reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Dziś stwierdzam że mój Miłek Zgniłek ma ADHD! Ciort z niego a anie dziecko. Ze spaniem w ciągu dnia to cholera jasna jak pies z kotem, pies sobie a kot sobie. Śpi tfu znacyz drzemie po 15 min i potem 2 godziny aktywny gały jak kot srający na polu ma i nie w głowie mu sen. Trzy dni zamiatam schody i nie moge skonczyć bo juz rozdarty jest ... a wieczorem? zaspypia ok 21.00, po chwili juz mnie woła lece z cycem, zasypia i znów mnie woła i tak w koło Macieju. Za piatym razem jak mnie woła to sie kłade obok z cycem i juz nie wstaje, masakra jakas ... a rano człowiek by pospał to ten turlańce odstawia, a ze duze wyro mamy bo mąż niewymiarowy to ma chłopak pole do popisu :wściekła/y:
A myślałam, że ja mam najgorzej... Ja to co 2 godziny do niej wstaję, ale poza tym to aniołek po prostu...

Dziś stwierdzam że mój Miłek Zgniłek ma ADHD! Ciort z niego a anie dziecko. Ze spaniem w ciągu dnia to cholera jasna jak pies z kotem, pies sobie a kot sobie. Śpi tfu znacyz drzemie po 15 min i potem 2 godziny aktywny gały jak kot srający na polu ma i nie w głowie mu sen. Trzy dni zamiatam schody i nie moge skonczyć bo juz rozdarty jest ... a wieczorem? zaspypia ok 21.00, po chwili juz mnie woła lece z cycem, zasypia i znów mnie woła i tak w koło Macieju. Za piatym razem jak mnie woła to sie kłade obok z cycem i juz nie wstaje, masakra jakas ... a rano człowiek by pospał to ten turlańce odstawia, a ze duze wyro mamy bo mąż niewymiarowy to ma chłopak pole do popisu :wściekła/y:

Jakbym o swoim Isiu czytała :D Sam się pobawi, owszem, ale mama musi patrzeć jak się bawi, bo inaczej trzeba płakać. A rano ostatnio jęczy, stęka i mnie kopie (ewentualnie szczypie), żebym już wstała :)
Ale i tak bym łobuza na żadne inne dziecko nie zamieniła :)

a u nas 3 obroty brzuch-plecy-brzuch-plecy i na drodze stanela szafka.Mala popatrzyla tylko co jej blokuje i szczezry bezzebny usmiech

no moja tez sie dzis pierwszy raz poturlala a polozylam ja tak od niechcenia na podlodze i siup udalo sie
a swoja droga przegladalam internet i znalazlam dania z truskawkami,mango i kalafiorem dla 4 miesieczniaka

no moja córa też dzisiaj bryka, że hoho. Turla się, ale tylko na brzuszek... później na plecki to nie zawsze jej wychodzi. A wczoraj to musiałam się obchodzić z nią jak ze zgniłym jajem. Wszystko było na nie! Źle dotknęłam płacz.. Na dodatek myślałam, że jakieś przeziębienie ją złapało, bo miała mokry nosek, kichała bardzo, stan podgorączkowy. A dzisiaj znowu nic jej nie jest i jest cała happy :)

Czarna witajcie :-D przy zębach może być gorączka

Tab u nas też, jeśli zabawa samemu, to mama musi patrzeć :dry: muszę psa nauczyć, żeby robił za widownię :dry:

U nas w końcu udało się pokonać przeszkadzającą rękę i już ładnie obracamy się na brzuch :-D kłopoty są tylko po jedzeniu, bo opity brzuchol nam wtedy ciąży ;-)
I mamy coś nowego ciekawego w buzi - język - Gabryś od południa próbuje go palcami wyciągnąć, a ja tylko czekam, aż się wkurzy, że nie może :szok:

I nie wiem, co się dzieje, ale Batistuta (to jego nowa ksywka od wujka co by nie był taki fujara w sport jak tata:eek:) jakieś 2-3 godz po jedzeniu chlusta mi wodą :confused: i to galancio, raz myślałam, że się tak posikał :dry:

reklama
Czarna_84 może na zęby, dzieci często mają katarek i gorączkę.

Tab wszystkiego naj dla Isia z okazji 5 miesięcy.

Kuba dziś zrobił przewrotkę z brzucha na plecy 2 razy. A tak poza tym to popołudniu usnąć coś nie mógł. Już prawie spał i kupa nagle naszła. Po przebraniu znowu się rozbudził, prawie spał ale jak do łóżeczka przenosiłam to się darł w końcu usnął mi na rękach lulany - pierwszy raz od dawien dawna i qrcze kiedyś to mi się cały w rączkach mieścił a teraz to nogi wiszą :-)

Kuba też zajmujący lubi jak mama się patrzy.
Dziś Kuba sobie leżał zgarnął smoczek skądś tam sobie leżący w kącie i położył sobie na czole koło nosa i tak zezował poczym sobie go ściągnął. Wyglądało to komicznie, nie zdążyłam zdjęcia zrobić, byłoby boskie.

Ostatnia edycja:
Do góry