reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny mam do was pytanie te które sciągają pokarm i mrożą.Czy po rozmrożeniu odgrzewacie pokarm aby dać dzidzi.
Bo ja odciągam pokarm i mroże ale jak na razie nie rozmrażałam i nie podawałam niuniu.Ale jutro mama zostaje z nią sama w domu i nie wiem czy będe musiała jakoś je podgrzać.Czy wystarczy tylko temperatura pokojowa pokarmu aby podać Dominice.

reklama
Rybcia jak odciągałam pokarm niedługo przed karmieniem (bo pierś bolała) to nie wkładałam w ogóle do lodówki i podawałam w takiej temperaturze jaką miało (trochę chłodniejsze niż z piersi), ale z zamrażalnika podgrzewamy do temperatury ciała mniej więcej (takiej jak z piersi). Ale na oko - polewanie wewnetrznej strony nadgarstka mlekiem dla sprawdzenia.

Dzieki dziewczyny za szybką odpowiedz.Tak myślałam że odgrzewać do temperatury ciała.Ale zawsze lepiej sie jeszcze kogoś zapytać.
A moja mama wczoraj stwierdziła ze jestem jak krowa bo mam tyle pokarmu.Potrafie nakarmić malutką i za jakiś czas odciągnąć jeszcze około 100mł pokarmu.
A wczoraj nawet z jednej piersi odciągnełam 100ml.Może jest tym zasługa ze pije barrrrdzo dużo soków z jabłka.

Rybciu ale nie przesadzaj z tymi jabłkami. My od kompotu z jabłek obydwie z Klaudią dostałyśmy biegunki.

ja pije okolo litr kompotu z jablek + sok (jablko antonowka) i nie mam problemow z biegunka, mala tez, moze soki nie zawsze wywoluja biegunki

Ja zaczelam pic herbatki na laktacje mam dwie HIPP i BIO-ACTIVE jak narazie ok pokarm jest ;D i to nawet w dosc sporych ilosciach, nie wiem czu to zasluga tych herbatek bo wczesniej tez nie narzekalam. Zauwazylam ze od czasu kiedy zaczelam je pic Kubek puszcza strasznie duzo baczkow i kupki mu sie wyregulowaly tzn. robi codziennie bez przerw jedno lub dwudniowych jak bywalo wczesniej..no i ja tez nie mam z "tym" problemow :)

Rybcia ja tez na początku miałam strasznie dużo pokarmu i żałuję, że wtedy nie odciągałam, bo teraz wyregulowało się tak akurat na potrzeby Julka i jak chcę coś ściągnąć na później, to przy kolejnym karmieniu muszęmu podać obie piersi a i tak się mały trochę denerwuje, bo nie sika jak z fontanny, ale musi się trochę napracować.

reklama
nie bylo mnie 1 dzien i juz jakie zaleglosci,nie nadazam czytac co piszecie.no wiec u nas po staremu,pokarmu nadal malo a piersi czuje ze sa ciagle "nabrzmiale"choc w dotyku nie sa twarde ani tez super miekkie, takie posrodu, ale za to mam mnostwo grudek,gdzie nie dotke tam grudka i moze dlatego tego mleczka tak malo bo sie pozatykalo mi.bede potem dzwonic do tej mojej pani by sie spytac czy to moze byc przyczyna i bede sie umawiac na wizyte jak ewentualnie te masowac je by bylo dobrze bo wyczytalam ze nierozmasowane grudki moga powodac problemy ze sutkami:(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry