reklama

Laktacja

reklama
A u mnie dzisiaj kryzys laktacyjny :(, małego przystawiałam cały dzień do cyca i zobaczymy. Laktatorem ściągam tylko 30ml z jednej >:(

Krzymek je ok. 20 - 30 min, zależy od dnia. A z ta moją piersią sprawa się rozwiązała- w nocy była strasznie twarda i boląca, więc przystawiałam małego tylko do niej a po karmieniu zimny okład - już jest lepiej; a z drugiej w tym czasie trochę ściągałam palcami .
Postanowiłam dziś kupić 2 pojemniki na pokarm i takie nadwyżki ewentualnie zamrozić - może się kiedys przydadzą...

Mokkate, piłam Hippa na laktację i było super, ale jak się skończyła nie kupiłam kolejnego opakowania :(, dzisiaj mąż już pojechał na zakupy i będę się poić. Poza tym wczoraj cały dzień przystawiałam małego do piersi, w nocy ściągałam laktatorem i chyba jest trochę lepiej :)

ANIK78 pisze:
Mokkate, piłam Hippa na laktację i było super, ale jak się skończyła nie kupiłam kolejnego opakowania :(, dzisiaj mąż już pojechał na zakupy i będę się poić. Poza tym wczoraj cały dzień przystawiałam małego do piersi, w nocy ściągałam laktatorem i chyba jest trochę lepiej :)

Słyszałam niezbyt dobre opinie o tej z Hippa.
Mam w rodzinie pielęgniarkę, która pracowała jakiś czas na noworodkach i twierdzi, że w tej herbacie jest cukier.
Podobno dzieci miały zepsute zęby, ledwo tylko zaczęły się pokazywać.
Sprawdzałam na opakowaniu i piszą, że cukru nie zawiera. ???
W razie czego odstawiłam i piłam zwykłą- ekspresową.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry