reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowki 2015

Ja wiem, że z jednej strony 2 m-ce to kupa czasu, zwłaszcza, że za pierwszym poród był po terminie, ale to równie dobrze mogą być 5 tyg, ale ja chce i lubie mieć wszystko poukładane i zaplanowane, a on na żywioł, pamiętam, że w pierwszej ciąży też tak było coś koło 36 tyg poszłam do sklepu z farbami, mamy niedaleko i kupiłam 5l bo chciałam żeby mi łazienkę pomalował, a na niego doczekać się nie mogłam. Chłopy ze sklepu chcieli mi sami farbę do domu zanieść widząc mój brzuch, a ja się tylko smiałam :p

reklama
padam... niby nic dzisiaj nie zrobiłam. Ugotowałam obiad, upiekłam babeczki, rozpakowałam torby, poskładałam pranie i tak ogólnie ogarnęłam a zmęczyłam się jakbym nie wiadomo co robiła. Jazda już mi chyba nie służy 300 km w jedną stronę to już się robi za daleko. Tym bardziej, że to tylko weekendowa wyprawa praktycznie w tą i z powrotem... A jeszcze raz za 2 tygodnie muszę jechać.
W każdym razie przywiozłam sobie od mamy jajka, kury, królika, ziemniaki, marchewkę i trochę słoików :D nie ma to jak wiejskie jedzonko :D
a i mam pierogi od teściowej :) robi lepsze niż moja mama (ser też domowy :D):-)
Zaraz pewnie lecę spać. Widzę, że Wy dziewczyny też zapracowane.
Mój młody też mi kaszleć zaczął. Mam nadzieję, że mu przejdzie. Jak na razie jest bez gorączki. Tylko katar i kaszel. Jak za 2 dni dalej go będzie męczyło to też będę się musiała do lekarza wybrać wrrrrrrrr...

Sataga 300 km to juz nie dla mnie :/ my mamy 110 i po podrozy ledwo zyje . Tez jedziemy za 2 tyg chyba ostatni raz we trojke ;). Co najwyzej swieta o ile nie wyladuje wczesniej na porodowce. A walowka swietna. Ja to gotowe obiady zwoze ;).

dzień dobry :) ja dzisiaj dla odmiany od 6 na nogach. Młody wstał więc wyjścia nie było. Całą noc śpi spokojnie a rano przez ten katar zaczyna go męczyć kaszel i tak do południa a po południu spokój wrrr...
Jutro pewnie do lekarza. Jak ja tego nie lubię. Zwykle przytaszczymy coś gorszego... jak nie on to ja na pewno. I znowu nam pewnie uciekną zajęcia z logopedą i si :(

Młoda tak mnie wczoraj skopała, że aż mnie cały bok bolał. Teraz kopie mnie głównie na górze i z prawej strony brzucha a jak siedzę to podłazi mi pod żebra więc na dłuższą metę siedzenie odpada :(

Dzień dobry z samego rana.

Witam się po weekendzie.

Wczoraj mój M miał urodziny więc pół dnia w kuchni stałam - upiekłam ciasto, zrobiłam obiad, ogarnęłam. Pogoda była super więc byliśmy na długim spacerze nad morzem. Słoneczko świeciło ale całe szczęście bezwietrznie więc spacer udany :)
A dzisiaj jedziemy do szpitala na zwiedzanie oddziału i spotkanie z położną. Już się doczekać nie mogę bo zupełnie nie wiem czego się spodziewać :)

Idę poczytać co działo się tu u Was przez weekend :)

Dobry :)

Sataga zdrówka dla synka [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Margo super ze udany dzien mieliście :)
A dzis napewno tez bedzie fajnie :)

Ja u diabetologa , na czczo cukier 62 , teraz pierwsza godzina ...

Ale macie powera dziewczyny, ja nie mam siły juz tyle stać w kuchni, wystarczy, że pranie rozwieszę, to już mi kręgosłup siada :( ale umyłam w weekend 2 okna, ciekawa jestem, czy do końca miesiąca zmobilizuję się do reszty... Mąż za to posprzątał całe mieszkanie, opróżniliśmy też komodę, żeby była na rzeczy małej, bo jednak na razie nie będziemy kupowac, a udało się nasze rzeczy pomieścić gdzie indziej.
Młoda szaleje od 6 rano... brzuch mi faluje prawie cały czas i coś mnie boli na dole po lewej stronie, pewnie więzadła...
Dziś mam wizytę, to się dowiem, ile moje "maleństwo" już waży...
Margo, mam nadzieję, że szpital Ci sie spodoba i wizyta rozwieje wszelkie wątpliwości :-)

reklama
hej

ja spędziłam weekend poza domem w gościach, nasiedziałam sie tak, ze już mam dosyć wiec leże :p oby to nie zemściło się na mojej szyjce tylko :zawstydzona/y::zawstydzona/y::cool:

jutro rano idę na usg wiec dowiem się ile Panicz przybral bo u mnie kg rosną szybko w góre :szok:od ostatniej wizyty u lekarza 1,5 tyg temu mam 2 kg więcej :szok::szok::szok: no ale mówcie mi "pani mleko zagęszczone z puszki :p "

w dodatku od paru dni czuje się dziwnie super, nic nie boli, nic nie ciągnie :szok: aż się zaczynam zastanawiac o co kaman??:szok: oby to nie zapowiedź przed jakims armagedonem :cool:
no i dostałam od kuzynki torbe ubranek po jej corkach, nie są jakies super jakościowo i dosyć sprane, ale wyprioę i zobacze co sie nada,przeciez nie musze wszystkiego wykorzystywać...

babydust fajnie,że wypad sie udał :-))

Myla zwolnij kochana, żebyś nie odchorowała tego! a Twój Arek...no cóż..może ma męski okres?:confused::cool2:

asia wspołczuje, ja to przemeblowywałam już od 5 mc ciąży dopóki moglam i wierz mmi ubrania, blelizna czy ręczniki zmieniały swoje miejsca po 4 razy w tygodniu :szok: teraz też bym szalała ale nie da się wiec nakazuje meżowi i on przekłąda z szafek :zawstydzona/y:

sataga ja wczoraj po 25 km w 1 str umierałam a ty o 300 km piszesz :-D:-D:-D:-D:-D przez te dziury na drodze to urodze kiedyś w locie chyba normalnie jak wibro-platforma:cool: zdrowia dla malca

Karina no to cierpliwości ;D ;D wynik napewno będzie ok :-)

Do góry