reklama

Kwietniowki 2015

Ja miałam laktator ameda. I pod prawie każdym względem super. Minus za rozmiar bo dość duży kombajn z niego byl. Niestety pożyczony byl od koleżanki która pozyczyla go dalej i sie popsuł. W sumie po 10 latach używania miał prawo.

Moja mloda chora. Ja jutro do gina po zwolnienie. I witaj wolności :)

Poza tym musze ograniczyć wydatki. Kupiliśmy fotelik, ja ciuchów dla młodej za 300 zl co najmniej. A pasowalo by jeszcze kolderke dla starszej i pościel.
W planach większych zakupów na luty mam: Laktator, chustę elastyczna, i 2 kocyki.... Tzn dla starszej chce duży. A dla Jagody chyba odpuszcze

reklama
Milia to nie tak. Po prostu po latach walk stwierdziam ze dla mojego zdrowia psychicznego lepiej z nim wcale nie rozmawiać więc ograniczam się w miarę możliwości do nie widzenia i nie słuchania jego. Widuje go 15 bo muszę oderac co moje...to wystarczy

Witajcie :tak:

A wiec wizyte mialam na 16:15 ale do gabinetu weszlam po 17.. lekarz ktory mial robic mi badanie byl na jakims zabiegu i musialam czekac... a wiec echo maluszkow wyszlo dobrze.. przeplywy, rozmiar, wielkosc ok.. wiec ufff... wizyte kontrolna mam za miesiac...odnosnie szyjki ani mi sie nie skrocila ani nie wydluzyla.. mam dalej lezec, lezec i jeszcze raz lezec, leki zazywac, malo wstawac.. jak cos to tel i do szpitala...skierowanie mam od tygodnia wiec jak cos jestem zabezpieczona.... odnosnie cukru to na czczo mialam 105, po godzinie 158 a po 2h 125.. jak myslicie jak tam te moje wyniki? wrocilam do domu taka zmordowana i poszlam spac, a to tez dlatego ze malo spalam w nocy, moze dzis bede spala w miare...;-) ogladnelam sobie serial i weszlam na neta

Myla musisz jak najwiecej lezec... nie ma zartow!:tak:

Myla, ja Cię broń Boże nie pouczam ani nic takiego, po prostu nóż mi się w kieszeni otwiera, że Ty w ciąży, w której masz wskazania do leżenia, musisz biegać po dzieci, bo szanowny tatuś ma za daleko i nie raczy dupki ruszyć... Sama bym Ci je odbierała, gdybym mieszkała w Bydgoszczy, żebyś nie musiała go prosić :( może chociaż jakaś inna mama byłaby skłonna odbierając swoje, podrzucić Twoje do domu... :*

Olusia, super, że z serduszkami wszystko ok :) a duże już dzieciaczki? niestety z wynikami cukru nie pomogę, a lekarz nic nie powiedział?
Leż dalej grzecznie, choc na pewno Ci się to już przykrzy, ale przynajmniej szyjka się na razie zatrzymała.

Olusia super że z maluchami wszystko w porządku :) z szyjka to dobrze że nie gorzej a lepiej to pewnie już nie będzie
Myla odpoczywaj ile możesz a jak już musisz to staraj się w miarę wolno chodzić
Margo tak to jest z wcześniakiem i to jeszcze pierwszym że człowiek niedoświadczony nieprzygotowany i różne sytuacje mogą zaskoczyć

Milia ja mam szkole 3 bloki dalej wiec naprawdę nie jest źle ;)

Olusia dobrze ze jest wszystko ok oby tak dalej. No i pokazuje lokum swoich szkrabow.

Natasza a ty jak tam w swoim upalnym apartamencie?

W moim apartamencie to kuźwa żyć nie umierać :)
Jutro usg to może się coś dowiem teraz trochę mniej boli a czasem wcale ale mały tak nogami nawala po pęcherzu i po szyjce że aż się gorąco robi i czasem myślę że to jak skurcz :) ale według nich jest ok a na jakiej podstawie to twierdzą to nie wiem :)
Teraz światła pogaszone cicho i weź tu człowieku funkcjonuj o 5 pewnie będzie pobódka :-)

reklama
Cały dzień dzisiaj melisę piję żeby się trochę opanować. Co jakiś czas tak mam, że mnie dziwna panika ogarnia i się nakręcam niepotrzebnie. Wykończy mnie ta ciąża psychicznie :)
Dobrze, że to już bliżej niż dalej.
W pierwszej ciąży miałam jakiś laktator elektryczny. Trzeba go będzie odkopać... ale i tak jakoś mi się lepiej tak normalnie ręcznie ściągało. Laktatorem pewnie więcej ale nie było takiej potrzeby. Jak wróciłam na studia (młody miał 6 tygodni) To na każdej przerwie musiałam mleko odciągać bo się inaczej ze mnie lało :D dobrze, że to już magisterka była i zajęć mało bo by mi chyba biust odpadł :D

Doliores zbiorowa panika nam się udziela... Mam nadzieję, że już jutro mi przejdzie.

Rozglądam się za kołyską bo potrzebuje czegoś mobilnego a z doświadczenia wiem, że młody by się małej do łóżeczka pakował i chcę mieć ciągle na oku. Będę się bała zostawić w pokoju i robić coś w salonie. Macie może jakieś typy?

A tak zachwalacie te poduszki, że może też się w taką zaopatrzę. W sumie myślałam o tym wcześniej ale jakoś nie mogłam się zdecydować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry