w pochmurny dzień wyjść bez parasola ! zmoklam jak kura !
nn
Do rzeczy jednak z małym wszystko oakki łożysko 1 stopnia, wody oki waga 1600 g, a szyjka nie wiem - jest do tego jakieś określenie skrótowe bo może doczytać nie mogę.
Lekarz od usg ogólnie wesolek i chwile mierzył żartował i zaprosił mnie na poród hehe - zdjęcie wrzucam w wątku.
Doli ja pamiętam ze jak.mislam zapalenie pęcherza w 2 trymestrze na początku to mi lekarz powiedział ze dobrze ze 2 trymestr bo w 1 i 3 nie można brać furaginy.
Myla mój w 28t1d ważył niby 1400 g.
Z tymi pomiarami to jest tak lekarz mi tłumaczył na polowkowym ze jest dwóch uczonych wg badań których określa się wagę płodu - różnią się od siebie ok 300 g - wiec powinno się najpierw określić pomiar wg pierwszego uczonego potem wg drugiego i wówczas określić średnia. Wtedy tak mi mierzył ale zwykle robi się pomiar wg jednego z nich - bodajże nazyla wiska tych lekarzy to Hansmann i Hadlock.

Nie ważne,ale znowu wredna jesteśMyla ja nie powiedziałam ze uparta tylko Natasza !ja powiedziałam ze niereformowalna
![]()
O to jak po porodzie poradzić sobie żeby nie było drugiego dziecka ponieważ
1. Może być chore dziecko(jak to ujął lekarz "1000% roślina, która całe życie będzie przykuta do łóżka" )
2. Mogłabym nie przeżyć ciąży.
Hejka.
Na forum nie mogłam wejść.
Mloda nadal kaszle i goraczkuje.
Ale ha a to dzis nawiedzilam laboratorium i badania zrobione. 2 h w pracy - ratowanie nagle koleżanek.
Potem odebrałam ciuszki kupione ba fb dla starszej.
Oddalam strój peppy pożyczony na bal.
Odwiedziłam koleżankę. Szybkie zakupy. Zrobiłam pizze na obiad. I teraz leze i czekam aż mąż uśpi niedobraka
Ja zrobilam pizze na kolacje, mojego zaprzeglam do zrobienia ciasta.