• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowki 2015

Dziewczyny co do włosów - 3 msc po porodzie większość z nas będzie płakać. Wychodza garściami. Ja chodziłam tylko w związanych a po nocy i tak poduszka wyglądała jakbym po chemi była

reklama
Aga, gratuluję udanej wizyty.

Kuklaki, super, ze wszystko ok, mała chyba drobniutka :-)

W drodze na ktg zaczął mi się spinać brzuch, ktg zarejestrowało skurcze, położna powiedziała, że za dużo ich na przepowiadające, bo tych podobno może być ok. 2 na godz., a ja miałam 4 duże w 20 minut... powiedziała, że zadzwoni do ginki i zobaczymy, ale ta nie odbierała telefonu.
Wiec czekałyśmy na nią, bo miała przyjechać o 14:30 - dziś przyjmuje. Podczas oczekiwania naliczyłam jeszcze jakieś 5 skurczy...
Okazało się, że ilość wód mi się zwiększyła, a to podobno może przyspieszyć poród. Szyjka zamknięta, ale skrócona. No i mam jutro rano stawic sie w szpitalu, moja ginka ma dyżur, powiedziała, że zrobimy przepływy, podamy jeszcze raz steryd i jak mała będzie chciała się urodzić, to nie będziemy jej w tym przeszkadzać :szok: jestem roztrzęsiona, bo kompletnie nieprzygotowana psychicznie... Poza tym nie mam jeszcze materaca, termometru i butelek... Własnie pierze mi się jeszcze koszula nocna, bo nie chcę od razu tych do porodu i do karmienia zakładać, może jeszcze nie będą potrzebne... No i nie wiem, czy to czop, ale u gin w toalecie zobaczyłam jeszcze żółtego gluta na wkładce, moze faktycznie się zaczyna :szok::szok:

Hej. Jestem :)
Po lekarzu była koezanka na kawie potem poszlak ja odprowadzić na przystanek i wzielam tylko klucze. Poszlak z tamtad po dzieciaki bo taka ładna pogada i z koleżanka na plac usiąść sobie...dopiero weszlam do domu!!!!!

Wiec taka mała ma główkę na dole :D mowilam ze w zeszła środę się tak wiercila i ze się przestawia!!! Po bardzo dokładnych wymierzeniach pol godzinnych wagę oszacowano na 2700 :) poza tym mam czekc na skurcze,wszystko odstawić i czekac. Jak się cos zacznie dziać to dobrze...jechać do szpitala. Pessaru nie zdejmie bo "po co?" on w niczym nie przeszkadza. Jak będzie miało się zacząć to zacznie a ja mowie czy jak po terminie... A ona "w terminie to juz będzie pani w szpitalu" ale czemu???

Milia o kurcze!!!! Dobrze że wszystko sprawdzone!!!! Czemu jeszcze raz sterydy?? Na tym etapie też??

Kurcze trzymam kciuki!! Co do zakupów nic się nie martw, zamawiaj na allegro

Kuklaki super ze na wizycie ok wszystko :)
Waga chyba ok ? :) kiedy termin ? Jeszcze podrośnie ...

Moj sie mało dzis rusza , z rana juz schizowalam , ale wzięłam detektor - serducho wali , wiec chyba ok jest :)

Dzieki. Termin na 18.04.

Nie zgadniecie co moja trzylatka wczoraj wykombinowała... odgryzła sobie kawałek żelka, wsadziła do nosa i nie można było wyjąć! :szok: Po jakiejś pół godzinie dmuchania i smarkania wreszcie się udało, ale co ryku i krzyku i stresu było to masakra...

Ja nie wiem co dzieci maja z tym wkladaniem rzeczy do nosa. Pamietam jak moj kuzyn byl maly to se wlozyl rzepa do nosa ale tego malego i trzeba bylo do lekarza jechac zeby wyciagnol, a kuzynki synek se kredke swiecowa wlozyl. Dobrze ze wyszlo i nie musialas do lekarza jechac.

Dziewczyny gratki za udane wizyty!
Oltoma współczuję stresu, to musiało być okropne!
Muminek, tez mam mały biust i spodziewałam się, że mi podrosnie ale nic z tego B-)
Anemonne ja też dziś podpisalam umowę z położna ze Św Zofii. Z Magdą Witkiewicz. Ona mi powiedziała wcześniej o tej podwyżce. Ale to i tak nie ma znaczenia kiedy się podpisuje umowę - liczy się to, że poród jest po 1 marca :-(
A Ty z którą podpisalas?
Mi dziś położna poleciła łykać ten wiesiołka nawet 3 razy dziennie, ma to rozmiekczyc szyjkę. I często być w pozycji ze zwieszonym brzuchem :-)
Jej dziś cudowny dzień, zjadłam wlasA

A pozycja ze zwieszonym brzuchem to na co?

Doli, nie wiem czemu jeszcze raz sterydy, chyba mimo wszystko taka procedura w razie przedwczesnego porodu, powiedziała, że podadzą mi dexaven w dawce 12, wtedy chyba też tyle samo miałam.
Zamawiam na allegro, ale czekam na kasę :-(

reklama
To pewnie z nerwów, weź nospe i magnez
Ja tak właśnie miałam, że co 5 minut były z nerwów

Nie kazała mi nic brać, pytałam ją o nospę, powiedziała, że przy takich skurczach nospa nic nie da.

Myla, może widać oznaki porodu zbliżającego się wielkimi krokami, stąd jej opinia, ze w terminie, to już będziesz w szpitalu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry