reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

jtaudul ja ide dzisiaj na totalną łatwiznę jesli chodzi o obiad. Makaron+słoik pulpetów. Wiem, że jak na danie dla matki karmiącej to żaden rarytas ale nie mam czasu, ochoty i odpowiedniej temp w domu, żeby gotowac. Mamy kuchnie z salonem wiec kazde dodatkowe grzanie na maszynce to dodatkowe stopnie w domu.
Pojechałam dzisiaj na zakupy SAMA!! Dwie godzinki mnie nie było a jak wrociłam to Maja w łozeczku, grzeczna, obłożona maskotkami i tak fikała, że nogi miała w szczebelkach. Ale chyba jej to pasowało.
Jak mnie zobaczyła a potem wyszlam na chwile z pokoju to juz zaczeła krzyczeć. Jak to jest ze z innymi moje dziecko jest super grzeczne a ze mna daje czasem w kosc. Później wychodząc gdziekolwiek wydaje mi sie, że daje temu komus nieźle popalic a ona jak aniołek.

reklama
byłam dzisiaj w smyku z siostra i tam jest taka moja ulubiona zabawka :)
SŁODZIAK ŚPIEWAK RÓŻOWY FISHER PIRCE (R4759) (1614821336) - Aukcje internetowe Allegro
pokazywałam siostrze, a obok taki gosc sie nią zainteresował. Mówił, że szuka czegoś dla dziecka które ma 2 tyg, wiec mu powiedziałam, że moze cos z grzechotek lub gryzaczków bo to najpredzej sie spodoba. A jemu tez sie tak spodobał ten spiewak, że powiedział, że on weźmie to bo mu sie podoba. Ciekawe co na to rodzice, na metce jest napisane, że zabawka dla dzieci od 3 lat :))))

Ja dziś też nie mam weny do stania przy garach, więc też obiad na szybko, czyli makaron z sosem (sos: mascarpone + wędzony łosoś + kapary + zielony marynowany pieprz).
Wyszliśmy na mały spacer, ale znowu za gorąco. Młody marudzi mi w wózku przy takiej temperaturze. Musiałabym chyba wozić go rozebranego do naga i obłożonego kostkami lodu, to może jakoś by wytrzymał ;)

szybkie danie:)

paczka makaronu-ugotować
podsmażyć cebulkę,dołożyć ok 1 kg mielonego(najlepsze z łopatki) i mrożoną marchewkę z groszkiem,przyprawić solą pieprzem i ziołami prowansalskimi,wszystko utuszyć i wymieszać z makaronem.Podawać ze startym ogórkiem ze śmietaną(jak mizeria).Pyszne.Nam starcza na 2 obiady,drugiego dnia podgrzewam w mikrofali z serem żółtym.
smacznego

bry dzień:)ale parno

dzięki za przepisy :) Ewusia31 twojego pewnie niedługo spróbuje bo apetycznie się zapowiada
Ale mój obiad by jeszcze prostszy chyba :)
Brązowy ryż z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami z puszki :) niby nic ale dało mi energii i poukładałam w swojej i męża szafie bo już ładu nie mogłam dojść i okazało się (jak zwykle przy układaniu) że mam ubrania o których dawno zapomniałam a które na mnie pasują :)

Mała śpi od 14 a pies mi wzdycha bo chce na spacer więc jak tylko się obudzi i zje idziemy na powietrze (pewnie gorąco ale nie mam wyjścia)

Dzien dobry, wreszcie usiadlam, mielismy dzis sporo roboty - przenosiny malej, kurcze podoba mi sie wszystkie jej smieci w jednym pokoju a nasza sypialnia pusta! Ufff ciekawe jak bedzie w nocy. Za to mala dopiero zasnela, miala dzis dwie drzemki po pol godziny raz jak pojechalismy po zakupy a drugi na spacerze :/ poza tym marudzi....
Hehe my dzis na obiad mielismy pizze gotowa wystarczylo odgrzac ;) Ale na kolacje mamy grila, czekam na gosci...

jtaudul wracajcie szybciutko z tego szpitala!

Milego weekendu!

My dzisiaj jedliśmy na mieście pizzę, też nie chiało mi się gotować:)Mała ubrana tylko w body, krótkie spodenki, czapeczkę i skarpetki (te jakoś zawsze zakładam, w sumie nie wiem dlaczego).

Na basen też chcę z małą chodzić, na taką naukę pływania z niemowlakiem, ale to dopiero w lipcu lub sierpniu:)
Współczuję migren, ja jestem ciśnieniowcem i jak na dworze bardzo wysokie ciśnienie to mnie rozsadza głowę od środka... na szczęście od początku ciąży jakby rzadziej mi to dokucza.

Nina ma dzień śpiocha, to chyba rpzez ten upał:)

reklama
My basen sobie odpuściliśmy. Za to byliśmy w kinie, tzn córka z mężem a ja z Igorem na zakupach - czyli to co lubię najbardziej:-) (kupiłam dwie sukienki). Mały spisał sie na 5. I nawet spał ładnie w foteliku, bo dotychczas najpierw musiał sie uryczeć przed zaśnięciem. Jakoś nie za bardzo lubi jazdę autem.

Do góry