reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam dziewczyny ,
Myslalam ze dzis bedzie brzydka pogoda bo sie tak zapowiadalo a tu sloneczko wyszlo:-)

Aliena nie martw sie, trzymam kciukia za ciebie i dzidzie

Ja rowniesz mieszkam w UK i robiono mi badanie na toksoplazme na pierwszej wizycie z polozna, badali mi tez poziom zelaza , cukru, HIV, rozyczke , nie pamietam wszystkiego ale wyniki badan byly dobre :-)

Odnosnie wlosow to mi gin powiedzial ze moge robic, moge sie opalac , latac samlototem. Wszystko z umiarem. Zreszta znam duzo ludzi co robili sobie wlosy cala ciaze latali samolotami od poczatku ciazy i dzieci zdrowe ;-)JA mialam sobie wlosy robic w maju, zaczelismy o dzidzie sie starac w maju i tak wyszlo ze zaszlam w ciaze od razu (myslalam ze zajmnie nam to kilka miesiecy , moja siostra blizniaczka starala sie prawie 2 lata!! ) odpuscilam sobie farbowanie i poczekalam do konca 12 tyg :)

reklama
No hasło jest bomba,zawsze się tak przedstawiam i z reguły nikt nie chce wierzyc,że mam aż tyle dzieci,wtedy ja mówię,że ktoś bedzie musiał robić na emerytury.Nie jest tak źle,przez 2 lata sama utrzymywałam dzieci,bo sąd tak sie ociągał z przyznaniem alimentów.Jeszcze była kasa,żeby na imprezy chodzić,bo ja uwielbiam tańczyć...ha ha.Taka rozrywkowa matka polka jestem.Smieje się do moich synów,że jeszcze z nimi na impreze pójde,bo najstarszy ma już 14,a ja 31:)

agunia to i z synem mozesz rzeczywiście na jakieś tańce skoczyć już niebawem :) ale naprawde obrotna babeczka jesteś, że dajesz rade organizacyjnie to wszystko jakoś połączyć, chociaż mówią, że przy kolejnych dzieciach człowiek już tak sie nie cacka jak z pierwszym bo i czasu nie ma...

Zgadza się.Ja mam dzieci tak nauczone,że spać chodzą wszystkie po bajce,bez względu na wiek.Kolacje i śniadania też sami sobie robią,także mówie wam nie jest tak źle jakby mogło się wydawać.Będe miała gdzie jeździć na stare lata:)

:-) :-) podziwiam cie, kiedys to byla norma.... rodziny wielodzietne, teraz najczesciej konczy sie na 1 no gora 2
Ja zawsze mowilam ze nie chce zeby Tymon byl jedynakiem, sama mam brata i nie wyobrazam sobie byc sama.... ale do 5 mi daleko :-)

Agunia podziwiam w 100%. Przy kolejnych dzieciach masz pomoc tych starszych i wprawa jest już większa-to co zauważyłam po znajomych. Tyle tylko, że finansowo jest ciężej. Moje najszczersze uznanie dla Waszej wesołej ekipy :)

Aliena głowa do góry - bierz tabletki i staraj się nie martwić :)

no my też nie chcieliśmy by Ala była jedynaczką, dlatego zdecydowaliśmy że drugie Maleństwo musi być z małą różnica wieku... no i sie udało :) bedzie 2 lata różnicy miedzy dziećmi

Claudia gdyby każdy miał po 1 dziecku to kto by na nas pracował na stare lata, chyba, że sami byśmy już oszczędzali.
No i ja często widuje rodziny z dziećmi więcej niż dwoje. Sama nie wiem ile będę miała dzieci, dwójka to minimum, ale muszę najpierw zapewnić im lepsze warunki, bo na 3 dzieci to mnie nie stać na razie.

reklama
u nas 3 dziecko wyczekane i planowane,zawsze chcialam mieć min dwoje.Nie wiem czy człowiek mniej się z kolejnym cacka bo nie ma czasu.Jasio ma 3 latka i czasami zahowuje sie jak jedynak,Krzysio 6 lat był jedynakiem i mimo wszystko obaj są wypieszczeni i wykochani.Teraz trzecia niespodzianka i nie mam zamiaru nawet kropli miłości jej dać mniej niż starszym chlopcom:)
Mimo róznicy wieku moje chłopaki super się dogadują:)właśnie obstawiłam dwoch że się klóca więc poszli do siebie-pełna komitywa.Uwielbiam ich!
Agunia-4 dzieci,dwa lata sama,przeszłaś kobitko swoje.Podziwiam!

Do góry