reklama

Kwietniowki 2015

Kajkapol tez mam łuszczyce początkowe stadium. Smaruje się emolium.
Moja siostra od 20 lat ma łuszczyce i w ciąży nie smarowała się niczym prócz oliwką i emolium. W 2 trymestrze wszystko się schowało , nie miała ni jednej plamki aż do prawie roku po porodzie. Potem nastąpiła remisja. Idrazu poszła na naświetlania bo ona się leczy prywatnie.
Przed ciążą smarowałam się lorinden-a na plamy a na skórę miałam mediderm do stosowania codziennie. Niestety gin kazał odstawić ten krem i smarować tylko emolientami.

reklama
My z małym się męczymy odkąd skończył rok. Jedni mówią łuszczyca, drudzy nie. Tyle ile już maści przerobiliśmy... Najpierw przeciwgrzybicze, później witaminowe robione, później sterydy po których była tylko niewielka poprawa... W sumie mówili nam już, że to grzybica, alergia (wykluczona) łuszczyca, azs, łojotokowe zapalenie skóry i już sama nie wiem co jeszcze. Wreszcie trafiliśmy do centrum zdrowia dziecka bo to się w głowie nie mieści żeby już przez 2 lata z takimi plamami chodził. Może nam wreszcie jakieś badania zrobią a nie w ciemno będą strzelać. Dobrze, że go to chociaż nie swędzi.
A macie jakieś obciążenie genetyczne? U nas na łuszczyce nikt w rodzinie nie chorował.

zaliczyłam wyprawe do sklepu i obiad sie już gotuje, siorbię pseudo cappucino i próbuję odpoczac, ale przy ruchliwym 3 latku to trudne :-D

natasza właśnie nie, dopiero 13.10 takie specjalistyczne-osobno się musiałam umowić

sataga u nas jest łuszczyca i problemy ze skorą od strony ciotki mojej mamy.. myślę, że to nie będzie miało wpływu, chociaż syn ma mega wrażliwą skórę :/ :/ przez rok czasu dochodziłam na co ma uczulenia, odstawiałam wszystko, wyszło, że ma alergie kontaktową na plusz i wełne :szok:zupełnie jak ta ciotka...

Moja mama tez nie potrafiła sobie poradzić z łuszczyca i e końcu parę lat temu zaczęła używać do kąpieli sól z morza martwego i codziennie nakładała na siebie błoto z morza martwego i owijala się folią i zadzialalo, wszystko zniknęło i od paru lat jeżeli się pojawi to tylko jedna dwie plamki. Błota juz nie używa ale sol tak i albo się w niej kąpie albo robi roztwór i nakłada na plamy.

Możesz zadzwonić do lekarza bądź na wizycie skonsultować, niby to produkt w 100% naturalny ale może wywołać niewielkie podrażnienia skory co jest normalne ale lepiej spytac myślę :)

Co Laseczki powiecie na to?
muszę sprawdzić co zrobić żeby jpg był większy
i nowy temat założę.
Podgląd w windowsie jest na cały ekran wiec czegoś tu nie rozumiem,
może któraś wie jak to zrobić?

poprawka!

wizyty 300 a.jpg

mój mały rozómek tego nie ogarnia ;(

Załączniki

• wizyty 300.jpg
    wizyty 300.jpg
    6,1 KB · Wyświetleń: 77