• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Hej dziewczyny mam pytanie o ruchy dziecka, bo tu w szpitalu każą mi pisać kartę ruchów dziecka i liczyć 3 dziennie ruchy(rano, popołudniu, wieczór) pielęgniarka, mówiła żebym liczyła przez 30 min potem mnożyła x 2, no i tak się zastanawiam, bo wszędzie gdzie pisze o ruchach to, że powinno ich być min 10 na 12godz, a moja według tego liczenia robi po 120 na dobę i to tylko w ciągu tych 3 h, nie mówiąc o pozostałym czasie, i to też nie liczę każdego jej ruchu tylko jak zaczyna się kręcić to czekam aż skończy, potem kolejne np przesunięcie nóżki itp. i nie wiem czy to coś nie tak czy o co chodzi. W domu się nie zastanawiałam było min 10 dziennie i to wystarczało

reklama
Asia 10 na 1 godz a nie na 12....

U nas bez limitu odwiedziny, ale wszystko z głową. Z pierwszym całe stada siedziały w sali i było masakryczne, teraz sale 2 os więc będzie lepiej...

Asia są różne szkoły liczenia ruchów... Np taka że ma być minimum 10 ruchów w ciągu godziny aktywności dziecia. Więc może dopytaj dokładnie i licz jak chcą :)

Ja stanik noszę tylko w dzień, nie śpie w nocy w nim ale pewnie jak by było trzeba to bym spała.

Myla odpocznij teraz

Pat jak u Ciebie?

No chyba będę musiała zapytać, bo nawet 10 na godz. A moja robi np. 48, fakt że przeważnie są to 3, 4 takie pory w ciągu dnia, a reszte to raczej tylko jakieś pojedyńcze ruchy, no ale, nie wiem czy moja taka wiercipietka czy co?

Asia ma być minimum 10 a maximum nie jest określone :) chyba że jest ich dużo więcej biż zwykle i wtedy trzeba to sprawdzić jak i w syt kiedy jest mniej niż 10 :)
Więc luzik :)
Mój jak się nie rusza to wcale a jak zacznie to np w ciągu 25 minut ponad 30 ruchów na ktg zapisanych :)

Asia ja nigdy nie liczylam wazne dla mnie bylo ze sie ruszalo dziecko zwlaszcza o stałych porach
ale jeszcze wczoraj o tym myslalam jak to liczyc i tez bym liczyla tak ze jeden ruch to cale przesuniecie cialka az do zatrzymania

co do stanikow to nigdy nie spie w stanikach , nawet podczas laktacji bo cycuszki nie sa wielkie a do tego nigdy nie mialam tego pokarmu za duzo , nie wiem co to nawal i przeciekanie :) kupilam teraz wkladki laktacyjne na wszelki wypadek ale jak bedzie tak jak kiedys to oddam polowe szwagierce ktora rodzi 2 miesiace po mnie :)

Myla to jak juz odpoczniesz i troche sie urzadzisz to zapodaj jakas fotke nowego lokum :)

U mnie nic się nie zmienia. Tzn wyników ciągle brak. Ale za to brzuch dzisiaj ciągle miękki. Chociaż oni to mi tu co chwile że mały brzuch czy dziecko nie za male itp...już chyba na sile mi szukają -_-

z tymi ruchami to roznie chyba kaza liczyc, ja od lekarza tez mam kartke gdzie wlasnie liczyc ruchy w ciagu 12 godzin, i jeden ruch to cale krecenie sie takie do czasu az chwila spokoju nie bedzie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry