reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
magdaleona - nie martw sie :) ja od jakiegos czasu mam juz takie miekkie piersi - a pokarm ciagle jest - na dluzsza mete to jet wygodniejsze :)

reklama
hej,u mnie po staremu,jakos nie widze roznicy w ilosci pokarmu,moze bedzie jeszcze dobrze.zauwazylam ze jednak Wiki nie zawsze chwyta dobrze piers,czesto lapie ja tak jak butelke i nie wiem jak ja nauczyc.bede jutro dzwonic do tej pani.zamowilam sobie laktator aventu oraz system wspomagajacy karmienie SNS,zobaczymy jak to bedzie i jak to dziala w ogole.

marta - bedzie dobrze :) a co to jest ten system wspomagajacy karmienie ???

ja widziałam coś takiego w necie, nie wiem tylko jak się pod to dzidzie podłącza ;)
to takie coś jest co pozwala jednocześnie dokarmiać dzidzie podczas ssania piersi

Dziewczyny wczoraj się przekonałam jak ważny jest spokój i relaks matek karmiących. Pamiętacie pewnie jak ostatnio pisałam że będę sprzedawać pokarm bo mam go w nadmiarze, a jednak wystarczy chwila i można go bardzo łatwo stracić.
W niedzielę wieczorem pokłóciłam się z Wojtkiem i to dość ostro, w każdym razie poszliśmy spać obrażeni na siebie. W nocy wstaję na karmienie i zamiast ciężkich i twardych piersi (w nocy zawsze takie są) czuję flaczki, rano sytuacja się powtarza i tak przez cały dzień. Starczyło małej, żeby się najeść ale jak po południu przyszła teściowa i mnie doprowadziła do furii swoimi tekstami, że źle noszę dziecko, że nie śpi bo jest jej zimno a potem jak wyszłam na chwilę i wróciłam a ona z małą na rękach (czego nie mogę znieść, bo ona tylko przyjdzie to tylko chce ją nosić, chyba nie zna innego sposobu na kontakt z wnuczką) a gdy spytałam czemu ją nosi to odp że chciała zobaczyć co powiem (No tak bo trzeba przecież wypróbować nerwy karmiącej synowej), to autentycznie Klaudia opróżniła to co było w obydwu piersiach i nadal była głodna. W ruch poszły zapasy z zamrażalki. Także unikajcie stresów, ja dzisiaj rano wstałam i grzeczniutko pogodziłam się z mężem. Mam nadzieję, że mleczka znów będzie tyle co wcześniej.

dori - mialas ciezkie przezycia - nie sadzilam ze stress moze az tak wplynac na mleczko ... mam nadzieje ze bedzie lepiej ;)

Oj biedna Dori! Czyli nawet z mężem się nie możemy pokłócić ;) A dla mnie to sygnał, że do sesji muszę podchodzić na luzie. Na razie się udaje zaliczać bez stresu a z super wynikami. Może mnie jeszcze po ciążowemu traktują???

Dori ale to taka sytuacja jak u mnie z tymi "pustymi" piersiami. Ja myślałam że to od tego że dzień wcześniej mała jadła co 1,5 godziny. Ale nie przypominam sobie żebym miała wtedy jakąś stersową sytuację... Do tej pory (a było to chyba z 3 - 4 dni temu) ani razu nie zaznałam uczucia wypełnienia piersi. Mam je jakieś lżejsze i są bardziej miękkie. Może stresuję się czyms??
Chociaż teraz mi się przypomniało ze miała małe spięcie... z teściową i mężem bo próbowali na mnie zwalić winę za prawie że zawalający się strop (jak wiecie mamy remont i wymyśliłam sobie wyburzenie ściany - oczywiście zrobiłam to po konsultacji z 2 inżynierami, tylko czemu nie mieli do nich pretesji że wyrazili zgodę tylko do mnie za pomysł zrobienia większego salonu!)
No to już znam powód pustych cyców, teraz tylko muszę się odstresować.

magdaleona - masz puste pierszi czy miekkie ??? jak juz pisalam to spora roznica ... ja mam miekkie piersi ale pelne mleka - jak kamila je to az jej po brodzie cieknie :)

reklama
Też zauważyłam, że moje baniaczki są miękkie i rzadziej są twarde. Ale z pokarmem nie ma problemu - nie mam jakiś niedoborów. Więc pewnie tak ma być...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry