• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Wiem babydust ale ja tak strasznie kocham te rybki. Najpierw on się uparł na nie ja nie chciałam. Ale w końcu ok zgodziłam się. Wydaliśmy prawie 1000 zł na nie. Później on zaczął się nimi coraz mnie interesować a coraz więcej spadło na mnie. A teraz nie wyobrażam sobie ze ich nie byłoby. W sypialni będą tylko do porodu a później wędrują do pustego pokoju. On dobrze wie jak mi na nich zależy dlatego takie ma podejście. Tak to o co go poproszę to zrobi to. Wczoraj przywiozłam od mojej siostry taka świetna kołyske z graco. Upralam a później się okazało ze nie działa to od razu naprawił.

reklama
a co do facetów to chyba oni są naprawdę z innej planety. Mojego ze 4 dni prosiłam żeby wyczyścił pompkę rybkom bo już prawie nie chodziła i nie miały tlenu to miał w d.... A w nocy on sobie poszedł do pracy a pompka staneła. Ja nigdy nie czyściłam tego ale myślę sobie biedne rybki zdechną bez tlenu i coś tam w nocy poruszałam i zaczeła chodzić a rano mówię do niego wyczyść ją. A on na to że jest zmęczony!
O żesz k.. mać. Ja nie jestem. I musiałam sama ja rozmontować i wyczyścić.

Oj zgadzam się faceci to kosmici. Mój dziś wymyślił, że się odszczelą z małą i przyjdą. Jest piękna pogoda, mała założy samą sukienkę z ciepłymi rajtuzkami, bez ocieplaczy no i ok. Ale dzwoni do mnie gdzie mała ma sukienki - spoko powiedziałam, zaraz tel. Do mnie gdzie mała ma nie zimowe butki i oburzony, mówię mu że ma kozaczki, w korytarzyku, dokładnie nie pamietam gdzie, pretensję że dziecko buty ma nie poukładane, a on znaleźć nie może, powiedziałam żeby do mnie nie dzwonił, bo mu nie pomogę i się rozłączyłam. A w duchu tylko pomyślałam sobie, że pewno nie wie nawet jak te kozaki wyglądają, jak nigdy córki ubierać nie musiał, a że nie są jakoś na widoku ułożone no trudno od co najmniej 3 m-cy w nich nie chodziła :-) :-P ;-) no ale cóż to tylko facet

Jak teraz Asia mówisz to przypomniałam sobie dziewczynę co ostatnio leżała ze mną w szpitalu. Miała dwie córki 7 i 4 lata. I zostały same z tatą a ona była chyba w 9tyg. I co chwila telefon. Różowa bluza z takim wzorem to jest młodszej czy starszej? A buty te i te są której i tak w kółko. A jak się jej zapytałam to nie widzi różnic w rozmiarze to się obraziła. Później się tłumaczy że on jest bardzo dobrym ojcem i to i tamto. Myślę sobie spoko przecież nic nie mówię że jest zły.
Ja wiem że mój tak samo zrobiłby. Nie wiedziałby jak dziecko ubrać bo zapewne nie będzie tego robił. Dobrze że teściowa w domu to w razie czego służy pomocą.

moja corka poszla dzisiaj do sasiadow pobawic sie z ich corka i wrocila zajarana jak gwizdek bo widziala noworodka na zywo (ma 7 dni a ze urodzil sie 3,5 tyg przed terminem to malutki i wazy teraz 2700) i na dodatek dostala go do trzymania bez becika, same ochy i achy slyszalam pozniej :)
ale swoja droga obcemu dzieciakowi dali malego do trzymania to odwazni ;) nie wiem czy oprocz swoich dzieci dam innym dzieciom do trzymania nasza :-D obawiam sie ze na poczatku bede matka lwica i nie dam nikomu :-D:-D

Ostatnia edycja:
Babydust obawiam się że też będe taka matka lwica :) i najlepiej wszystko sama..no ewentualnie m :)
Pat no tak właśnie jest w szpitalu :/ leżysz nie wiadomo po co nic nie wiesz i tylko się człowiek wkurza :/
Jutro kończysz 35tc a oni będa pesser zakładać nie wiadomo kiedy..masakra..

uuuu Tabasia to fatalnie :(
pamietam ze nam cos z pradem w piatek wieczorem sie stalo gdy coreczka miala pol roku i zima byla a wiadomo bez pradu nie ma ogrzewania :(
w elektrowni powiedzieli ze w poniedzialek beda bo w weekend nie pracuja :crazy: moj tata wtedy wzial jakas firme co to naprawila ale do tego musiala zdjac plombe z licznika i mimo tego ze tata to zglosil do elektrowni to powzniej policja zostala wezwana jak facet przyszedl liczniki spisac i o malo 5tys kary nie dostalismy niby za kradziez pradu :crazy:

reklama
ale malym dzieciom tez ? doroslym dawalam dziecko na rece ale nie bylo wtedy rzadnych dzieci w rodzinie - moje pierwsze ;) nie mowiac o kolezankach dzieci ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry