reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Tab, właściwie, to ja się zdecydowałam, ale jak tego mojego osła przekonać. No i sprawa jeszcze nie jest 100% pewna.
A pani wg mnie naprawdę się nadaje. Moja mama myślała, że to babcia, a nie opiekunka. I mieszkamy w tej samej klatce. Po prostu bajka. Tylko ten mój mąż...

reklama
tab to ja zaczne robic jak ty juz czapke odpowiednia kupilam :)
rachel za opiekunka przemawia to ze jak dziecko zachoruje to nie bedziesz musiala brac wolnego zeby zostac z nim w domu, a moj bratanek czesto cos ze zlobka przynosil, potem ciagle nieodchorowal no i teraz ma opiekunke:) no i mam jeszcze kilka argumentow z obserwacji tzn opiekunka wiecej czassu poswieca jednemu dziecku a nie gromadce, moj bratanek slicznie mowi - ma poltoraroku, zna wiele zwierzatek! Ale to tez zasluga ich niani bo ona duzo z nim pracuje, ruchome godziny - bo zawsze mozesz porosic zeby zostala dluzej lub krocej...
bobomamo przeslij przepis bo brzmi fajnie!
A moja przespala i mialam czas porobic zalegle sprawy:)
kurde ale niegramatycznie pisze ale karmie i pisze wiec jedna reka :)

Ostatnia edycja:
moja gwiazda jest akurat chora teraz tzn zdrowieje ale do niedzieli zostajemy w domu żeby się porządnie wychorowała . A jeśli chodzi o ubiór dziecka na spacer to ja muszę się ze wstydem przyznać że mi się ciągle wydaje że za cienko ubrałam małą :-/

ligotka robisz standardowe nalesniki do tego pieczarki z cebulka w drobna kostke ugotowane do tego mieso mielone z fiksem czosnkiem i przyprawami jakie lubisz (ja robie prawie identycznie jak na spagetti) na nalesnika kladziesz warstwe cienka pieczarek i miesa zwijasz w rulon ukladasz na blaszce i jak juz ulozysz wszystkie (blaszka bedziepelna) posypujesz startym serem te rulony i zapiekasz w piekarniku az ser sie roztopi i masz

A co będzie jak będzie po 30 stopni? ..... Muszę zrobić sobie jakiś pedicure wieczorem, bo normalnie w sandałach będzie można chodzić :-)

.

no nie wiem ale u nas dzis odczuwalna to była chyba ze 40 - na chwile zjarzałam do samochodu i myślałam że wyparuję , a na spacerze to po prostu myslałm, że odjade - małej tez było chyba za gorąco bo marudziła i z trudem zasneła - u mnie w cieniu dzis pokazywało ponad 20 - a nie było wiatru prawie wcale :) - i w sandałach chodziłam - a faktycznie pedicure by sie przydał po zimie - ale kupiłam sobie kupon w grouponie na zestaw 3 zabiegów- nogi rece i brwi - więc jak tylko damian bedzie mogl popilnowac niunie to odrazu korzystam:)

moja gwiazda jest akurat chora teraz tzn zdrowieje ale do niedzieli zostajemy w domu żeby się porządnie wychorowała . A jeśli chodzi o ubiór dziecka na spacer to ja muszę się ze wstydem przyznać że mi się ciągle wydaje że za cienko ubrałam małą :-/

my czasem w samym body wystepujemy ale wtedy przykrywam lekkim kocykiem - a dzis miala kr rekawek, spodenki i skarpetki- ale mysle ze to za grubo blo - niepotrzebnie spodnie dlugie ! - i tez mam non stop dylematy- bo raz mam wrzenie ze za cienko a raz za grubo :(

reklama
bobomama a to mięso mielone to gotujesz i mielisz jak na krokiety?
My nie mamy dylematu z ubieraniem bo na spacery jeszcze nie chodzimy, ale pewnie ubrałabym body z krótkim rękawem do tego cienkie spodnie na szeklach, bo było naprawdę ciepło, ale nie upalnie.

Ostatnia edycja:
Do góry