reklama

Kwietniówki u lekarza

Bylam dzisiaj u gin i chcialam sie Wam wyzalic :-( Ginka powiedziala zebym przyszla za miesiac na nastepna wizyte, ale baby w rejestracji nie chcialy mnie zapisac (bo juz maja komplet pacjentow - tylko, ze jakos jak dotad juz pare razy tak bylo, ze mnie dopisywaly mimo kompletu, bo czesto sie zdarza, ze ktos nie przychodzi). No i zapisaly mnie na za piec tygodni - po prostu bosko, to bedzie moj 39 tydzien i z duzym prawdopodobienstwem moze sie okazac, ze ja juz tyle nie donosze i do porodu ostatnia moja wizyta bedzie wlasnie ta dzisiejsza :wściekła/y: ginka zlecila mi badania, ale wyniki odebrac mozna TYLKO jak sie idzie na wizyte - wiec juz nawet nie chce mi sie isc robic tych badan, bo znowu beda mnie kluc, znowu bede sikac do pojemnika, a potem i tak moze sie okazac, ze juz nie bedzie mi dane nawet zobaczyc wynikow :no: Jestem strasznie rozdrazniona z tego wszystkiego! Wszedzie jest napisane, ze pod koniec ciazy wizyty powinny byc co MAKSYMALNIE 2-3 tygodnie, a nie co 5 :angry:

A jeszcze chcialam Wam powiedziec, ze skarzylam sie gin juz na dwoch ostatnich wizytach, ze mnie boli miedzy nogami na dole, tak jakby mi wargi puchly - ta mi mowila, ze nic sie nie dzieje, ze to normalne i dzisiaj co? Zaglada mi miedzy nogi i mowi 'o ma pani tutaj zylaka!'
:no::wściekła/y: UWIELBIAM PUBLICZNA SLUZBE ZDROWIA :angry::wściekła/y::angry:

reklama
Olapolap- szpitale życzą sobie morfologię i mocz z ostatniego miesiąca- może zrób je chociaż prywatnie (to w sumie nie jest duży koszt) no i WR i próby wątrobowe powinnaś mieć świeże...Te badania naprawde są ważne do porodu, bo mowią o Twoim stanie zdrowia- nie ma co ryzykować.

Ja bym poszła jeszcze raz na rejestrację, a jak nic nie zdziałasz to poprosiłabym o rozmowę z kierownikiem zamieszania, bo przecież czekać nie będziesz, a zalecenie lekarza jest jasne i muszą znaleźć termin- powinno podziałać.

Macie racje dziewczynki, ale naprawde strasznie mnie to wkurzylo :-( To jest przychodnia przyszpitalna, a jakos nie wierze zeby potem ktos biegl do przychodni szukac moich wynikow jak mi sie zacznie porod wczesniej :eek: A oni maja tak ze nie wydaja wynikow jak sie przyjdzie - trzeba miec tego dnia wizyte :wściekła/y: Chyba moja irytacja byla tak wielka glownie dlatego, ze przez cala wizyte gin mnie przekonywala zebym sobie wziela polozna do porodu - kasy szpitalowi brakuje, ze kaze lekarzom nagabywac pacjentki????? :crazy:

Kochane jestem i wszystko ok!
USG i KTG wzorowe. Maluszek rozruszał się dopiero przy ktg...
Usg super wyszło że główkę i coś jeszcze ma na 36 tc a coś na 32 t więc wszystko ok bo średnio wychodzi 34 czyli wporządku. Przepływy prawidłowe, ilość wód w normie, łozysko I* dojżałości ...
Na KTG dawał mocno popalić ale dopiero gdzies tak po 5 minutach. Teraz znowu trochę spokoju ale wiem że z nim wszytko ok...

Acha młody waży już 2750 g

Dzięki za kciukasy...

Acha żeby nie było przedtem próbowałam wszytkich możliwych sposobów żeby malca rozruszać. (

Ano spory będzie wg. siostry zakonnej która mi robiła usg a która jest super lekarzem położnikiem młody będzie miał około 3700-3900 przy porodzie...

Jak któraś z moich okolic to szczerze polecam szpital w Rydułtowach... rewelacja i lekarze i położne... miałam dzisiaj przykład...

Kochane jestem i wszystko ok!
USG i KTG wzorowe. Maluszek rozruszał się dopiero przy ktg...
Usg super wyszło że główkę i coś jeszcze ma na 36 tc a coś na 32 t więc wszystko ok bo średnio wychodzi 34 czyli wporządku. Przepływy prawidłowe, ilość wód w normie, łozysko I* dojżałości ...
Na KTG dawał mocno popalić ale dopiero gdzies tak po 5 minutach. Teraz znowu trochę spokoju ale wiem że z nim wszytko ok...

Acha młody waży już 2750 g

Dzięki za kciukasy...

Acha żeby nie było przedtem próbowałam wszytkich możliwych sposobów żeby malca rozruszać. (

Aga super wiadomości! Dobrze,że wszystko sprawdzili:-) Maluszek się z mamusią bawi w kotka i myszkę:rofl2:

reklama
Agnieszka cieszę się że wszystko dobrze, fajnie że pojechalas bo przynajmniej nie bedziesz sie stresowac niepotrzebnie i masz gratisowe usg :)

ja też mysle caly czas o Katik, ciekawe czy tym razem skurcze też ustaną... ja mam termin tylko jeden dzien po niej...

Paulka dobrze ze Ci dziewczyny te okna z głowy wybiły

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry