reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Sporo cukru wcinacie dziewczyny:) ja sie chyba nabawiłam jakiejś fobii na cukier nawet keczupu nie kupuje bo ten syf jest w skladzie :( jakoś zaczęłam upatrywać w cukrze winy za większość dolegliwości. Tez mam czasem ochotę ale zwykle wystarcza migały, albo sezam z łyżeczką miodu wystarczą

Babydust, ja przez stronę sie rejestrowałam https://www.dm.de/webflow/de_homepage/glueckskind/410476/registrierung.html?execution=e1s1 ale mie wiem czy to do Pl tez beda wysyłać :confused:

Karina mam podobny zestaw tylko kolor Confetti ;-)

Wlasnie sie obzarlam słodyczami...:-D

Jejku jakos mnie omija radość kupowania..heh bo nie mam nic do kupienia, troche smutno...

Nie mart się mnie też omija, jedyne to kosmetyki i pampersy do kupienia, a z tym sie nie spieszę.;-)

Kuklaki zgadzam się z Tobą !!:)
W naszym kraju nie ma nic ekologicznego i zdrowego !
Człowiek za krótko żyje aby sobie wszystkiego odmawiać poza tym cukier też w organizmie jest potrzebny poza tym sory Anemonne ale i tak na coś umrzesz.. ludzie np nie palą i umierają na raka płuc nie piją a umierają na raka wątroby lub żołądka ...

Nom co racja to racja...dlatego ja sobie w sumie z jedzenia nic nie odmawiam. Jak mam ochotę na fastfooda to jedziemy i jemy, niezdrowe ale smaczne i co poradzić...jak pracowalam to codziennie musialam w pracy zjeść co najmniej dwa batony bo 8h na nogach to było za dużo i mi się już słabo robiło i ratowała zawsze czekolada :) prawda jest taka że teraz co pokolenie to coraz słabsze się rodzi. Malo gdzie można zjeść "ekologicznie" i malo kogo na to stać...bo jak patrzę na ceny to się przewracam....tez jestem zdania że życie jest jedno i nie ma co sobie odmawiać ;) ja czekolady i innych slodkosci sobie nigdy nie odmawialam, jak dzieciakiem byłam to tez dużo jadlam i nic mi nie jest :)

Poza tym co tzn ekologicznie ? Że uprawiane bez nawozów polepszaczy ? Na czystej ziemi z dala od ruchu ulicznego ?wszystko może i się zgadza ale jest jeszcze jedna rzecz której nie da się przeskoczyć a mianowicie deszcz który jest zakwaszony zanieczyszczony i spada po równo na ziemię ekologiczna i nieekologiczna :)
Człowiek musiał by żyć tylko powietrzem bo we wszystkim można się dopatrzeć złego

hehe dziewczyny jeszcze kilka lat temu tez tak myslalam :D
ale jak sie zaczelo miec problemy zdrowotne to jednak zaczelam zwracac uwage na to co jem
przy poprzednich ciazach tez mialam cukrzyce ciazowa ale nie przestrzegalam jej tak bardzo bo cukry tez sie trzymaly ale teraz 10 lat pozniej mam wieksza szanse na to ze po ciazy mi nie przejdzie i to juz mi si enie nie podoba
oczywiscie nie znaczy to ze jak mam ochote to odmawiam sobie Maca czy KFC bo nie odmawiam ale nie jest to u mnie czeste ;) kilka razy w roku mnie nie zabije ale zaczelam zwracac uwage na to co jest w skladzie roznych produktow (choc cholera jakos tez do konca nie ufam temu bo nigdy nie wierz czy napisali prawde :(( ) no i bardzo unikam produktow w ktorych jest duzo tych E czy innych konserwantow czy ulepszaczy , chcialabym miec dostep do prawdziwych ekologicznych rzeczy ale tez nie wierze w to ze te warzywa czy owoce faktycznie takie sa :( bo ludzie dla zysku mega oszukuja :( ale cukru i soli zjadam troche mniej :) i naprawde lepiej sie czuje
kiedys organizm tak przyzwyczajony do slodkiego to nie czul umiaru a teraz jak cos mnie najdzie na slodkiego i zjem 2 kostki gorzkiej czekolady to mi za slodko :) mnie sie to podoba :) bo moze w koncu po ciazy zrzuce ta moja nadwage jak dalej bede sie stosowac do tego co teraz robie :)

Ja jedyne ja co zwracam uwagę w produktach które kupuje to to czy pasztety/parówki itp nie są z mięsa oddzielanego mechanicznie albo innego gowna... Akurat w tym przypadku wole zapłacić więcej niż jeść cos gdzie miela całe zwierzę a później niby oddzielają...Zresztą nie oszukujmy się, teraz nawet w produktach dla dzieci jest chemia...a jak pisza na produktach że bez cukru to zamiast czystej postaci cukru dodają tak samo szkodliwe sztuczne slodziki...żeby jeść zdrowo to by trzeba było samemu sobie hodować owoce i warzywa, pies chleb i mieć swoje zwierzęta hodowlane...dlatego ludzie na wsiach maja dłuższe życie niż miastowi :)
Ale jedzenie to sprawa indywidualna każdego. Każdy je co i jak chce :) ale fakt że czasem ludzie którzy przestrzegają diet, żyją zdrowo nagle dostają raka i do widzenia a osoba która nie szczególnie uważa na to co je i dużo pali o pije żyje sobie i żyje do poznej starości. Genów nie oszukamy...

reklama
Natasza powietrze tez jest zanieczyszczone wiec nawet nie samym powietrzem:-D

Ja przed ciaza zadko slodkie a jak juz jem to malo chyba ze takie rzeczy typu babka bo czekolade to 3 kostki i mnie muli nie moge za slodko Mc donald wcale, juz nie pamietam kiedy jadlam KFC tez nie, ja to ewentualnie pizze albo greckie suvlaki:happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry