reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

kobitki mam pytanie dotyczące chrztu, może któreś z Was są już po .. :)
a mianowicie słyszałam o czopkach dla dzieciaczków żeby ładniutko spały w kościele, co o tym sądzicie ?
u nas ksiądz każe siedzieć całą mszę w 1 ławce z dzieckiem - totalna masakra już widzę jak Wojtek krzyczy na cały głos że mu wszystko przeszkadza ;/

reklama
Witamy sie i my :) Juz prawie spakowane, rodzice przyjada po nas popoludniu i wracamy w sobote ;) Maz bedzie tesknil, ciagle nam to powtarza az zazdrosna jestem bo jak jezdzilam sama to sie tak nie rozczulal hehe!
Spalysmy dzis do 10! I spioch znow spi. Ma takie dni ze spi calymi dniami i nocami, a czasem nic...
mysiu piekne miejsce! Zazdroszcze slubu, moj juz dawno temu byl
Ewusia u mnie dzis mielone, ale tez juz mi sie pomysly koncza :)
Ewitka wspolczoje chorobska! Najwazniejsze ze juz po! A jak sie czuje malutka??
asiulka szczerze mowiac w zyciu nie podalabym dziecku czegos takiego z takiego powodu, nie przejmuj sie placzem, przeciez dziecku nie przegadasz! A nie mozecie wziac wozka przy lawce i bujac... Mysmy caly dzien moja meczyli zeby nie spala, i co w kosciele tez nie spala! Ale nie plakala tylko patrzyla sie na nas ze smokiem w buzi.
agunia zazdroszcze! Choc troszke zapachu morza nam wyslij :p, u nas dzis pochmurno
Julia wspolczoje, ale rzeczywiscie wiele dzieci ma tak po szczepeniu, az sieboje... a czym szczepilas??
A my szczepimy za tydzien, juz sie boje :(

My dziś po rodzinnej wizycie u lekarza. Mąż dostał antybiotyk na ten swój kaszel i zwolnienie, ja z tego względu, że karmię nic nie dostałam - mam tylko gorączkę zbijać gdyby była (w nocy znowu miałam 38), a mam to samo co mąż, tylko mniej zaawansowane, więc jeśli nie przeziębię powinno być ok. Isiu zdrowy, płuca czyste, kataru nie ma, tylko w nosku coś mu trochę zalega, stąd to charczenie i mam mu kilka razy dziennie wpuszczać sól morską.

Przy okazji wrzuciłam smoka na wagę, waży 5580g, wczoraj go zmierzyłam w domu i mi 60cm już wyszło, więc urósł :) No, ale to po ciuchach widać, część na 68 musiałam już powyciągać, szczególnie bodziaki - prawie wszystkie na 62 są za małe.

my też 56/62

po porannych opadach nie ma śladu:))))spacerujemy bo pięknie słonecznie i ciepło:)))
Zarezerwowałam łebę od 25 czerwca:)))chłopaki już piszczą:)))))

Viburcol to dobry czopeczek,ale na receptę,przy ząbkowaniu pomaga tyż:)

reklama
Witam

U nas ciężka noc była, nie wiem już co z tym brzuszkiem jest, nie jem nic innego. Dostaje Debridat i jakoś nie widze rezultatu, esputicon pomaga czasem. Rano dopiero po 8 obudził sie bez płaczu i spokojnie kupkę zrobił a tak od 4 nonstop płacz i tylko przy cycku się uspokajał, chwilę pospał i znowu płacz i tak w kółko. Chwilę na rękach się uspokajał, ale nie spał. W końcu snęliliśmy jak masowałąm mu brzuszek i musiałam standardowo trzymać przez sen rękę na brzuszku Kuby. Jak wzięłam rękę to się obudził i płacz.

My nosimy ciuszki różnie od 56 do 68. Body to raczej już 68 niektóre, ale mam też 56 co się w nie mieści, a te na 62 są małe. Ale większość na zakładam na 62, bo śpiochy na 56 to już na styk są.

Ja kupowałam viburcol bez recepty na 100%. A na ulotce jest, że jest od 6 roku życia a poniżej z wg zaleceń lekarza, lae skład jest ten sam co poprzednio jakby co.

Tab to dużo zdrówka dla całej rodzinki i oby Krzyś nie załapał nic. Ja psikam nosek Kubie kilka razy dziennie, często charczy ale nie ma większej wydzieliny.

Agunia a na spacery jeździcie do Brzeźna? Bo tam chyba macie najbliżej i jest gdzie spacerować. U mnie to niestety dłuższa wyprawa, ale też będę musiała sie wybrać.

Do góry