Myla dobrze że sterydy dostaniesz. Co do GBS to ważne badanie bo jeśli mała zdecyduje się na wcześniejsze wyjście a ty masz tą bakterię to ty i ona dostaniecie antybiotyki. Poza tym to ważne przy porodzie naturalnym bo właśnie wtedy dzieci się od matek zarażają. Normalnie jak dziecko urodzone o czasie to tragedii nie ma ale przy wcześniaku to prowadzi do poważnych komplikacji więc dobrze że robią Ci to badanie.
Poza tym rzeczywiście najważniejsze to dotrwać do 32 tyg bo wtedy maluszek jest na tyle rozwinięty że nie ma większych komplikacji po porodzie (musi zostać w inkubatorze i nabrać masy a większość wcześniaczych przypadłości go omija)
Trzymam kciuki żeby jednak malutka posiedziała jeszcze trochę bo każdy dzień się liczy
Natasza, Doli - teściowa mówi że już jest zmęczona tym wszystkim i właśnie myśl o tym że wnuczka w drodze - trzyma ją przy życiu. Lekarze nie chcą jej już żadnymi lekami męczyć ale uparła się na mała dawkę właśnie żeby zwiększyć sobie szanse. Dobrze że tu nie trzeba się prosić o leki przeciwbólowe i wykłócać o morfinę więc przynajmniej nie cierpi.
Doli ładne to łóżeczko :-)
U mnie w domu styl skandynawski więc tylko białe ewentualnie beżowe mi pasuje. To łóżeczko którego link wstawiłam jest fajne tylko cena trochę mniej. Ale nie po to odkładałam kasę przez tyle miesięcy żeby teraz oszczędzać na rzeczach które mi się podobają więc pewnie się skusimy
Natasza czytałam gdzieś że w ostatnim trymestrze serce ciężarnej przyśpiesza i jest na maksymalnych obrotach bo musi przetoczyć dużo więcej krwi żeby zaopatrzyć w tlen mamę i jej lokatora więc i tętno skacze

Ale jeśli Cię to martwi to skonsultuj się z lekarzem. Dobrze że ciśnienie w normie.