reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Już duża dziewczynka da rade. Choć wiem co czujesz. Ze starszą o tej porze już musiałam wrócić do pracy, na pełen etat równo z ukończeniem pół roczku, serce mnie się krajało, ale mus to mus, teraz nie wyobrażam sobie zostawić małej, wydaje mi się, że jest jeszcze taka mała, ale z drugiej strony te nasze dzieci zawsze będą za malutkie.

Kurde, a u mnie o ile ze starszą niby lepiej i może w środę już pójdzie do przedszkola to mała ma zapchany nos i cholercia nie mam pojęcia jak jej pomóc. Psikamy solą fiz. , wodą morską, inhalacje jej robie, ściągam katarkiem, no i niby nie leci katar, ale mała cały czas oddycha buzią, najgorzej w nocy(teraz) nie śpi spokojnie, popłakuje, nie wiem może by iść z nią do laryngologa? Bo już nie wiem czy to katar czy sapka, czy co może jeszcze być:-\

Czesc panienki.
Jestem w koncu. Kurde ja to nawet calymi dniami laptopa nie wlaczam. Tesciowa noge w gipsie miala i misialam isc pare razy obiad zrobic, siostre m odebrac z busa. W domu siedze z mala bo ona towarzyska i sama nie bardzo siedzi. Jak sie drzemnie to musze albo posprzatac troche, albo ugotowac, ostatnio pare dni byla marudna caly czas ale to przez zeby, w sobote odkrylam ze wyszla dolna jedynka a dzisiaj juz drua czuje pod palcem.
Moja je kaszke 200 ml w poludnie i 200 pod wieczor. Musze przy tym caly czas spiewac albo robic dziwne rzeczy wtedy jakos idzie. Przechylam bujak do tylu bo inaczej tez mi siada i sie pochyla do przodu i nie mozna lyzeczka do buzi trafic.
Nic innego jeszcze nie jemy.
Spi w lozeczku chociaz czasami ja biore do lozka jak bardzo marudna, na szczescie nie wyje ze chce w lozku u siebie tez ok, teraz jak zeby szly to czesciej ja bralam, przewaznie nad ranem. Budzi sie ze dwa razy jeszcze.
To tyle na dzis, juz za 10 pierwsza a jeszcze sie nie kapalam.
Buziaki:happy:

Asia to moze jak nie bedzie przechodzic to idz do lekarza, bedziesz spokojniejsza, ja nie mam doswiadczenia w tym bo moja na szczescie odpukac narazie zadnych chorob nie miala

Kuklaki Moj czasem tak probuje z lezaczkiem, przechylac zeby nie siadla ;) czasem ja trzymam albo klade spowrotem, tylko ze tak trzeba czasem w kolko

Ten Moj Maly pelzak juz 10. raz do kwiata sie czolga... musze go wyniesc z pokoju :D

Wiem ze sie przyzwyczai pewnie :) tak sobie tylko mysle jak sobie Tatus da rade ;)
No dla mnie to nie jest takie straszne narazie bo to beda okolo2 godz dziennie, choc przyznam ze dziwnie wczoraj bylo tak wyjsc bez dziecka... :P a tak ostatecznie pracy to bede szukac moze po Nowym roku to zalezy tez, jak Malej bedzie szla nauka picia z butelki... wolalabym dluzej siedziec z nia w domu ale kasa potrzebna a ja niestety bez zadnego macierzynskiego i jedna wyplata Mojego to troche malo czasem.

dzień dobry :-)

asiatipl ja uważam, że zmywarka to na równi z pampersami <3 nobla dla tego kto to wymyślił :D a co pediatra na to ? kataru nie m napewno ? może coś z przegrodą w nosie?

aga fajna prppozycja, zawsze to coś innego :-) tatusiem i dzieckiem się nie przejmuj, nauczą się - zapewne teraz nie mieli takiej możliwości ;-) ale skoro sytuacja zmusza to to najlepsza okazja

Kuklaki 400 ml kaszki ? cudo! a śpi dzięki temu lepiej w nocy ? ja też odstawiam teatrzyk, zabawki sie znudziły więc w ruch idą rzeczy domowego użytku ..

No niektóre mogą pomarzyc o takiej ilosci kaszki, moja na śniadanie nie cale 60 ml

No a z tatusiem i mala zobaczymy jak będzie ;) wiem ze prędzej czy później będą musieli się nauczyć :)

Aneczka, dziękuję :)
Współczuję skazy :( Nutramigen pomimo, że gorzki podobno jest akceptowany przez dzieci, więc może nie będzie tak źle, jeśli się zdecydujesz :)

Asiatipl, Małgosia też ma właśnie taki niby katar, nie wiem co to, nic jej z nosa nie leci, a zapchany, charczy jej coś tam. Poza tym samopoczucie świetne.

Kuklaki, ja też mam po 2-3 dni zupełnie bez netu. Teściowej już zdjęli gips? Gratuluję ząbka, u nas ciągle idą i idą..;)

Aga, fajnie z tymi lekcjami!

Doli,Hubi już zdrowy zupełnie?

Z Małgosi zrobiła się pyzunia, choć nadal jest drobna. Je ok. 60 ml obiadku dziennie, czasem więcej, ale po mleku, a nie zamiast, bo jak próbuję zamiast to jest wielka rozpacz. Nie wiem, jak dojść do tego, żeby zastąpić jeden posiłek mleczny, bo ona za nic w świecie nie chce z niego zrezygnować...
No i ciemieniuchę ma sporą od 2-3 dni, czeszę i czeszę, ale nie wiem, czy to wystarczy, macie jakieś sprawdzone sposoby?

Mlia tak zdrowy już
na ciemieniuche smaruj grubo linomagiem/linodermem w ciągu dnia-wyczesuj, potem przed kąpielą mega grubo - na ok godz przed - umyj wyczesz i znowu smaruj .. nam pomogly takie zabiegi

może jak ma jeden z posiłków to daj zupke i potem mleko a kolejnego dnia jednego więcej i drugiego mniej ? ew. nie czekaj aż będzie b. głodna bo wtedy napewno chce szybko i na już i teraz i mleko ;)

Czesc, ja znowu brunet wieczora pora:-D

Doli spi tak samo. Kaszka 200 okolo 18-19 i po kapaniu cyc na ktorym usypia. Kaszka na gesto, lyzeczka nie z butelki.

Emilia sprobuj jej sola fizjologiczna nosek przepchac, moze jakies kozy jej siedza glebiej.

Aga ja tez bez macierzynskiego i nic innego i tylko z kasy m, ale ja nie chce isc do pracy i m tez woli zebym z mala siedziala.
Ciezko z kasa no ale jakos dajemy rade. Tesciowa nieraz da na pampersy, do malej na ciuszki, to jakies mieso da i jakos idzie.

reklama
Hej:-)
Doli, super, że Hubi już całkiem zdrowy. Mąż pojechał?
Milia - a moze to suche powietrze? zaczął się sezon grzewczy. tez bym sola fizjologiczną/wodą morska popsikała i spróbowała ściągnać. a jak macie inhalator, to inhalacje z soli f. a na ciemieniuchę polecam sposób Doli, nam pomogło.
u nas nocka lepsza, żeby tylko nie zapeszyć.
Mąż dziś wraca, odbieram Adę wcześniej i jedziemy na lotnisko po niego:-D Mała się bardzo stęskniła.
A Wojtuś bardzo kombinuje, żeby usiąść, jesli chodzi o rozwój fizyczny, to robi wszystko 3-4 miesiące wcześniej niż Ada, wiec w szoku jestem. wymagało to pracy i niewrażliwości na ryki okrutne podczas rehabilitacji, ale opłacało się:-) od wczoraj też jest już w spacerówce tak na pół leżąco i lepiej znacznie. w gondoli juz się wściekał.
Miłego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry