reklama

Kwietniowki 2015

Pat, ale takie sklepy tylko w dużych miastach są.W takim razie ja na początek też papmersy, a potem wypróbuję Dadę. W ogóle jest teraz promocja na wielopaki chusteczek nawilżanych Dada, jutro wyślę męża :)

Ostatnia edycja:
reklama
No w sumie...ale jak ktoś ma kartę to można i online zamówić :) w Tesco tez była promocja na chusteczki pampersa 6x64 za 25zl:) dla mnie dada są jakieś takie suche...ale to może tez zależy od partii jaka się kupi:)

szaj, 68 to raczej niski cukier, więc dobrze :)

Karina, miły twój mężu :P ale mój też mi ciągle powtarza że mam duży bebzol, a sam ma prawie taki jak ja :)

Myla, a byłaś w końcu w szpitalu? co Ci powiedzieli? bo chyba przegapiłam twojego posta...

Doli, poćwicz przed lustrem wypinanie hahaha :)

Pat, jak jesz zdrowo, to nie przejmuj się tak bardzo wagą. no chyba że wcinasz słodycze, chipsy itp. może akurat mały intensywnie rośnie. a z resztą Ty po porodzie na pewno w ciągu 3-4 mcy wrócisz do poprzedniej wagi. więc myślę, że nie musisz się jakoś bardzo ograniczać.

Milia, ja używałam tylko pampersów. jakoś na początku kupiłam też huggisy ale małą odparzyły więc zrezygnowałam. a jak byłam w Polsce to kupowałam Dady, jak dla mnie bardzo fajne pieluszki. ale mimo wszystko 1 i 2 nie ryzykowałabym i tylko pampki.

moja Laurka wczoraj 2 latka skończyła. matko jak to minęło! w niedzielę robimy imprezkę, muszę powymyślać jakieś przekąski fajne.

dziewczyny, używałyście chust dla waszych starszaków? polecacie? czy oglądając filmiki dam radę nauczyć się poprawnie wiązać? bo ja w czerwcu planuję lecieć z moją dwójeczką do Polski, mąż raczej później do nas dołączy, więc będę sama. myślę że bez chusty/nosidełka sobie nie poradzę.

Hej kobitki witam w nowej dla mnie rzeczywistości
Od dziś jestem na zwolnieniu i dobrze mi z tym
Po wizycie ok mały waży 950 gram szyjka długa i dobrze trzyma

Niestety od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg a w sumie już 6 dużo trochę

Co do pieluch to ja przy Antku używałam na początku huggies białe ale chyba już ich u nas nie ma a były super miały wycięcie na pępek
Potem mieliśmy pampersy zielone ale to krótko a kolejne dady i są ok No i cena rewelacja

Przy guciu to chyba na początku pampersy białe a potem dady pójdą w ruch

To przegapiłam ta promocję :-( Dada nie używałam, myślałam, że jak pieluchy dobre, to i chusteczki...

Dygotka,w końcu jakieś dobre wieści o szyjce :-) super, ze synek tak ładnie rośnie!

Mila83, fajna imprezka się szykuje, jakieś dzieci tez będą? :-) teżmyślałam nad chustą,aleie stem zdecydowana, niby pomaga odciążyć kręgosłup, ale z drugiej strnyna kręgołup może lepiej gdzieś na spacerach dziecka nie nosić, tylko do wózka przyzwyczajać, a na rączkach jedynie w domu...Mam skoliozę i chciałabym jednak kręgosłup oszczędzić, a chusty tanie nie są... Chyba poczekam, aż sie urodzi i zobaczę, jak to z tym noszeniem... bo ogólnie idea chusty bardzo mi się podoba :-) I myślę, że z filmików można sie nauczyc wiązania.

Ostatnia edycja:
Mila ja nosiłam Antka w chuście do niedawna i spokojnie wiąże się łatwo tyle że nie wiem czy twoja pociecha będzie zadowolona bo ja od niemowlaka Antka nosiłam i wiedział co i jak

Milia dla mnie pieluchy dady są ok a chusteczki zbyt cienkie i za dużo pachną mi nie pasują tak samo jak z pampers chusteczki my używamy huggies zielone ale to trzeba testować

Dzień dobry.

Karinka miły ten Twój chłop heh Mój to cały czas mówi mi jak dobrze wyglądam i pociesza jak się żale że tyle przytyłam (Pat , Dygotka nie narzekajcie bo ja mam już na plusie 13 kg :szok:)

Doli, Pat socjal rzeczywiście jest tu dobry ale żeby to dało się odczuć przy cenach które tu są to lepiej przed porodem być zatrudnionym (w przypadku 1 czy 2 dzieci) Co do tych ciemnoskórych to oni mają tyle dzieci że jak sobie zsumują ta mniejszą pomoc to dużo im wychodzi i pracować nie chcą. Ja całe szczęście jestem zatrudniona (teraz pracuję z domu) i tak zamierzam aż do porodu. Co do cen to masakra. Ja przestałam przeliczać na złotówki bo bym się załamała. Trzeba się po porostu przyzwyczaić. No i w porównaniu z zarobkami to nie jest tak najgorzej. Ciuszki dla dzieci i całe wyposażenie jest drogie. Ja jestem uziemiona więc niestety nie mogę pojechać do Polski i kupić fotelik czy inne rzeczy... No ale postanowiliśmy że na dziecku nie będziemy oszczędzać tym bardziej że najmłodsi nie jesteśmy i nie wiem czy zdecydujemy się na kolejne (choć ja bym chciała żeby córeczka miała rodzeństwo).

Myla tylko się nie forsuj.

Milia ja Ci z pieluszkami nie pomogę bo niedoświadczona matka jestem więc też będę tutaj podczytywać co dziewczyny podpowiadają.

Mila83 najlepszego dla Twojej córeczki z okazji wczorajszych urodzin.

Natasza jakieś wieści z apartamentu? Wiesz już kiedy Cię wypuszczą.

Ja jutro mam wizytę i już się stresuję. Ostatnio coś mnie tak kłuje tam w środku i nie wiem czy to normalne. Bólu nie mam i skurczów żadnych. Tylko ten dyskomfort.

Cześć kobietki ;)
Chwilę mnie tu nie było, a tu taka produkcja... ja przy pierwszym synku używałam tylko i wyłącznie pampersow i chusteczki nawilżane tez tylko z pampersa. Na inne zaraz mu uczulenie wychodziło. Do dziś tak jest jak kupie inny proszek czy płyn do płukania :p Wczoraj właśnie przyszły do mnie chusteczki zamówione na allegro. Kupiłam 48 sztuk plus przesyłka i wyszło 4.57 zł za paczkę. To tanio tak mi się wydaje. A po woli takie rzeczy zaczynam kupować bo potem będzie nam lżej... tym bardziej, że ja nie pracuje, a z jednej wypłaty później będzie ciężko.

Załączniki

• 1421142847208.jpg
    1421142847208.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 49
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry