reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

doris gratuluje ciasta a ja ide zrobickotleciki ziemniaczane i schabowe a ja zauwazylam ze moja mloda siedzac u mnie na kolanach zapiera sie o cos nogami i chce wstawac na nogi a jak ja postawie trzymajkac pod rece to dupa siad

reklama
Sorbuś wyrazy szczerego współczucia po śmierci Mamy :(
Czarna witaj, napisz coś więcej o sobie i o swoim Bąbelku
Doriss gratuluję udanego ciasta, ja również do pieczenia jestem lewa noga w sumie nie tylko do pieczenia ale ogólnie w kuchni :)

a nam się pokazała dolna jedynka, co prawda maluteńki kawałeczek, ale myślę że lada chwila i się przebije..
Czy są tu mamusie, które zakładają już maluszkom pieluchy dada 4 ? Jak wasze opinie? Wg mnie są gorsze od 3-jek ;-/ wystarczy jeden sik a już czuć że coś się w pieluszce znalazło. Nie wiem, z 3-jek jakoś bardziej zadowolona byłam ;-/

dzięki dziewczyny :( trudny okres ale juz troche mi lżej -

A w pracy owszem cięzko - teskni sie bardzo

Sorbuś, bardzo mi przykro z powodu śmierci Mamy. Ale dobrze, że masz takie dwie cudowne córeczki, to na pewno dodaje siły.
I wspóczuję, że już jesteś w pracy.
Ja wracam 1 września, więc połączę się w bólu z wszystkimi uczniami ;-) A tak mi smutno jak o tym pomyślę...

Czarna
, witaj, napisz coś o swoim Maluchu.

Becioo, a nie myślałaś o przejściu na mm? Wydaje mi się, że przy takich wyrzeczeniach byłoby to korzystne i dla Ciebie i dla Lolka. On na pewno nie miałby kontaktu z alergenem, a Ty byś odżyła i nabrała sił. Lolek bardziej skorzysta z silnej, najedzonej i wypoczętej mamy.

Witam się i ja weekendowo:)

ja również mam nockę nie przespaną, na zmianę budziła mnie Nina (chyba było jej za ciepło ale nic na to nie poradzę bo na dworze było strasznie ciepło jak na noc) i kotka, która chciała się bawić w nocy. Masakra...
Poprawiłam sobie humor małymi zakupami- kupiłam małej skarpetki, kotu zabawkę a dla siebie książkę "Zdrowy start w żywienie dzieci"- może zacznę sama małej gotować...

Byliśmy u księdza w sprawie chrztu- kolejny raz masakra, także się czepiał że nie mamy kościelnego, potem że jesteśmy zameldowani w innej parafii itp. Ostatecznie powiedział, że ochrzci nam dziecko ale musimy załatwić zgodę (lub jej brak) z naszej parafii i powiedzieć mu kiedy dokładnie weźmiemy kościelny ślub.

Sorbuś, wyrazy współczucia z powodu śmierci Mamy, znam ten ból, przechodziłam to prawie 6 lat temu...

Witamy sie! Bylysmy na szczepieniu - mala nawet nie zauwazyla wklocia. W zwiazku ze zmiana przychodni bylismy u nowej pani pediatry, ktora bardzo zdziwila sie ze dokarmiam mala mm, bo ma 7600 no i wyglada niczego sobie. No nic jak zawsze co lekarz to opinia... Moje dziecko zreszta ostatnio obrazilo sie na butelke i jednak wrocila do cyca. Poza tym pogoda srednia, i samopoczucie mam takie sobie.
Sorbus wspolczoje!

A my do pracy wrocic mialysmy 1 wrzesnia, ale jak wyliczyla mi kadrowa to biorac prawie caly urlop bez 5 dni ktore chce zostawic w razie czegos to wroce ok12, choc jeszcze nadal nie wiem co ta moja szefowa wymysli...

Witam czarną :)
Sorbuś, współczuję :(
Z tego co wiem nikt znów w ciąży nie jest i nikt tak na zaraz nie planuje.

Pisałam już jaka nocka za nami? Co 2h pobudka a od 2ej w nocy do ok 4tej nie spała wcale. Ale cicha i spokojna była. Jak to Marysia. Nie wiem co się dzieje...

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :)

Moja córcia ma na imię Alicja. Jest baardzo żywym, ruchliwym dzieckiem.. co ma oczywiście swoje wady i zalety ;) Ostatnio jej ulubionym zajęciem jest niszczenie maty edukacyjnej, bo zabawa zawieszkami jest za nudna :p. Na razie jest tylko na piersi ale powoli przymierzamy się do jakiś zupek, albo słoiczków. Póki co siedzę z małą w domu, ale od października prawdopodobnie (o ile szef przedłuży mi umowę) wracam do pracy i bardzo nad tym już ubolewam :( Bo jak tu się rozstać z takim szkrabem.

Ala od urodzenia ma refluks jest ciut lepiej, chociaż są lepsze i gorsze dni. Na początku to była masakra.. nie spała przez to po nocach, ciągle wymiotowała. Teraz z kolei dokuczają jej dziąsłka.. więc jak nie urok to.... ;) I znowu mamy kiepskie noce. Jak miała 2 miesiące to sapała dosyć fajnie.. jedna pobudka o ok 3 w nocy. Teraz zasypia ok 21 budzi się ok 24 lub 1, później 3 lub 4 no i potem to już kiepsko ze spaniem, bo więcej płacze i się kręci niż śpi.

A to moja gwiazda jakiś miesiąc temu ;)

IMG_5232.jpg

reklama
witaj czarna! fajnie, że jesteś z nami! ;-)

Sorbulka, tak mi przykro kochana :-(

Dziś stwierdzam że mój Miłek Zgniłek ma ADHD! Ciort z niego a anie dziecko. Ze spaniem w ciągu dnia to cholera jasna jak pies z kotem, pies sobie a kot sobie. Śpi tfu znacyz drzemie po 15 min i potem 2 godziny aktywny gały jak kot srający na polu ma i nie w głowie mu sen. Trzy dni zamiatam schody i nie moge skonczyć bo juz rozdarty jest ... a wieczorem? zaspypia ok 21.00, po chwili juz mnie woła lece z cycem, zasypia i znów mnie woła i tak w koło Macieju. Za piatym razem jak mnie woła to sie kłade obok z cycem i juz nie wstaje, masakra jakas ... a rano człowiek by pospał to ten turlańce odstawia, a ze duze wyro mamy bo mąż niewymiarowy to ma chłopak pole do popisu :wściekła/y:

Do góry